Marţi, 4 septembrie, la Câmpina va fi semnat contractul de finanţare cu fonduri europene pentru proiectul de restaurare a Muzeului "BP Hasdeu"

Actualitate (Categoria articolului)

Veste importantă şi neaşteptată oferită consilierilor locali de primarul Horia Tiseanu la şedinţa din această seară. Marţi, 4 septembrie, la Castelul Hasdeu va avea loc semnarea contractului de finanţare cu fonduri europene pentru restaurarea Muzeului "BP Hasdeu", acest moment venind după ce timp de mai multe luni Ministerul Dezvoltării suspendase semnarea oricărui contract de finanţare cu municipalitatea câmpineană.

"Marţi, la ora 11.00, vă invit la Muzeul Hasdeu unde se va semna contractul de finanţare pentru un proiect cu fonduri europene, finanţat prin POR 2014-2020. Este un proiect foarte important de restaurare a Muzeului Hasdeu. Va urma şi proiectul privind reabilitarea blocului de pe Victoriei. Este un eveniment important, pentru că acest contract are o valoare foarte mare şi sper ca după această restaurare, după cum spunea doamna Jenica Tabacu, directorul muzeului, cea care a propus lucrările de reabilitare, Muzeul Hasdeu va fi cel mai modern din România sau măcar din Prahova", a spus Horia Tiseanu în plenul şedinţei Consiliului Local. (video)
Proiectul pentru care se va semna marţi contractul de finanţare se numeşte "Restaurarea, dotarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural - Muzeul BP Hasdeu", valoarea proiectului fiind de patru milioane euro. Practic, va fi a doua investiţie ca valoare, după "Modernizare Calea Dacia", care a costat peste şase milioane euro. Acest proiect se afla încă din toamna anului trecut în faza de contractare, dar aceasta a întârziat din cauza problemelor dintre Minister şi Primăria Câmpina.

Citiţi şi Municipalitatea câmpineană a primit "undă verde" pentru semnarea contractelor cu finanţare europeană

4011 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1939 vizualizari
08 dec. 2023 19:51

La Tribunalul Prahova începe procesul în care autoarea accidentului din aprilie 2022, de la trecerea de pietoni de la Salcie, este acuzată de omor

1 comentarii

În aprilie 2022, Câmpina era zguduită de un accident teribil - o tânără spulbera pe trecerea de pietoni de la Salcie un adolescent de 17 ani, Paul Alexandru Dragomir, elev al Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”, care și-a pierdut viața pe loc.

792 vizualizari
08 dec. 2023 07:42

Primim de la cititori. O parcare haotică și mașini blocate pe Aleea Margaretei

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis această imagine, realizată luni, 4 decembrie, în jurul orei 21.00, pe Aleea Margaretei din Câmpina.

Alte stiri recente

791 vizualizari
08 dec. 2023 22:10

Câmpineanul Darius Coman scrie istorie la Europenele de natație - nou record național la seniori în proba de 200m bras

1 comentarii

Vești excelente de la Otopeni, acolo unde au loc Campionatele Europene de Natație pentru seniori și unde câmpineanul Darius Coman, legitimat la clubul Barracuda și antrenat de Gabriel Cojocaru, scrie istorie.

743 vizualizari
08 dec. 2023 19:01

HIDRO PRAHOVA SA - Buletin informativ privind calitatea apei în Prahova, emis în data de 08 decembrie 2023

Societatea HIDRO PRAHOVA SA informează abonații și autoritățile locale din aria de operare că apa distribuită se încadrează în parametrii de potabilitate, conform cerințelor Ordonanței nr. 7 din 18 ianuarie 2023 emisă de Guvernul României, cu modificările și completările ulterioare.