Un an de la alegerile locale. USR PLUS: "Vom vota în Consiliul Local doar ce e bun pentru Câmpina, nu și ce servește altor interese!"

Politică (Categoria articolului)

Pe 27 septembrie se împlinește un an de la alegerile locale care au schimbat radical reprezentativitatea politică în administrația publică. Câmpinatv.ro realizează o serie de emisiuni cu reprezentanții partidelor care fac parte din Consiliul Local și încercăm să aflăm ce a fost bine și ce nu a fost bine în acest prim an din noul mandat, cum se văd lucrurile din interiorul partidelor și, bineînțeles, din interiorul administrației locale. Invitații acestei emisiuni - consilierii locali Adina Gârbăcică și Valentin Crețu de la USR PLUS.

Cei doi invitați sunt la primul mandat de consilieri locali, practic, la prima experiență în administrația locală. Amândoi au recunoscut că lucrurile se văd complet diferit din afara administrației locale față de cum se văd acum, din interior. Și amândoi au spus că a fost un an greu din multe puncte de vedere. "A fost un an greu, în care a trebuit să ne familiarizăm cu stilul de lucru al primarului și al aparatului de specialitate, să ne cunoaștem colegii, să aprofundăm legislația și nu mă refer aici doar la legislația privind administrația locală, ci și la cea legată de școli și spitale, din ale căror consilii de administrație facem parte în calitate de consilieri locali. Da, a fost un an foarte plin", a afirmat Adina Gârbăcică, președinte al Comisiei juridice și de administrație publică locală din Consiliul Local.
"Nu a fost un an ușor pentru că a trebuit să descoperim modul de funcționare al Executivului în relația cu Consiliul Local. Dar a fost și interesant pentru că, practic, s-a trecut de la un Consiliu aproape bicolor la un Consiliu din care fac parte consilieri de la șase partide și un independent și a trebuit să învățăm să lucrăm împreună", a spus Valentin Crețu, președinte al Comisiei de urbanism și amenajarea teritoriului din Consiliul Local.

A fost o discuție interesantă cu cei doi reprezentanți ai USR PLUS, despre modul în care funcționează alianța de dreapta din Consiliul Local, despre problema lipsei banilor pentru investiții din bugetul local, despre necesitatea accesării fondurilor extrabugetare ca unică soluție de dezvoltare a localității, despre relația Consiliu Local - primar, dar și despre mai buna comunicare pe care și-ar dori-o consilierii USR PLUS de la Executiv, aici fiind vorba și despre o serie de documente care ar simplifica activitatea consilierilor la inițiere unor proiecte. De asemenea, am mai vorbit cu cei doi consilieri locali despre colaborarea politică și administrativă cu viceprimarul Liviu Dumitrache, liderul lor de partid, despre Câmpina de astăzi, cu toate problemele ei și Câmpina pe care am putea-o avea mâine, în funcție de proiectele care vor fi puse în aplicare pentru revitalizarea acestei localități.
La întrebarea dacă există vreun lucru peste care nu ar putea trece sub nicio formă în activitatea de consilieri locali, răspunsurile au fost extrem de tranșante. "Eu nu aș putea să votez un proiect de hotărâre care știu că servește unui grup de interese și nu localității, intereselor cetățenilor. Dacă vreodată mi se va cere să votez un astfel de proiect, nu voi ezita să-mi dau demisia din partid, chiar dacă astfel îmi voi pierde și mandatul de consilier. Dar nu cred că se va întâmpla așa ceva în USR PLUS!", a spus Adina Gârbăcică. "Pentru noi este important ca un proiect pe care îl votăm să fie bun pentru Câmpina. Dacă servește altcuiva și nu Câmpinei, atunci cu siguranță nu vom vota!", a afirmat și Valentin Crețu.

3518 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Catrinel 25.09.2021 07:13 Oare cand au parasit sala de sedinte s-au gandit tot la binele campinenilor sau au fost interese de grup? Oricum foarte diferita abordarea moderatorilor fata de intalnirea cu cei de la PSD. Cine a urmarit ambele interviuri stiu la ce ma refer.

Politică

3105 vizualizari
18 oct. 2021 22:19

Un an de la alegerile locale. Cum se vede administrația locală prin ochii singurului consilier câmpinean independent, Costel Filip

Seria emisiunilor dedicate împlinirii unui an de la alegerile locale a continuat cu consilierul local independent, Costel Filip. De altfel, este singurul consilier independent ales vreodată la Câmpina și se poate spune că a constituit o surpriză nu doar alegerea sa în Consiliul Local, ci și rezultatul obținut - 1.014 voturi, reprezentând 7,81% din voturile electoratului prezent la urne, în condițiile în care îi erau suficiente doar trei procente pentru a intra în Consiliul Local.

6345 vizualizari
16 oct. 2021 12:55

Un an de la alegerile locale. PMP, atac fără precedent la liderul Coaliției de dreapta din Consiliul Local Câmpina

2 comentarii

Adrian Pițigoi - președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP) Câmpina și secretar general adjunct la nivel național și Bogdan Ene - consilier local din partea aceleiași formațiuni politice au fost invitații noștri la o nouă emisiune care a avut ca principală temă împlinirea unui an de la alegerile locale. 

Alte stiri recente

283 vizualizari
23 oct. 2021 11:22

Două sportive de la CS Câmpina, convocate la lotul național de baschet sub 14 ani

După succesul de la turneul de la Sibiu, care a marcat începutul Campionatului Național de baschet feminin pentru echipe sub 13 ani, au apărut și primele reacții. Iar acestea vin chiar de la vârf, de la nivel federal, ceea ce reprezintă un motiv de mare satisfacție pentru conducerea CS Câmpina, pentru președintele Adrian Stoican, dar și pentru antrenorul echipei feminine de baschet, Liviu Dochia.

2383 vizualizari
22 oct. 2021 20:31

Tripla criză națională (politică, economică și sanitară), văzută prin ochii liderilor politici prahoveni

În seara zilei în care Parlamentul României a decis să nu acorde încrederea sa Guvernului Cioloș, CâmpinaTV.ro a organizat o emisiune - dezbatere la care au participat trei lideri politici prahoveni - deputatul Bogdan Toader - președintele PSD Prahova, Cristian Apostol - vicepreședinte al Consiliului Județean și membru în Biroul Politic Județean al USR, Adrian Pițigoi - secretar general adjunct al PMP la nivel național și președinte al PMP Câmpina.