Administrația locală a uitat, intenționat sau nu, de majorarea impozitelor pentru clădirile și terenurile neîngrijite din Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

La dezbaterea publică asupra taxelor și impozitelor locale, organizată la sfârșitul anului trecut, primarul Horia Tiseanu a anunțat că va propune impozite mai mari cu 300% pentru clădirile și terenurile neîngrijite din municipiu și o majorare cu 100% a impozitului pentru terenurile agricole nelucrate. Și există destule astfel de clădiri și terenuri în Câmpina. Propunerea primarului a apărut chiar și în expunerea de motive aferentă proiectului de hotărâre privind taxele și impozitele locale pentru 2016. În plenul Consiliului Local, însă, subiectul a fost uitat intenționat sau nu. 

"Noul Cod Fiscal permite administrațiilor locale să majoreze cu până la 500% impozitele pentru clădirile și terenurile intravilan neîngrijite și pentru terenurile agricole nelucrate timp de doi ani consecutiv. Eu propun Consiliului Local o majorare de 300% a impozitului pentru clădirile și terenurile neîngrijite și de 100% pentru terenurile agricole nelucrate. Prin aceste majorări, vrem să determinăm oamenii să ia măsuri concrete pentru ca în Câmpina să nu mai existe clădiri și terenuri neîngrijite, așa cum, din păcate, avem destule în momentul de față. Determinarea stadiului de neîngrijire se va face după niște criterii clare, pe care le vom elabora după apariția normelor metodologice de aplicare a noului Cod Fiscal", a afirmat primarul Horia Tiseanu la dezbaterea publică din noiembrie 2015. 
În plenul Consiliului Local, însă, nu s-a discutat nimic despre acest subiect chiar dacă, repetăm, el apărea în expunerea de motive care însoțea proiectul de hotărâre. Primarul nu a spus nimic, consilierii nu au întrebat nimic, în hotărâre nu apare nimic. În aceste condiții, ne-am întrebat și am întrebat mai mulți reprezentanți ai administrației locale cum stau lucrurile, până la urmă? Și am aflat că... rămâne cum am stabilit. Adică, nu s-a schimbat nimic. Chiar dacă propunerea primarului apare în expunerea de motive, atâta vreme cât ea nu este "prinsă" și în hotărârea aprobată de consilierii locali, nu este valabilă. E greu de spus dacă s-a dorit îngroparea subiectului în an electoral sau, pur și simplu, aleșii locali au uitat de el. Cert este doar că pentru clădirile și terenurile neîngrijite se plătește, în continuare, impozit normal, ca pentru orice clădire și teren din Câmpina. 

4963 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

351 vizualizari
25 sept. 2022 09:52

Consiliul Local Câmpina va aproba miercuri, 28 septembrie, noua hartă de impozitare. Vlahuță și Buciumului sunt în zona A de impozitare

Miercuri, 28 septembrie 2022, este programată ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina, unul dintre proiectele aflate pe ordinea de zi fiind stabilirea și delimitarea noilor zone de impozitare. Un subiect sensibil, despre care se discută de ani buni și despre care, cu siguranță, se va mai discuta. Proiectul este inițiat de consilierii Valentin Crețu, Roxana Gheorghe, Noemi Ionescu, Liviu Briciu și Horațiu Zăgan.

404 vizualizari
24 sept. 2022 14:04

Demersuri pentru includerea Muzeului memorial ”B.P. Hasdeu” în viitorul Centru cultural al Câmpinei

1 comentarii

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina de miercuri, 28 septembrie 2022, se află și o informare privind corespondența purtată de Primăria Câmpina pentru includerea Muzeului memorial ”B.P. Hasdeu” în viitorul Centru cultural al Câmpinei.

Alte stiri recente

65 vizualizari
25 sept. 2022 18:40

Medalii prahovene la Campionatul Național de Bob. Câmpineanca Georgeta Popescu, din nou pe podium

La finalul acestei săptămâni, la Câmpulung Muscel, acolo unde a avut loc zilele trecute Cupa României la bob, s-au desfășurat finalele Campionatului Național de Bob.

149 vizualizari
25 sept. 2022 17:58

Liga A Prahova. Tricolorul Breaza - CSC Berceni 7-0

Brezenii se instalează din ce în ce mai autoritar în fotoliul de lider al campionatului județean, după o nouă victorie zdrobitoare - 7-0 cu CSC Berceni.