Din nou inundație la blocul R10, unde este sediul Casei de Pensii Câmpina. Vineri încep săpăturile pentru a se depista problema

Actualitate (Categoria articolului)

Am mai scris despre acest subiect, pentru că nu este prima dată când subsolul blocului R10 (de la intersecția Strazii Orizontului cu Bulevardul Bălcescu) se inundă. Apa iese amestecată cu petrol și miroase a gaz de sondă. Miercuri, trei ore au muncit pompierii de la ISU pentru a evacua toată apa din subsol. Problema este, însă, destul de complicată.

Într-un spațiu de la subsol se află și arhiva Casei de Pensii Câmpina, instituție care funcționează la parterul blocului R10. Conducerea Casei de Pensii a transmis o adresă către Primărie prin care prezintă situația și solicită o intervenție de urgență, având în vedere că arhiva este în pericol. Nu este prima adresă trimisă Primăriei, au fost multe în ultimii ani, atât de la Casa de Pensii, cât și de la locatari. În urma ultimei adrese, Primăria a cerut HidroPrahova, ca operator de apă și canalizare, să depisteze problema și să găsească soluții. Astăzi, la blocul R10, au venit reprezentanți ai HidroPrahova și ai Primăriei (viceprimarul Adrian Pițigoi și șeful Biroului pentru Situații de Urgență - Octavian Tudose), care au analizat situația în prezența conducerii Casei de Pensii și administratorului asociației de proprietari. 
Problema stă cam așa, după cum au discutat astăzi cei menționați mai sus: apa de ploaie de pe acoperișul blocului curge prin burlane și ar trebuie să se strângă într-un colector de unde să ajungă în canalizarea pluvială de pe Orizontului. Numai că, această canalizare de pe Orizontului este subdimensionată, adică nu face față unei cantități mari de apă într-un interval mic de timp. Apa din colectorul blocului nu mai ajunge în canalizare și se duce direct în subsolul blocului. Și în subsol rămâne, pentru că nu știe nimeni dacă acolo există sau nu o scurgere către canalizare, dacă există și poate este înfundată etc. Prin urmare, s-a stabilit ca mâine, cel mai probabil, să înceapă săpăturile în spațiul din fața Casei de Pensii, spre subsolul blocului. În acest moment, nu știe nimeni ce se va descoperi acolo, pentru că, din păcate, HidroPrahova nu are planurile rețelelor de canalizare din municipiu. În funcție de ce se va descoperi în timpul săpăturilor, se va încerca și găsirea unei soluții tehnice pentru rezolvarea problemei.

5342 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1590 vizualizari
22 feb. 2024 20:33

Primim de la cititori. Câmpina, Strada Bobâlna, februarie 2024

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 un filmuleț realizat parcurgând Strada Bobâlna, din Câmpina, de la capătul dinspre Strada B.P. Hasdeu până la ieșirea în Calea Doftanei.

2631 vizualizari
22 feb. 2024 18:48

De Cartea Recordurilor. Un câmpinean aflat la volan a fost prins de trei ori într-o zi din ce în ce mai băut... A treia oară a fost reținut de polițiști!

1 comentarii

Un câmpinean are toate șansele să intre în Cartea Recordurilor, după ce în cursul zilei de miercuri, 21 februarie, aflându-se la volan în municipiul Ploiești a fost oprit de trei ori la rând de polițiști, aceștia constatând de fiecare dată că era din ce în ce mai băut!

Alte stiri recente

762 vizualizari
22 feb. 2024 19:28

“Îmi asum public că, în calitate de primar al Câmpinei, NU voi continua demersul construirii pasajului rutier!”

2 comentarii

Acesta este angajamentul public al Irinei Nistor, candidatul PSD la funcția de primar al municipiului Câmpina, un angajament scris și semnat.

333 vizualizari
22 feb. 2024 17:22

Anunţ finalizare proiect “Modernizare și dotare gradiniță în comuna Poiana Câmpina, județul Prahova”

COMUNA POIANA CÂMPINA, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea proiectului “Modernizare și dotare gradiniță în comuna Poiana Câmpina, județul Prahova”, cod SMIS 124625.