Din nou inundație la blocul R10, unde este sediul Casei de Pensii Câmpina. Vineri încep săpăturile pentru a se depista problema

Actualitate (Categoria articolului)

Am mai scris despre acest subiect, pentru că nu este prima dată când subsolul blocului R10 (de la intersecția Strazii Orizontului cu Bulevardul Bălcescu) se inundă. Apa iese amestecată cu petrol și miroase a gaz de sondă. Miercuri, trei ore au muncit pompierii de la ISU pentru a evacua toată apa din subsol. Problema este, însă, destul de complicată.

Într-un spațiu de la subsol se află și arhiva Casei de Pensii Câmpina, instituție care funcționează la parterul blocului R10. Conducerea Casei de Pensii a transmis o adresă către Primărie prin care prezintă situația și solicită o intervenție de urgență, având în vedere că arhiva este în pericol. Nu este prima adresă trimisă Primăriei, au fost multe în ultimii ani, atât de la Casa de Pensii, cât și de la locatari. În urma ultimei adrese, Primăria a cerut HidroPrahova, ca operator de apă și canalizare, să depisteze problema și să găsească soluții. Astăzi, la blocul R10, au venit reprezentanți ai HidroPrahova și ai Primăriei (viceprimarul Adrian Pițigoi și șeful Biroului pentru Situații de Urgență - Octavian Tudose), care au analizat situația în prezența conducerii Casei de Pensii și administratorului asociației de proprietari. 
Problema stă cam așa, după cum au discutat astăzi cei menționați mai sus: apa de ploaie de pe acoperișul blocului curge prin burlane și ar trebuie să se strângă într-un colector de unde să ajungă în canalizarea pluvială de pe Orizontului. Numai că, această canalizare de pe Orizontului este subdimensionată, adică nu face față unei cantități mari de apă într-un interval mic de timp. Apa din colectorul blocului nu mai ajunge în canalizare și se duce direct în subsolul blocului. Și în subsol rămâne, pentru că nu știe nimeni dacă acolo există sau nu o scurgere către canalizare, dacă există și poate este înfundată etc. Prin urmare, s-a stabilit ca mâine, cel mai probabil, să înceapă săpăturile în spațiul din fața Casei de Pensii, spre subsolul blocului. În acest moment, nu știe nimeni ce se va descoperi acolo, pentru că, din păcate, HidroPrahova nu are planurile rețelelor de canalizare din municipiu. În funcție de ce se va descoperi în timpul săpăturilor, se va încerca și găsirea unei soluții tehnice pentru rezolvarea problemei.

5016 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

2648 vizualizari
18 ian. 2022 09:46

2.891 locuri suplimentare pentru admiterea la școlile postliceale ale MAI. Modificări importante în probele de examen

1 comentarii

În Monitorul Oficial a fost publicată Hotărârea de Guvern nr. 67/2022, care modifică HG 477/2021 privind aprobarea cifrelor de școlarizare pentru învățământul preuniversitar și cel superior de stat. Conform noului act normativ, numărul de locuri pentru anul I, la școlile postliceale ale Ministerului Afacerilor Interne, este de 5.559, mai mult decât dublu față de numărul de locuri aprobat inițial (2.668). Cele 2.891 de locuri suplimentare vor fi alocate celor șase școli postliceale ale MAI, pentru o sesiune de admitere care va avea loc în luna martie a acestui an.

6604 vizualizari
17 ian. 2022 19:20

O câmpineancă este noul ambasador al României la Uniunea Europeană

La finalul anului trecut, președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul de numire a noului ambasador al României la Uniunea Europeană, în persoana Iuliei Raluca Matei.

Alte stiri recente

1 vizualizari
18 ian. 2022 20:09

Fabuloasele povești ale unor câmpineni (poate) mai puțin cunoscuți - inventatorul Carol Przybilla

Continuăm seria prezentării unor câmpineni de foarte mare valoare, astăzi, din păcate, foarte puțin cunoscuți. Unul dintre aceștia este Carol Przybilla.

568 vizualizari
18 ian. 2022 18:57

Miercuri, 19 ianuarie, între orele 11.00 și 13.00, grevă de avertisment în unitățile de învățământ

Salariații din învățământ, membri ai sindictelor FSLI (Federația Sindicatelor Libere din Învățământ) și FSE (Federația Sindicatelor din Educație) ”Spiru Haret”, se vor afla miercuri, 19 ianuarie, între orele 11.00 și 13.00, în grevă de avertisment cu încetarea lucrului. Printre unitățile de învățământ afectate se numără și grădinițele, școlile și liceele din Câmpina.