Produse artizanale și obiecte de artă populară la micul Târg de Crăciun din grădina Castelului Iulia Hasdeu

Eveniment (Categoria articolului)

Micul Târg de Crăciun din grădina Castelulului Iulia Hasdeu din Câmpina și-a deschis ieri porțile și a reprezentat o surpriză plăcută pentru vizitatorii Muzeului Memorial B.P. Hasdeu. Nu este un târg obișnuit, nu vă așteptați să găsiți aici vin fiert sau diverse mâncăruri tradiționale. Este un târg cu produse artizanale și obiecte de artă populară, realizate manual de meșteșugari din zona Câmpinei.

Micii meșteșugari vă propun cadouri realizate chiar de ei, pe care le puteți achiziționa pentru a le dărui celor dragi de sărbători. Sunt obiecte simple, dar foarte frumoase și în realizarea cărora s-a pus mult suflet. Fiecare obiect are o poveste pe care artizanii o spun cu plăcere celor care vor să o audă.
Și pentru că de la un Târg de Crăciun nu putea lipsi ceva dulce, veți descoperi la una dintre căsuțe  cozonac, foetaje și prăjituri de la Casa Dolce by Mandinas. Ne-am bucurat să o găsim printre participanți pe Loredana Clinci, de la Atelierul Sânzienelor din Valea Doftanei, o tânără care a ales să se întoarcă la tradiții și din ale cărei mâini dibace ies lucruri deosebite.
Târgul de Crăciun de la Castelul Hasdeu este deschis în week-end-urile 2-3, 9-10 și 16-17 decembrie, între orele 10.00 și 18.00. Vor fi organizate aici și ateliere de creație pentru copii, vor veni și colindătorii. Evenimentul este organizat la inițiativa directorului Muzeului Memorial
B.P. Hasdeu, Aura Dobre, exclusiv din donații și sponsorizări.

3216 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

2662 vizualizari
16 feb. 2024 21:09

Târgul Mierii Câmpina 2024 și-a deschis porțile vineri, 16 februarie. Târgul rămâne deschis până duminică, 18 februarie

Casa Tineretului din Câmpina a fost luată cu asalt de mulțimea de expozanți dornici să participe la Târgul Mierii, una dintre cele mai apreciate manifestări din lumea apiculturii românești. Vineri, 16 februarie, a avut loc deschiderea oficială, în prezența autorităților locale și a organizatorilor - Asociația Apicolă ”Valea Prahovei”.

2085 vizualizari
05 feb. 2024 21:12

Medalie de argint pentru echipa Belvedere la Olimpiada Culinară Internațională din Germania - Secțiunea desert

Echipa regională Belvedere, formată din maeștrii bucătari și cofetari din județele Prahova și Brașov, a obținut medalie de argint la Olimpiada Culinară Internațională IKA de la Stuttgart din Germania. O performanță excepțională, la care o mare contribuție și-au adus-o cele două câmpinence din echipă - Carmela Dragomir și Andra Ioana Bunea (foto), de la Cofetăriile Dulcelle.

Alte stiri recente

0 vizualizari
23 feb. 2024 19:57

Conductă de apă ciuruită, pe Strada Sondei, din Câmpina, acolo unde se schimbă rețeaua de canalizare

De câteva săptămâni se lucrează la schimbarea rețelei de canalizare pe Strada Sondei, din Câmpina, în cadrul unui proiect mai amplu derulat de compania HidroPahova.

153 vizualizari
23 feb. 2024 19:15

Primim de la cititori. Mizerie de nedescris și pământ pietrificat pe scaune în stația de călători din cartierul Turnătoriei

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 mai multe imagini cu stația de călători din cartierul Turnătoriei, din municipiul Câmpina.