Noul model de steag al Câmpinei a generat numeroase controverse în plenul Consiliul Local

Actualitate (Categoria articolului)

Unul dintre proiectele de hotărâre care părea o simplă formalitate a iscat numeroase discuții și controverse la ședința din 25 ianuarie a Consiliului Local. Era vroba despre aprobarea modelului de steag al municipiului Câmpina, proiect inițiat de consilierii Viorel Bondoc și Lucian Cercel.

Câmpina are deja un propriul steag care se află expus atât la Casa Căsătoriilor, cât și în sala mică a Casei Tineretului, acolo unde au loc şedinţele Consiliului Local. Problema este că modelul deja existent (stema municipiului pe un fundal alb) nu este aprobat prin Hotărâre de Guvern, așa cum prevede legislația în vigoare. Este nevoie de o hotârâre a Consiliului Local, la care să se atașeze o întreagă documentație și toate acestea să fie trimise Guvernului spre aprobare. Din păcate, Câmpina pare să funcționeze după alt fus orar, aici totul făcându-se cu întârziere. Legea care impune aprobarea steagului localităților a apărut în iunie 2015. La Câmpina, s-a făcut steagul de multă vreme, dar abia în ianuarie 2018 s-a venit cu un proiect pentru aprobarea modelului. Și culmea, nu a modelului deja cunoscut, stema pe fundal alb, ci a altui model, la alegere, cu stema fie pe galben pai, fie pe crem, fie pe albastru azur. Despre toate acestea s-a discutat în ședința de joi, 25 ianuarie.

Ceea ce nu am înţeles noi a fost altceva. În toamna anului trecut, Primăria Câmpina a organizat o dezbatere publică privind alegerea noului model de steag. La finalul perioadei de dezbatere, pe 28 noiembrie, Primăria Câmpina ne informa că nu a fost nimeni interesat de noul model de steag. Cu toate acestea, săptămâna trecută, pe masa consilierilor locali au apărut opt adrese din partea unor cetăţeni care propuneau alegerea variantei 2, cea cu stema pe fundal crem. Acum, cât de mare să fie coincidenţa, ca șapte din opt să depună hârtia pe aceeaşi dată, 16 noiembrie 2017, toţi să aleagă aceeaşi variantă, dar, mai ales, ca toate hârtiile să fie înregistrate în Primărie pe 29 noiembrie, adică la o zi după expirarea termenului! Şi ca şirul coincidenţelor să fie şi mai de neînţeles, printre cetăţenii care au răspuns la dezbaterea Primăriei s-a numărat şi Marian Dulă, consilierul personal al primarului Horia Tiseanu. 
Acum, a mai fost o “coincidenţă” pe care o poate confirma oricând un specialist în grafologie: cifrele de pe toate cele opt adrese sunt identice, ca și cum ar fi fost scrise de aceeași persoană, lucru foarte posibil având în vedere că semnatarii provin aproape toți din asociația rezerviștilor militari, condusă de Marian Dulă. La toate acestea s-au mai adăugat și glumele din ședința CL, cum că s-a dat deja comanda și unii vor fundalul crem pentru că... e material pe stoc la o anumită firmă.
Până la urmă, având în vedere toate discuțiile și semnele de întrebare, inițiatorii și-au retras proiectul.

5168 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Marian 27.01.2018 19:25 Câmpina moare și unora le arde de steag. Steag mortuar poate. Ceva discuții legat de culoarea bomboanelor de pe coliva orașului?
  • Liviu Partu 29.01.2018 10:52 O atmosfera destinsa ,se vede seful tribului ranjind ,probabil ca sunt si bancuri noi spuse de experti,cu ce se ocupa angajatii nostrii,eu zic sa nu-i mai platim .Nimic despre coruptie pe steagul orasului?

Actualitate

232 vizualizari
08 dec. 2023 07:42

Primim de la cititori. O parcare haotică și mașini blocate pe Aleea Margaretei

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis această imagine, realizată luni, 4 decembrie, în jurul orei 21.00, pe Aleea Margaretei din Câmpina.

1374 vizualizari
07 dec. 2023 18:43

Tribunalul Ilfov a admis suspendarea hotărârii privind terenurile de pe râul Doftana

1 comentarii

Joi, 7 decembrie 2023, a fost primul termen în procesul intentat de societățile Elsid și Electrocarbon împotriva Consiliului Local Câmpina și Primăriei Câmpina pentru suspendarea hotărârii privind aprobarea îndeplinirii procedurilor de radiere din Cartea Funciară a dreptului de superficie, uz și servitute înscrise în favoarea celor două societăți asupra terenurilor aparținând municipalității, situate pe albia râului Doftana, acolo unde Elsid și Electrocarbon au investiții în domeniul energetic.

Alte stiri recente

4680 vizualizari
07 dec. 2023 21:30

A fost lansat proiectul Câmpina Residence, primul ansamblu de locuințe realizate de un investitor privat la Câmpina

Joi seară, într-un spațiu elegant și bine pus la punct din clădirea BCR, din centrul municipiului Câmpina, a avut loc lansarea proiectului Câmpina Residence, primul ansamblu de locuințe realizate de un investitor privat în Câmpina.

1075 vizualizari
07 dec. 2023 13:54

S-a încheiat votul pentru proiectele propuse la Câmpina pentru bugetare participativă. Cinci proiecte au strâns 451 voturi

În seara zilei de 6 decembrie s-a încheiat votul pentru proiectele propuse a fi realizate prin bugetare participativă. Cele cinci proiecte admise au adunat 451 voturi.