Argumentele ”oamenilor liberi” în favoarea realizării pasajului subteran

Politică (Categoria articolului)

Zilele trecute, liderul Partidului Oamenilor Liberi, Liviu Briciu, care este și consilier local, a susținut o conferință de presă, în care unul dintre subiectele abordate a fost necesitatea construirii pasajului subteran, proiectul mult-discutat, care a născut atâtea pasiuni și a stârnit atâtea orgolii.

Sistematizarea actuală a Câmpinei este de aproape jumătate de veac
Liviu Briciu a pornit în argumentația sa de la o realitate - ”actuala sistematizare a Câmpinei, în zona centrală, datează de după cutremurul din 1977 și a fost făcută de comuniști, așa cum au știut ei s-o facă atunci. Astăzi, realitatea este cu totul alta, cerințele sunt altele, nevoile comunității sunt mult mai mari și este nevoie de o nouă gândire a zonei centrale, care să corespundă inclusiv cerințelor europene în materie de poluare, de regenerare urbană, de mobilitate”.
De la declarațiile lui Tiseanu în 2010 la realitatea de astăzi
În continuarea argumentației sale, liderul POL s-a referit apoi la ”momentul 2010”, când vă reamintim s-a vorbit pentru prima dată de ideea unui pasaj subteran. Iar Liviu Briciu a citat o declarație a fostului primar Horia Tiseanu despre necesitatea pasajului subteran, trimițând și o ”săgeată” către actualul lider liberal Marian Nistor: ”Cu siguranță știe toate aceste argumente, pentru că atunci era mâna dreaptă a primarului Tiseanu”. Apoi, s-a trecut la momentele 2020 și 2021, când actualul Legislativ local a votat în unanimitate atât includerea pasajului subteran în Strategia de Dezvoltare Locală, cât și documentațiile care au stat la baza demarării PUZ-ului privind zona centrală, inclusiv cu pasaj subteran.
Fondurile europene - ultima șansă pentru dezvoltare
De asemenea, Liviu Briciu a vorbit în argumentația sa pe larg și despre faptul că un proiect de dezvoltare a Câmpinei de o asemenea amploare nu va putea fi realizat niciodată din fonduri proprii, din bugetul local. ”Practic, este ultima noastră șansă de dezvoltare, pentru că în câțiva ani nu vor mai fi fonduri europene pentru realizarea unor asemenea investiții”, a mai spus Liviu Briciu.
Discuțiile generate de liderii politici, ”furtună într-un pahar cu apă”
Astfel a definit Liviu Briciu iureșul iscat de liderii formațiunilor politice PSD, PNL, PMP și USR și a explicat că totul nu este decât un calcul politic simplu, iar liderii acestor partide cred că mai pot obține câteva zeci de voturi de la nemulțumiți, speculând pe marginea acestui proiect. ”Aceste partide politice pierd tot mai mult teren la Câmpina și înverșunarea cu care se opun nu este decât o încercare disperată de a mai obține câteva zeci de voturi de la nemulțumiți”, a spus Liviu Briciu.
”Este tendențios ce spune Nistor că lucrarea va dura opt ani”
”Este tendențios ce spune Nistor că lucrarea va dura opt ani. În documentația pentru PUZ se află și Planul de Acțiune, care durează până la opt ani și care se referă la aprobări, acte, documentații, consultări, PUZ și altele, inclusiv construcția propriu-zisă, despre care se spune clar în aceeași documentație că va dura maxim doi ani, cu posibiltatea de prelungire cu încă un an. Nu este cazul să panicăm lumea inutil”, a precizat Liviu Briciu, răspunzând unei întrebări.
Consilierii PSD, PNL, PMP, USR - victime ale șefilor lor de partid
De asemenea, tot ca răspuns la o întrebare din partea jurnaliștilor, Liviu Briciu s-a referit și la refuzul unor consilieri locali de a participa la consultările inițiate de primarul Alin Moldoveanu. ”Au fost mânați să nu participe la aceste consultări, pentru că oamenii ăștia, consilierii, au votat în 2020 și 2021 acest proiect, în unanimitate. Liderii lor nu mai vor acest proiect astăzi. Ei sunt în încurcătură, sunt niște victime, de fapt. Conform propriei lor conștiințe au votat ce trebuie, astăzi, trebuie să voteze împotriva conștiinței lor. Ce-or face, numai Dumnezeu știe...”, a încheiat în stilu-i caracteristic Liviu Briciu.

5943 vizualizari
7

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • P. F 01.09.2022 10:09 De la serialul Preșul în regia băieților deștepți și distribuție vechile administrații și CL de 2 ani a început un nou serial Misiune Imposibila regia Anghel și Dobre. Ep 1 a fost Lecția de kumite, adică specialitatea casei pt Moldoveanu. Perdanții urmează sa ia o goarna și sa exclame Demisia și ca actualul,, a votat ca primarul '' a se vedea Tiseanu. Numai ca nu avem cinematograf sa vedem Preșul și Misiune imposibila. Briciu vrea sa sublinieze ca consilierii sunt băgați la înaintare sa ducă orașul de prăpastie și oricum binevoitori se spala pe mâini și nu apare semnătura lor. Sensei primaru a văzut ca continua epopeea Salvați Câmpina pe Facebook. Întrebați foștii consilieri și pe fostul primar de cinematograf, de Sf ul cu parcul industrial a lu Davitoiu. Banii campinenilor sunt la prietenii celor care i ați votat 30 ani și faceți cu votul vostru ce vreți în continuare
  • fig 01.09.2022 22:38 initial parca erau impotriva... ce s a dat?
  • Dumitru Victor 02.09.2022 13:04 BRAVO !
  • diss 02.09.2022 22:43 A apărut eternul ”Dumitru Victor”! Acum , se teme de gramatica limbii române, nu mai comentează decât foarte succint.Bravos , nu uita să treci pe casierie, fără buletin, te cunosc cei de la primărie!🤮
  • P F 03.09.2022 03:49 @diss.Este fiul fostului geolog de la Institut care se numea tot Dumitru Victor. Capisi Psd contracte cu Nistor. Zagan la Floricon, Floricon ia bani de la primărie, Duran bugetar, Lupu la Voila bugetara. Uitați va la pioni și unde au interese fac gălăgie. Mai concret dacă se dorește alternativa la dn1 pe Valea Doftanei vor muta traficul pe Calea Doftanei și pe Muscel. Stai sa vezi când nu pot dormi top 300 barosani de zgomot și retrocedări și ras pădure la Valea Doftanei. Cred ca asta e rolul pasajului. Poate aducem chinezi, coreeni, indieni fac aia ce nu suntem noi în stare.
  • diss 05.09.2022 14:58 Pentru PF:Grazie, nu am știut dar mirosea urăt de la o poștă acest tovarăș Dumitru Victor.Aveți dreptate, din păcate situația din Cămpina nu este singulară, ” băieții cu ochii albaștri ”, cu ajutorul tovarășului Iohanis, sunt din nou la butoane în toată România!😡
  • Coco Channel 16.09.2022 10:22 Tara arde si baba se piaptana!E incredibil cata indiferenta fata de problemele cetatenilor afiseaza primarul.Strazile sunt pline de gropi,nu sunt parcari,APA de la robinet este mizerabila,aproape dura ,trotuarele sunt de pe vremea Ciuruitului....Du-te tata in orasele din occident sa vezi cum arata si pe urma pleaca de la carma orasului,nu vei mai fi ales in veci,stai pe milioanele tale.

Politică

907 vizualizari
21 nov. 2023 11:48

Drept la replică din partea AUR Câmpina

3 comentarii

În urma apariției articolului "Ce avem noi aici? Cezar Grama revine în politică, alături de Alexandru Anghel, la AUR Câmpina", publicat pe site-ul nostru în data de 17 noiembrie 2023, am primit din partea Biroului de comunicare al AUR Câmpina un drept la replică pe care în prezentăm integral. 

1619 vizualizari
17 nov. 2023 19:46

Ce avem noi aici? Cezar Grama revine în politică, alături de Alexandru Anghel, la AUR Câmpina

2 comentarii

Pe măsură ce se apropie alegerile, după cum ne așteptam cu toții, pe scena politică locală se produc mișcări interesante, apar nume noi sau se reactivează nume vechi în... partide noi. În această din urmă categorie îi putem include și pe Alexandru Anghel și Cezar Grama, de câteva zile președinte, respectiv vicepreședinte la AUR Câmpina.

Alte stiri recente

239 vizualizari
30 nov. 2023 07:44

La Școala Centrală Câmpina s-a auzit urarea ”La mulți ani, țara mea!”

La Școala Gimnazială Centrală a devenit tradiție organizarea întâlnirilor dintre foști și actuali elevi de la clasa profesoarei de învățământ primar Rodica Zăvoianu. 

1131 vizualizari
29 nov. 2023 21:28

Primim de la cititori. Dezastru ecologic pe albia râului Doftana - tone de griblură, pietriș și asfalt de-a valma

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o serie de imagini cu ceea ce cititorul nostru numește ”dezastrul ecologic de pe albia râului Doftana”.