În perioada 13-15 august, dublu eveniment la Breaza: festival folcloric și târg de artă meșteșugărească și culinară

Eveniment (Categoria articolului)

La Breaza, în Parcul ”Constantin Brâncoveanu”, va avea loc în perioada 13-15 august 2022 un dublu eveniment: a XVIII-a ediție a Festivalul Internațional de Folclor ”Calabreaza” și ediția a doua a Târgului de Artă Meșteșugărească și Culinară. 

Organizatorii promit trei zile pline cu programe artistice, serbări câmpenești, târguri tradiționale, spectacole și multe surprize.
Astfel, conform paginii de Facebook a acestui dublu eveniment, vizitatorii vor avea parte de multe surprize culinare, cunoscutele preparate la ceaun și grătar, dar și preparate după rețete autentice, din inima Moldovei! Surpriza culinară va fi un mega-proțap, cu arome savuroase. Iubitorii de produse exotice vor putea gusta din preparatele de fructe de mare, dar nu sunt uitați nici cei care preferă produsele de tip street-food. De asemenea, vizitatorii se vor putea delecta cu dulciuri artizanale, gogoși, langoși, plăcinte și kurtos-kolacs. Vor mai fi legume proaspete bio și fructe, porumb crud, porumb fiert și copt.
În secțiunea de shopping, organizatorii promit că vor fi expuse produse handmade, artizanat, bijuterii, costume populare, ii lucrate manual, produse din lavandă, decorațiuni din ceramică, bijuterii din lemn polimeric și multe alte creații unicat!
Copiii se vor distra în mini-parcul de distracții special amenajat și vor putea să participe la ateliere de creație: origami, pictură pe tricouri.
Invitat special va fi meșterul olar Cristian M, care va demonstra și vă va învăța arta olăritului. Împreună cu el, vizitatorii pot face decorațiuni din lut.
Iată și programul artistic al festivalului de folclor, spectacolele începând în fiecare dintre cele trei zile la ora 17.00:
Sâmbătă, 13 august: Ansamblul ”Oltencuțele” din Perieți - Olt, Ansamblul ”Calabreaza junior”, Saveta Bogdan, Ansamblul ”Flori de mai”, Ansamblul ”Mugurași de primăvară”, Dragoș Ungureanu, Ansamblul ”Muguri de Breaza”, Ansamblul ”Prahova” din Ploiești, prezentator - Mădălina Moldoveanu;
Duminică, 14 august: Ansamblul ”Veselie” din Bulgaria, Raluca Doboș, Ansamblul ”Ciuleandra” din Topoloveni - Argeș, Aghata Toma și Nicu Ion, Claudia Ghițulescu, Ștefan Ifrim, Ansamblul ”Kymata” al Comunității Elene Prahova, Luminița Niculae, Ansamblul ”Calabreaza”;
Luni, 15 august: Ansamblul ”Veselie” din Bulgaria, Ansamblul ”Calabreaza”, Adriana Deaconu, Gigi Stoica, Taraful Cleante și Diana Matei, Orchestra ”Flacăra Prahovei” - dirijor Marian Dovâncă, Traian Frâncu, Constantin Ghinea Dumitrescu, Ansamblul ”Doina Prahovei”, prezentator - Mircea Baganagiu.
Așadar, trei zile pline de evenimente în Parcul ”Constantin Brâncoveanu” din centrul stațiunii Breaza, unde vor avea ocazia să se bucure și iubitorii de folclor, dar și iubitorii artei meșteșugărești sau artei... culinare.
Organizatorii celor două evenimente sunt Primăria și Consiliul Local Breaza, Centrul Cultural ”Ion Manolescu ”Breaza, Asociația ”Meșteșug Events” și Asociația Culturală ”Georgian Design & Artiștii”.

9777 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

502 vizualizari
01 oct. 2023 17:18

Ziua Persoanelor Vârstnice, sărbătorită la Câmpina în avans

1 Octombrie este Ziua Persoanelor Vâstnice, iar la Câmpina aceasta a fost sărbătorită în avans, vineri, 29 septembrie, printr-un șir de evenimente găzduite de Casa Tineretului și organizate de CAR Pensionari Câmpina, în colaborare cu Primăria municipiului Câmpina.

280 vizualizari
01 oct. 2023 15:16

”Invitație la lectură”, atelier de creație la Școala ”Ion Câmpineanu” în cadrul Festivalului CâmpinArtelor și Sporturilor

În cadrul Festivalului CâmpinArtelor și Sporturilor, Școala ”Ion Câmpineanu” a fost gazda unui atelier de creație intitulat ”Invitație la lectură”.

Alte stiri recente

490 vizualizari
01 oct. 2023 16:40

La Colegiul Tehnic Forestier Câmpina a fost creat Hub-ul educațional Științescu

Fondul Științescu ediția 4.0 continuă să facă științele distractive, iar Colegiul Tehnic Forestier Câmpina a participat cu un proiect, declarat câștigător, prin care se creează la unitatea de învățământ un hub educațional.

1378 vizualizari
01 oct. 2023 13:41

Liga A Prahova, etapa a 9-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă și duminică au avut loc jocurile din cadrul etapei a 9-a din Liga A Prahova. Iată rezultatele întregistrate, clasamentul la zi și programul etapei viitoare