În perioada 13-15 august, dublu eveniment la Breaza: festival folcloric și târg de artă meșteșugărească și culinară

Eveniment (Categoria articolului)

La Breaza, în Parcul ”Constantin Brâncoveanu”, va avea loc în perioada 13-15 august 2022 un dublu eveniment: a XVIII-a ediție a Festivalul Internațional de Folclor ”Calabreaza” și ediția a doua a Târgului de Artă Meșteșugărească și Culinară. 

Organizatorii promit trei zile pline cu programe artistice, serbări câmpenești, târguri tradiționale, spectacole și multe surprize.
Astfel, conform paginii de Facebook a acestui dublu eveniment, vizitatorii vor avea parte de multe surprize culinare, cunoscutele preparate la ceaun și grătar, dar și preparate după rețete autentice, din inima Moldovei! Surpriza culinară va fi un mega-proțap, cu arome savuroase. Iubitorii de produse exotice vor putea gusta din preparatele de fructe de mare, dar nu sunt uitați nici cei care preferă produsele de tip street-food. De asemenea, vizitatorii se vor putea delecta cu dulciuri artizanale, gogoși, langoși, plăcinte și kurtos-kolacs. Vor mai fi legume proaspete bio și fructe, porumb crud, porumb fiert și copt.
În secțiunea de shopping, organizatorii promit că vor fi expuse produse handmade, artizanat, bijuterii, costume populare, ii lucrate manual, produse din lavandă, decorațiuni din ceramică, bijuterii din lemn polimeric și multe alte creații unicat!
Copiii se vor distra în mini-parcul de distracții special amenajat și vor putea să participe la ateliere de creație: origami, pictură pe tricouri.
Invitat special va fi meșterul olar Cristian M, care va demonstra și vă va învăța arta olăritului. Împreună cu el, vizitatorii pot face decorațiuni din lut.
Iată și programul artistic al festivalului de folclor, spectacolele începând în fiecare dintre cele trei zile la ora 17.00:
Sâmbătă, 13 august: Ansamblul ”Oltencuțele” din Perieți - Olt, Ansamblul ”Calabreaza junior”, Saveta Bogdan, Ansamblul ”Flori de mai”, Ansamblul ”Mugurași de primăvară”, Dragoș Ungureanu, Ansamblul ”Muguri de Breaza”, Ansamblul ”Prahova” din Ploiești, prezentator - Mădălina Moldoveanu;
Duminică, 14 august: Ansamblul ”Veselie” din Bulgaria, Raluca Doboș, Ansamblul ”Ciuleandra” din Topoloveni - Argeș, Aghata Toma și Nicu Ion, Claudia Ghițulescu, Ștefan Ifrim, Ansamblul ”Kymata” al Comunității Elene Prahova, Luminița Niculae, Ansamblul ”Calabreaza”;
Luni, 15 august: Ansamblul ”Veselie” din Bulgaria, Ansamblul ”Calabreaza”, Adriana Deaconu, Gigi Stoica, Taraful Cleante și Diana Matei, Orchestra ”Flacăra Prahovei” - dirijor Marian Dovâncă, Traian Frâncu, Constantin Ghinea Dumitrescu, Ansamblul ”Doina Prahovei”, prezentator - Mircea Baganagiu.
Așadar, trei zile pline de evenimente în Parcul ”Constantin Brâncoveanu” din centrul stațiunii Breaza, unde vor avea ocazia să se bucure și iubitorii de folclor, dar și iubitorii artei meșteșugărești sau artei... culinare.
Organizatorii celor două evenimente sunt Primăria și Consiliul Local Breaza, Centrul Cultural ”Ion Manolescu ”Breaza, Asociația ”Meșteșug Events” și Asociația Culturală ”Georgian Design & Artiștii”.

5208 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

2198 vizualizari
20 sept. 2022 17:19

Formația câmpineană ”Celesta” a cântat alături de Cristi Minculescu pe scena ”Serbărilor Toamnei”

A fost, probabil, cel mai frumos moment al ediției 2022 a ”Serbărilor Toamnei”, în special pentru tinerii de pe scenă și din fața scenei. La mijlocul recitalului susținut de IRIS - Cristi Minculescu & Valter & Boro, care încheia festivalul, a fost invitată pe scenă formația ”Celesta” a Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”, formație condusă de profesor Elisabeta Milea.

1948 vizualizari
20 sept. 2022 16:10

Recitaluri și momente de excepție în ziua a doua a ”Serbărilor Toamnei”, Câmpina 2022

Ziua a doua a ”Serbărilor Toamnei” s-a desfășurat cam pe aceleași coordonate cu prima, doar că registrul muzical a fost diferit. De asemenea, nu a mai plouat, iar sonoritatea numelor de pe afiș s-a adăugat la lista motivelor pentru care în a doua zi a festivalului a fost mai multă lume decât în prima zi.

Alte stiri recente

0 vizualizari
25 sept. 2022 20:41

Liga B Prahova. Muscelul Câmpina - Viitorul Provița de Sus 2-0

FC Muscelul a revenit în fața propriilor suporteri spernd într-o evoluție cât mai bună în fața unui adversar imprevizibil - Viitorul Provița de Sus.

120 vizualizari
25 sept. 2022 18:40

Medalii prahovene la Campionatul Național de Bob. Câmpineanca Georgeta Popescu, din nou pe podium

La finalul acestei săptămâni, la Câmpulung Muscel, acolo unde a avut loc zilele trecute Cupa României la bob, s-au desfășurat finalele Campionatului Național de Bob.