Valentin Crețu, Adrian Vintilă și Radu Ariciu, trei câmpineni care concurează în Campionatul Național de Automobilism

Sport (Categoria articolului)

În Campionatul Național de Automobilism participă și trei câmpineni și au chiar rezultate frumoase, din păcate, mai puțin cunoscute publicului larg. Este vorba de Valentin Crețu, Adrian Vintilă și Radu Ariciu, trei tineri care au determinat includerea municipiului Câmpina pe harta automobilismului românesc.

Cei trei au participat sâmbătă la o nouă etapă a Campionatului Național ROTAC (Romanian Time Attack Challenge), etapa a 6-a, desfășurată pe circuitul Motor Park România, de la Adâncata, județul Ialomița, competiție inclusă în calendarul oficial al Federației Române de Automobilism Sportiv.
Radu Ariciu este președintele clubului și cel mai experimentat membru al echipei de piloți, concurând din anul 2008 și având în palmares, printre altele, locul 1 în Campionatul DRE 2014, locul 1 la Campionatul Național de Autoslalom 2013, Trofeul Pitești 2014, locul 1 la Campionatul Național Drag Racing 2015, locul 1 la GTT Drag Racing 2016, cea mai recentă performanță fiind locul 2 la ROTAC 2021. La rândul său, Radu Ariciu a concurat la categoria Tuned, unde ocupa înaintea etapei de sâmbătă locul 6, pe un autoturism Audi S3. 
Adrian Vintilă a început kartingul la 11 ani, iar din anul 2017 este în motorsportul profesionist. Cele mai bune performanțe ale sale - locul 1 la Campionatul Național Time Attack 2020 și locul 1 la Superrally 2020. Adrian Vintilă a reușit sâmbătă să ocupe locul al treilea la categoria Race, unde ocupa înaintea acestei etape locul 2 în clasamentul general, obținând astfel titlul de vicecampion național. Vintilă concurează pe un autoturism BMW M2 Competition. La o altă categorie, Pro, Adrian Vintilă se află în clasamentul general pe locul 4, aici concurând pe un autoturism Ford Focus RS.
Valentin Crețu este cel mai tânăr component al echipei Motors House Racing. Are numai 24 de ani, dar a debutat pe circuit de la 15 ani. În anii 2018 și 2019 a fost copilot pe un echipaj la Campiontul Național de Viteză în Coastă, iar cea mai bună performanță de până acum a carierei sale - locul 4 în prima etapă a ROTAC 2020. Valentin Crețu pe un autoturism BMW E36 320i, la categoria Street, ocupa înaintea etapei de sâmbătă locul 9 în clasamentul general al categoriei, dar va mai urca, după ce sâmbătă a reușit să se claseze pe treapta a doua a podiumului de premiere, care a devenit cea mai bună performanță a sa.
Toți cei trei sportivi câmpineni sunt legitimați la clubul Motors House Racing, unde au printre sponsori pe Costel Filip, actulul consilier local independent, care a și fost alături de ei în etapa de la Adâncata (foto).

2759 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

1327 vizualizari
17 oct. 2021 20:17

Primele două victorii în meciuri oficiale pentru handbalistele de la CS Câmpina

Echipa de handbal feminin a CS Câmpina, antrenată de Daniel Vasile, înființată de ceva vreme, a participat doar la competiții cu caracter de verificare. Din acest sezon, echipa a fost înscrisă în Campionatul Municipal București, la junioare IV.

2353 vizualizari
17 oct. 2021 19:28

Superliga B Prahova. Triumf Poiana Câmpina - Știința Albești 7-0. Și se putea mai mult...

La fel ca și în alte situații, despre care am scris la momentul potrivit, dezinteresul unor echipe pentru competiție aduce o pată neagră pe obrazul unui fotbal de nivel județan și așa destul de afectat de scandaluri. La fel s-a întâmplat și duminică, 17 octombrie, la meciul Triumf Poiana Câmpina - Știința Albești, acolo unde oaspeții au venit cu numai 11 jucători, dintre care unul nu avea viza medicală. În aceste condiții, oaspeții au început jocul în zece jucători, iar aproape de minutul 75, unul dintre fundașii de la Albești a cedat fizic, echpa sa terminând partida în nouă jucători.

Alte stiri recente

1800 vizualizari
22 oct. 2021 20:31

Tripla criză națională (politică, economică și sanitară), văzută prin ochii liderilor politici prahoveni

În seara zilei în care Parlamentul României a decis să nu acorde încrederea sa Guvernului Cioloș, CâmpinaTV.ro a organizat o emisiune - dezbatere la care au participat trei lideri politici prahoveni - deputatul Bogdan Toader - președintele PSD Prahova, Cristian Apostol - vicepreședinte al Consiliului Județean și membru în Biroul Politic Județean al USR, Adrian Pițigoi - secretar general adjunct al PMP la nivel național și președinte al PMP Câmpina.

2987 vizualizari
22 oct. 2021 19:13

Raed Arafat a anunțat noile restricții care vor intra în vigoare luni, 25 octombrie

La finalul ședinței Guvernului României de astăzi, vineri, 22 octombrie, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, seceretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a prezentat o serie de informații, inclusiv noile restricții care vor intra în vigoare luni, 25 octombrie, și care fuseseră anunțate de președintele Klaus Iohannis încă din urmă cu două zile.