Proiect internațional la Centrul Cultural pentru Tineret ”Zamolxes” Câmpina

Social (Categoria articolului)

Asociația ”Together” Luxemburg, în colaborare cu Fundaţia ”Zamolxes”, organizează seminarul internaţional "NOH8" în perioada 26 mai-3 iunie 2022, în Câmpina, la Centrul Cultural pentru Tineret ”Zamolxes”. La acest seminar vor participa 25 de tineri din cinci țări - Luxemburg, Polonia, Slovacia, Turcia și România.

Asociația ”Together” Luxemburg dorește să implementeze proiectul ”NOH8” în urmărirea obiectivului de a preveni extremismul violent prin urmărirea mișcării împotriva discursului de ură. Observând cu îngrijorare cum difuzează vorbirea nefiltrată și descentralizată asupra comunicării virale au fost ridicate mesaje instigatoare la ură privind categoriile vulnerabile și excluse din noul cadru media ideea că ideea că reflecția, pregătirea și responsabilitatea asupra consecințelor implicate sunt necesare pentru a combate acest efect negativ.
Participanții își vor împărtăși opiniile despre problema discursului instigator la ură, refugiați, combaterea violenței, bullying, LGBT, oportunități pentru tineret, tineret și societate, rolul activ al tinerilor în politici și alte subiecte importante. Ei vor discuta acest lucru cu experți pentru a formula recomandări specifice. În același timp, vor dori să depună un efort cuprinzător pentru a ridica conștientizarea necesității combaterii discursului instigator la ură împotriva categoriilor vulnerabile din mediul social mass-media între părțile interesate, politicieni și obiectivele finale ale tinerilor din Europa.
Obiectivele proiectului derulat de Asociația ”Together” Luxemburg și Fundația ”Zamolxes” Câmpina sunt:
- să crească gradul de conștientizare cu privire la discursul instigator la ură online și riscurile sale pentru democrație și pentru tineri și să promoveze alfabetizarea media și internet;
- să sprijine tinerii în lupta pentru drepturile omului, online și offline;
- să scadă nivelurile de acceptare a discursului instigator la ură online;
- să cartografieze discursul instigator la ură online și să dezvolte instrumente pentru răspunsuri constructive;
- să manifeste solidaritate și sprijin față de persoanele și grupurile vizate de discursul instigator la ură;
- să pledeze pentru dezvoltarea și consensul asupra instrumentelor de politică europeană de combatere discurs instigator la ură;
- să dezvolte forme de participare a tinerilor și cetățenie activă.

(Foto cu caracter ilustrativ)

 
2091 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1447 vizualizari
24 iun. 2022 10:37

93,56% dintre elevii din Câmpina, care au susținut Evaluarea Națională, au obținut media generală peste 5

Pe site-ul Ministerului Educației au fost publicate, joi după-amiază, rezultatele la Evaluarea Națională și sunt rezultate bune pentru elevii câmpineni. 270 elevi de clasa a VIII-a s-au înscris la Evaluarea Națională în Câmpina. Dintre aceștia, șase nu s-au prezentat la susținerea celor două probe ale examenului (limba și literatura română, respectiv matematică). Dintre cei 264 elevi care au susținut examenul, 247 au obținut media generală peste 5.00 (adică 93,56%), iar 17 - sub 5.00. Nu s-a obținut nicio medie generală de 10, în schimb, patru elevi au avut nota 10 la matematică și un elev a obținut 10 la română. La nivelul județului Prahova, șapte absolvenți de clasa a VIII-a au obținut media generală 10, șase dintre ei sunt din Ploiești, iar unul de la Filipeștii de Pădure.

3037 vizualizari
20 iun. 2022 22:32

O nouă metodă de înșelăciune face ravagii la Câmpina. Cum puteți preveni frauda prin OLX?

1 comentarii

De la începutul acestui an și până în prezent s-au înmulțit și la Câmpina cazurile de persoane înșelate printr-o nouă metodă.

Alte stiri recente

4446 vizualizari
24 iun. 2022 07:32

Circulație oprită pe Bulevardul Bălcescu din Câmpina, de la sensul giratoriu până la Casa Tineretului, sâmbătă, 25 iunie 2022, de la 9.00 la 13.00

Primăria Câmpina anunță că traficul rutier va fi oprit pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, între intersecțiile cu străzile Câmpului și Orizontului, sâmbătă 25 iunie 2022, în intervalul orar 9.00-13.00.

1681 vizualizari
24 iun. 2022 07:23

Câmpina are o pleiadă de campioni sportivi în activitate. Ce facem cu ei? În ce fel îi ajută comunitatea?

Succesul colosal la înotătorului David Popovici la Mondialele de natație de la Budapesta a readus în atenție o discuție mai veche, mai amplă. Pe rețelele de socializare sau cu orice altă ocazie, persoane publice care nu au nicio legătură cu sportul, cu atât mai puțin cu această disciplină sau cu acest băiat minunat, se înghesuie să-l felicite, într-o încercare disperată de a se asocia cu succesul său, succes la care acești oameni nu au avut nicio contribuție. Dar absolut niciuna!