Accident la Câmpina, care readuce în discuţie urgentarea semaforizării unor intersecţii

Actualitate (Categoria articolului)

Administraţia locală îşi propune de câţiva ani buni să semaforizeze câteva intersecţii din Câmpina, printre care şi cea dintre Bulevardul Culturii cu Strada Griviţei. Un nou accident de circulaţie produs aici, duminică după-amiază, readuce în discuţie subiectul semaforizării în aceste intersecţii.

În accidentul de astăzi, din fericire, nu au fost victime. A fost, practic, o tamponare pe fondul neacordării de prioritate.
Problema semaforizării acestor intersecţii nu este nouă. În toamna anului trecut, Primăria Câmpina a organizat achiziţia publică pentru documentaţia necesară în vederea semaforizării a trei intersecţii: Bulevardul Culturii cu Strada Griviţei (unde a avut loc accidentul de astăzi), Bulevardul Culturii cu Strada Plevnei şi Strada Toma Ionescu cu Strada Ana Ipătescu. Sunt trei dintre cele mai dificile intersecţii din Câmpina şi cele în care se produc cel mai frecvent accidente rutiere. Acum, la începutul acestui an, în chiar prima şedinţă a Consiliului Local au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici pentru realizarea semaforizării în aceste intersecţii, cea unde a avut loc accidentul de astăzi având alocată cea mai mare sumă - 959.010 lei, fără TVA, pentru că aici sistemele de semaforizare trebuie corelate cu cele din intersecţia de la Casa Cărţii, aflate într-o avansată stare de degradare. De atunci, lucrurile trenează, procedurile sunt greoie, dar accidente se tot produc şi a fost doar o întâmplare că nu vorbim în cazul accidentului de astăzi de urmări mult mai grave.

11866 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • maxentia marius 01.05.2017 20:31 problema este si reducerea vizibilitatii din cauza parcarii laterale stanga, care se extinde de cele mai multe ori pana in strada...fapt care te pune in situatia de aiesi mai mult in intersectie pentru o vizibilitate mai buna. ( in cazul de fata este vorba de neatentie in trafic)

Actualitate

1577 vizualizari
02 oct. 2023 11:38

Fostul primar al Câmpinei, Horia Tiseanu, scapă de procesul penal. Faptele s-au prescris...

1 comentarii

Ceea ce era de așteptat, iată că s-a întâmplat. Fostul primar al municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, scapă de procesul penal. Tribunalul Prahova a dispus încetarea procesului pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și abuz în serviciu ca urmare a intervenției prescripției răspunderii penale. Era de așteptat să se ajungă la acest lucru în condițiile în care vorbim de un proces început în toamna lui 2017, deci în urmă cu șase ani, care a avut zeci de amânări ale cauzei, care a fost reluat de la administrarea probelor după promovarea judecătorului și care a avut, anul acesta, nu mai puțin de zece amânări ale pronunțării sentinței.

1717 vizualizari
01 oct. 2023 09:07

Problema turnului înclinat s-a discutat în Consiliul Local Câmpina. Deocamdată, fără niciun rezultat...

2 comentarii

După ce Partidul Câmpina Curată a lansat o petiție online pentru strângerea de semnături în vederea demolării turnului înclinat, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina din 27 septembrie 2023, subiectul a fost adus în discuție de consilierul PSD, Livia Lupu.

Alte stiri recente

233 vizualizari
02 oct. 2023 21:04

Superb meci demonstrativ de tenis la ”Premium Trophy Câmpina”

În perioada 29 septembrie - 1 octombrie 2023, la baza sportivă Tenis Premium Club, din Câmpina, Strada Pictor Nicolae Grigorescu, a avut loc turneul ”Premium Trophy Câmpina”, ediția 2023.

437 vizualizari
02 oct. 2023 19:51

Retragerea cu torțe, un eveniment dedicat împlinirii a 55 de ani de la înființarea Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" Câmpina

Defilarea cu torțe aprinse a promoției noiembrie 2023 a Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina a fost evenimentul care a încheiat, la 1 octombrie, Festivalul CâmpinArtelor și Sporturilor 2023. Această defilare cu torțe a viitorilor polițiști, cei care vor absolvi școala luna viitoare, a fost dedicată împlinirii a 55 de ani de la înființarea Școlii de Poliție de la Câmpina.