Câmpina și Poiana Câmpina, printre localitățile pentru care Prefectura a cerut bani din Fondul de Intervenție al Guvernului pentru situații de urgență

Actualitate (Categoria articolului)

Prefectul județului Prahova, Ioana Mădălina Lupea, a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență în vederea inițierii unui nou proiect de hotărâre de Guvern pentru alocarea de bani din Fondul de Intervenție în vederea înlăturării pagubelor produse în urma alunecărilor de teren.

La începutul acestei luni, prin HG 177/2018, județului Prahova i-a fost alocată suma de 11.948.000 lei pentru consolidarea și refacerea mai mult obiective de infrastructură afectate de alunecările de teren. Acum, s-a decis inițierea unui nou proiect în care au fost incluse mai multe localități, fiind vorba în special despre cele la care evaluarea pagubelor s-a realizat după emiterea hotărârii precedente. Acest nou proiecte cuprinde obiective de infrastructură în localitățile Boldești Scăeni, Ceptura, Cerașu, Gura Vadului, Gura Vitioarei, Plopu, Posești, Telega, Secăria, Bertea, Gornet Cricov, Șotrile, Gornet, Gura Vitioarei, Teișani, Posești, Bătrâni, Cerașu, Măneciu, Salcia, Sângeru, Comarnic, Cornu, Telega, Adunați, Chiojdeanca, Râfov, Lapoș, Aluniș, Vadu Săpat, Poiana Câmpina și municipiul Câmpina.
În cazul municipiului Câmpina se propune alocarea de fonduri pentru consolidarea drumurilor județene 102I (spre Valea Doftanei) și 207 (spre Șotrile), în porțiunile unde s-au produs alunecări de teren. La Poiana Câmpina, este vorba despre consolidarea DJ 101P (spre Breaza), la intersecția cu un drum local și consolidarea unui drum comunal, în punctele unde, de asemenea, s-au produs alunecări de teren.
Potrivit comunicatului remis de Prefectura Prahova, la începutul săptămânii, s-a transmis Guvernului, prin Ministerul Afacerilor Interne, un raport privind evaluarea tuturor pagubelor înregistrate în județ ca urmare a condițiilor meteo nefavorabile din perioada 1 martie-15 aprilie, pentru accesarea unui ajutor din Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene, în valoare de 95.127.790 lei. Acest ajutor cuprinde acoperirea pagubelor provocate infrastructurii și locuințelor, dar și a altor cheltuieli făcute în perioada mai sus amintită.

3227 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

97 vizualizari
25 mar. 2023 08:28

Desființarea Pieței, înființarea Centrului Cultural și organigrama primăriei revin pe masa consilierilor locali din Câmpina

Miercuri, 29 martie, de la ora 17.00, Consiliul Local Câmpina este convocat în ședință ordinară.

1030 vizualizari
24 mar. 2023 16:32

HIDRO PRAHOVA SA – Buletin informativ privind calitatea apei în Prahova, emis în data de 24 martie 2023

Societatea HIDRO PRAHOVA SA informează abonații și autoritățile locale din aria de operare că apa distribuită se încadrează în parametrii de potabilitate, conform cerințelor Legii 458/2002, cu modificările și completările ulterioare.

Alte stiri recente

339 vizualizari
25 mar. 2023 06:35

Comunicat de presă. Începere proiect „Înființarea unui centru comunitar integrat medico-social” în municipiul Câmpina

UAT Municipiul Câmpina, în calitate de beneficiar, derulează proiectul „Înființarea unui centru comunitar integrat medico-social”, cod SMIS 155461, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 9 - Sprijinirea regenerării economice şi sociale a comunităţilor defavorizate din mediul urban, Prioritatea de investiții 9.1 – DLRC (CLLD) – Dezvoltarea locală plasată sub responsabilitatea comunității.

483 vizualizari
24 mar. 2023 22:44

Ziua Porților Deschise la Poliția Județeană Prahova și Poliția Municipală Câmpina

Ziua Poliției Române este sărbătorită în fiecare an la 25 martie, zi în care este prăznuită sărbătoarea creştină a Bunei Vestiri, al cărei simbol se afla pe primul steag al Marii Agii și a fost preluat ulterior pe actualul drapel al Poliţiei Române. Anul acesta se împlinesc 201 ani de la înființarea Poliției Române, iar cu această ocazie, vineri, 24 martie, porțile Inspectoratului Județean de Poliție Prahova și Poliției Municipale Câmpina au fost deschise pentru copii.