Câmpina și Poiana Câmpina, printre localitățile pentru care Prefectura a cerut bani din Fondul de Intervenție al Guvernului pentru situații de urgență

Actualitate (Categoria articolului)

Prefectul județului Prahova, Ioana Mădălina Lupea, a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență în vederea inițierii unui nou proiect de hotărâre de Guvern pentru alocarea de bani din Fondul de Intervenție în vederea înlăturării pagubelor produse în urma alunecărilor de teren.

La începutul acestei luni, prin HG 177/2018, județului Prahova i-a fost alocată suma de 11.948.000 lei pentru consolidarea și refacerea mai mult obiective de infrastructură afectate de alunecările de teren. Acum, s-a decis inițierea unui nou proiect în care au fost incluse mai multe localități, fiind vorba în special despre cele la care evaluarea pagubelor s-a realizat după emiterea hotărârii precedente. Acest nou proiecte cuprinde obiective de infrastructură în localitățile Boldești Scăeni, Ceptura, Cerașu, Gura Vadului, Gura Vitioarei, Plopu, Posești, Telega, Secăria, Bertea, Gornet Cricov, Șotrile, Gornet, Gura Vitioarei, Teișani, Posești, Bătrâni, Cerașu, Măneciu, Salcia, Sângeru, Comarnic, Cornu, Telega, Adunați, Chiojdeanca, Râfov, Lapoș, Aluniș, Vadu Săpat, Poiana Câmpina și municipiul Câmpina.
În cazul municipiului Câmpina se propune alocarea de fonduri pentru consolidarea drumurilor județene 102I (spre Valea Doftanei) și 207 (spre Șotrile), în porțiunile unde s-au produs alunecări de teren. La Poiana Câmpina, este vorba despre consolidarea DJ 101P (spre Breaza), la intersecția cu un drum local și consolidarea unui drum comunal, în punctele unde, de asemenea, s-au produs alunecări de teren.
Potrivit comunicatului remis de Prefectura Prahova, la începutul săptămânii, s-a transmis Guvernului, prin Ministerul Afacerilor Interne, un raport privind evaluarea tuturor pagubelor înregistrate în județ ca urmare a condițiilor meteo nefavorabile din perioada 1 martie-15 aprilie, pentru accesarea unui ajutor din Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene, în valoare de 95.127.790 lei. Acest ajutor cuprinde acoperirea pagubelor provocate infrastructurii și locuințelor, dar și a altor cheltuieli făcute în perioada mai sus amintită.

3337 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

358 vizualizari
03 dec. 2023 10:09

Accident pe DN1, la Bănești. Bărbatul care l-a produs se afla sub influența alcoolului

Duminică dimineață, în jurul orei 9, polițiștii Serviciului Rutier au fost sesizați despre faptul că pe DN1, s-a produs un accident rutier.

539 vizualizari
02 dec. 2023 19:42

Garda de Mediu, APM și Apele Române, sesizate în urma articolului nostru privind dezastrul ecologic de pe râul Doftana

2 comentarii

În baza unor informații și fotografii transmise de cititori ai Câmpinatv.ro, am scris recent despre dezastrul ecologic de pe albia râului Doftana, unde tone de deșeuri rezultate din decopertarea unor străzi au fost descărcate din mai multe basculate. Au fost aduse aici, pe albia râului Doftana, criblură, pietriș, bolovani, resturi de asfalt care ar putea conține substanțe periculoase pentru mediu. În urma articolului nostru, au fost sesizate instituțiile cu atribuții în domeniul protecției mediului.

Alte stiri recente

366 vizualizari
03 dec. 2023 08:38

Produse artizanale și obiecte de artă populară la micul Târg de Crăciun din grădina Castelului Iulia Hasdeu

Micul Târg de Crăciun din grădina Castelulului Iulia Hasdeu din Câmpina și-a deschis ieri porțile și a reprezentat o surpriză plăcută pentru vizitatorii Muzeului Memorial B.P. Hasdeu. Nu este un târg obișnuit, nu vă așteptați să găsiți aici vin fiert sau diverse mâncăruri tradiționale. Este un târg cu produse artizanale și obiecte de artă populară, realizate manual de meșteșugari din zona Câmpinei.

345 vizualizari
03 dec. 2023 06:48

Pe 18 decembrie 2023, la Câmpina are loc Gala ”Arte pentru viitor”, un eveniment caritabil organizat de Asociația Părinților de la Colegiul "Grigorescu"

Asociația Părinților de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina organizează luni, 18 decembrie 2023, cu începere de la ora 18.00, un eveniment caritabil intitulat Gala ”Arte pentru viitor”.