Curtea de Apel menține decizia Tribunalului Prahova de anulare a concursului prin care soția administratorului public, Remus Bădulescu, a fost angajată la Biblioteca Municipală Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

La finalul anului trecut, Tribunalul Prahova a dispus anularea concursului prin care a fost ocupat postul de bibliotecar gradul IA la Biblioteca Municipală Câmpina, concurs câștigat de Georgiana Bădulescu, soția administratorului public al municipiului, Remus Bădulescu. Decizia Tribunalului nu era definitivă și a fost atacată cu recurs de Municipiul Câmpina prin primar. Recursul s-a judecat ieri, 18 octombrie 2018, la Curtea de Apel Ploiești, iar instanța a dispus menținerea, în cea mai mare parte, a sentinței Tribunalului, inclusiv anularea concursului de ocuparea a postului menționat. De această dată, decizia este definitivă.

Vă reamintim că o fostă angajată a Bibliotecii Municipale "Dr. C.I. Istrati", Elena Mihăilescu, a dat în judecată Primăria Câmpina, solicitând anularea procesului verbal prin care i-a fost respins dosarul de concurs, precum și anularea concursului pentru ocuparea postului vacant de bibliotecar gradul IA. În urma concursului respectiv, postul a fost ocupat de Georgiana Bădulescu, soția administratorului public Remus Bădulescu. 
Pentru postul respectiv, Primăria a organizat concurs în data de 10 ianuarie 2017, iar pentru acest concurs și-au depus dosarele Elena Mihăilescu, Georgiana Bădulescu și încă un candidat. Dosarul Elenei Mihăilescu a fost, însă, respins, motivul invocat de comisia de concurs fiind acela că postul este scos la concurs pentru a fi ocupat pe perioadă nedeterminată, iar un pensionar nu poate fi angajat, conform legii, decât pe perioadă determinată. A urmat proba scrisă, la care cele două candidate rămase în concurs au obținut note mari, dar ulterior, la proba orală, una dintre ele nu s-a mai prezentat, considerând că nu are nicio șansă să câștige acest concurs având în vedere cine este contracandidata. În aceste condiții, Georgiana Bădulescu a luat concursul și a ocupat postul respectiv. Elena Mihăilescu s-a adresat instanței, iar după mai multe termene și amânări, sentința a fost pronunțată pe 28 decembrie 2017. Instanța de fond a decis anularea procesului-verbal încheiat în urma respingerii dosarului Elenei Mihăilescu, anularea raportului final al concursului pentru ocuparea postului de bibliotecar gradul IA la Biblioteca Municipală Câmpina și anularea concursului, dar și obligarea Primăriei la reorganizarea acestui concurs.
Primăria a făcut recurs, iar acum Curtea de Apel a decis să respingă doar aceată ultimă parte a sentinței Tribunalului, cea legată de obligativitatea organizării unui nou concurs. Asta o va face Primăria, dacă vrea sau nu. În rest, Curtea de Apel a menținut sentința inițială: anularea procesului-verbal, anularea raportului final al concursului și anularea concursului.
În aceste condinții, Georgiana Bădulescu va trebui să părăsească postul de la Biblioteca Municipală (instituție care face parte din aparatul de specialitate al primarului). Primăria va trebui să dispună încetarea raportului de muncă în termen de cel mult 30 de zile, potrivit Codului Muncii. Apoi, tot Primăria, în speță primarul, va decide dacă va mai organiza sau nu concurs pentru postul respectiv și va fi interesant de urmărit acest lucru. Adică, dacă va organiza și cine îl va câștiga.

Citiți și: Tribunalul Prahova a dispus anularea concursului prin care soția administratorului public Remus Bădulescu a fost angajată la Biblioteca Municipală Câmpina

4002 vizualizari
6

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Carmen 20.10.2018 08:19 Nu a mai fost o speță similara și acum câțiva ani când a fost ocupat postul la Politia Locala? Dosarul d-nei Gabi Barbu a fost respins și dl de la Direcția Economica a rămas singurul candidat pt ca ' asa trebuia'?
  • Alistar Emanoil 20.10.2018 09:09 Este o practică a Primăriei Câmpina. Un subiect tabu. Pentru angajarea unor persoane „apropiate”, concursurile sunt pregătite în așa fel încât să fie doar un dosar. Al celui care trebuie să câștige. Se pot verifica următoarele angajări: Baltac Bianca - consilier personal primar, Hinț Antonela - soție șofer primar, Ene Daniela - nașa viceprimarului, Georgiana Bădulescu - soție citymanager, Sorin Modrogan și Mihaela Modrogan - „rudele” primarului, etc. P.S. Cum să nu fie tolerați Anton și Iarca dacă sțiu atât de multe!?
  • Jorj 20.10.2018 10:20 Propun sa colectionati dupa 90 pliantele candidatilor si cei din spatele lor.Majoritatea sunt la loc caldut si incep sa ascuta sabiile unii la altii.Doar fiica lui D.T sa se simta bine la primarie? Hai sa ne bagam in politica sa numaram banii...
  • Viorel 20.10.2018 14:21 Ce studii are doamna , poate cunoaște cineva. In alta ordine de idei dacă ești pensionar lasă și pe alții sa muncească.
  • George 20.10.2018 16:17 la prima vedere pare imoral. Toată lumea are dreptul sa muncească, soți , soții sau rude. Poate chiar sunt oameni capabili, ne repezim sa calificam negativ ! Iar dacă își câștiga salariul cinstit e foarte bine și normal. Decât o singura ruda angajata și incapabila mai bine așa. Cât despre pensionari, sa ne ierte Dumnezeu, vor și tinerii sa muncească.
  • Ionut 20.10.2018 20:30 Frate și justiția face jocul PSD, dă dreptate la pensionari ca sa voteze marele partid. Ai ieșit la pensie pleaca acasa sa muncim și noi nu sa ne chinuim prin Anglia

Actualitate

2290 vizualizari
21 ian. 2019 09:37

Crearea de site-uri cu implementarea tehnologiei Google AMP

După o experiență de peste 20 de ani de programare website, echipa PromovareGoogle.ro oferă acum clienților și servicii de creare site-uri cu implementarea tehnologiei Google Accelerated Mobile Pages (AMP). Ce înseamnă Google AMP? Este un nou standard pentru construcția unui site, o tehnologie care oferă o încărcare mult mai rapidă pe telefoanele mobile și o mai bună vizibilitate pe Google.

4561 vizualizari
21 ian. 2019 07:57

Punctaje între 64 și 95 puncte pentru candidații declarați admiși la Școala de Poliție din Câmpina, în sesiunea de admitere ianuarie 2019

Cel mai mare punctaj la proba scrisă (95 puncte) pentru admiterea la Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" l-a obținut o candidată din județul Prahova - Alexandra Elena Zamfir, iar între primii zece admiși se numără șapte fete și trei băieți. Punctajul minim cu care s-a intrat la această sesiune de admitere este de 64 puncte și a fost obținut de 122 de candidați. Dintre aceștia, 78 au fost declarați admiși, iar 44 au fost respinși, departajarea făcându-se pe baza mediei de la bacalaureat.

Alte stiri recente

1201 vizualizari
22 ian. 2019 20:12

Vaccinul antigripal, cea mai eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirii

Institutul Național de Sănătate Publică a confirmat marți, 22 ianuarie, că numărul deceselor cauzate de gripă a ajuns la 28, iar în țară sunt confirmate alte peste 1.100 de cazuri de îmbolnăviri. Niciuna dintre persoanele decedate nu se vaccinase antigripal. Ministerul Sănătății, dar și medicii specialiști din spitale recomandă populației vaccinarea antigripală ca fiind cea mai sigură metodă de prevenire a bolii. Încă mai aveți timp să vă vaccinați. Corpul devine imun la trei săptămâni de la vaccin, adică exact atunci când este prognozat vârful sezonului de gripă: februarie - martie 2019.

2034 vizualizari
22 ian. 2019 11:40

Triajul copiilor, curățenia și aerisirea claselor și dezinfecția băncilor - recomandările DSP Prahova către școli, pentru prevenirea îmbolnăvirilor de gripă

Încă trei decese cauzate de virusul gripal de tip A, subtip H1, au fost înregistrate ieri în România. Este vorba despre trei femei, de 43 de ani, de 51 de ani și de 72 de ani, din Prahova, Gorj și București. În județul Prahova, acesta este al patrulea deces cauzat de gripă. La nivel național, 23 de persoane și-au pierdut până acum viața din cauza gripei, după cum a transmis Institutul Național de Sănătate Publică. Ministrul Sănătății a anunțat că România este în pragul unei epidemii de gripă, săptămâna trecută înregistrându-se 1.155 cazuri de gripă clinică, la nivel național, dintr-un total de peste 90.000 de cazuri de viroze respiratorii. Având în vedere această situație, Direcția de Sănătate Publică Prahova a transmis Inspectoratului Școlar Județean, iar acesta, la rândul său, a transmis tuturor unităților de învățământ, o adresă privind instituirea măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor în școli.