Comuna Bănești. Anunț public referitor la elaborarea unui proiect de act normativ

Anunțuri (Categoria articolului)

Astăzi, 7 iunie 2023, Comuna Bănești, cu sediul în Bănești, str. Gherghiceni, nr. 495, anunţă deschiderea procedurii de transparenţă decizională a procesului de elaborare a proiectului următorului act normativ: vânzarea prin licitaţie publică a terenului în suprafaţă de 133.412,00 m.p., situat în Comuna Bănești, Sat Bănești, extravilan, Județul Prahova, Nr.Cadastral/C.F.26265, T39, Parcela 1261.

Întocmirea și promovarea proiectului de hotărâre mai sus menționat a fost realizată în vederea valorificării eficiente a patrimoniului localității, prin vânzarea prin liciație publica a unui teren, în suprafață de 133.412,00 m.p., situat în Comuna Bănești, Sat Bănești, extravilan, având categoria de folosință neproductiv. Vânzarea acestui imobil este impusă de necesitatea asigurării parțiale a sumelor reprezentând cofinanțarea proiectelor cu finanțări nerambursabile aprobate, având în vedere că, pentru anul 2023, această valoare se ridică la peste 4 milioane de lei.
Impactul scontat prin adoptarea proiectului de hotărâre supus procedurii transparenței decizionale este acela că, la nivelul localității se vor realiza proiecte de investiții în valoare de peste 55 milioane de lei, fără a îndatora comuna prin obținerea unui credit bancar, cu dobânda practicată de instituțiile bancare în prezent. Documentaţia aferentă proiectului de act normativ include: Referatul de aprobare înregistrat sub nr.5.428/06.06.2023, întocmit de d-nii Ion Mincu, Adrian Calută și Nichitoiu Valentin -  consilieri locali, Raportul întocmit de Compartimentul Juridic, Resurse Umane, Stare Civilă înregistrat sub nr. 5.450/06.06.2023, Raportul întocmit de Compartimentul patrimoniu înregistrat sub nr. 5.451/06.06.2023, Raportul întocmit de Compartimentul agricol înregistrat sub nr. 5.452/06.06.2023, Avizul Secretarului General al Comunei Bănești înregistrat sub nr. 5.453/06.06.2023, textul complet al proiectului de hotărâre.

Documentaţia poate fi consultată: pe pagina de internet a instituţiei, la primariabanesti.ro/ anunțuri generale/anunțuri generale de interes public, la sediul instituţiei, str. Gherghiceni, nr.495, proiectul de act normativ se poate obţine în copie, pe bază de cerere depusă la Registratura instituţiei.
Propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de act normativ supus procedurii de transparenţă decizională se pot depune până la data de 20 iunie 2023, ora 9.00:
- ca mesaj în format electronic pe adresa de e-mail: primariabanesti@yahoo.com, banesti@ph.e-adm.ro;
- prin poştă, pe adresa: Comuna Bănești, str. Gherghiceni, nr.495;
- la sediul instituţiei, la Registratură, la adresa str. Gherghiceni, nr. 495, între orele 08.00-16.30.
Materialele transmise vor purta menţiunea "Propuneri privind vânzarea prin licitaţie publică a terenului în suprafaţă de 133.412,00 m.p., situat în Comuna Bănești, Sat Bănești, extravilan, Județul Prahova, Nr.Cadastral/C.F.26265, T39, Parcela 1261".
Propunerile, sugestiile, opiniile cu valoare de recomandare vor fi publicate pe pagina de internet a instituţiei, la linkul primariabanesti.ro/monitorul oficial local/alte documente. Nepreluarea recomandărilor formulate şi înaintate în scris va fi justificată în scris.
Pentru cei interesaţi există şi posibilitatea organizării unei întâlniri în care să se dezbată public proiectul de act normativ, în cazul în care acest lucru este cerut în scris de către o asociaţie legal constituită sau de către o altă autoritate sau instituţie publică până la data de 20 iunie 2023, ora 9.00.
Pentru informaţii suplimentare, vă stăm la dispoziţie la următoarele date de contact: telefon: 0244.348.608, e-mail: primariabanesti@yahoo.com, banesti@ph.e-adm.ro, persoană de contact: c.j. Laurențiu Olărașu.

1808 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Anunțuri

3097 vizualizari
21 sept. 2023 06:27

O firmă din Poiana Câmpina realizează în toată țara lucrări de izolare a clădirilor cu fibre de celuloză

(P) Cu toții ne dorim să alegem cea mai bună și eficientă soluție pentru izolarea termică a locuinței, o soluție care să ne garanteze că nu vom plăti facturi mari la gaze și energie electrică și că vom avea, totuși, o casă călduroasă și confortabilă. Sistemul de izolație cu celuloză este o soluție modernă și performantă de izolație termică și fonică, realizată prin injectarea sub presiune a fibrei de celuloză. Materia primă este compusă din material organic obținut prin reciclarea hârtiei, ignifugat, aditivat cu soluție antiseptică pentru prevenirea mucegaiului și tratat împotriva dăunătorilor (rozătoare, insecte).

1813 vizualizari
19 sept. 2023 21:58

Comunicat privind lansarea proiectului ”Caraimanul Bușteni - Performanța în fotbalul juvenil”

Asociația Club Sportiv Caraimanul Bușteni anunță lansarea proiectului "Caraimanul Bușteni - Performanța în fotbalul juvenil"- ”Acțiune cofinanțată de Consiliul Județean Prahova”. Acest proiect are ca obiective specifice dezvoltarea fotbalului juvenil în zona noastră și creșterea calității sistemului de selecție al Asociației noastre, adaptându-l la ultimele tendințe din domeniul sportiv.

Alte stiri recente

410 vizualizari
22 sept. 2023 14:26

Câmpinenii sunt invitați pe 23 septembrie la un super eveniment Cumpără de lângă casă – Festivalul Afacerilor Locale, ediția a doua

A doua ediție a Festivalului Afacerilor Locale, eveniment dedicat câmpinenilor și firmelor din oraș, organizat de Asociația Câmpina Curată cu sprijinul grupului de firme Soceram – Neptun, are loc weekend-ul acesta în Parcul Soceram, începând cu ora 10:00.

1563 vizualizari
21 sept. 2023 21:05

La Câmpina, noul an școlar a început cu probleme cu iz politic și nu numai

1 comentarii

Suntem doar în a doua săptămână a noului an școlar și deja apar probleme cu un puternic iz... politic, ceea ce nu ar avea ce să caute într-o societate normală, într-un sistem de educație sănătos. Se întâmplă la Câmpina unde apropierea anului electoral 2024 pare să fi încețoșat mințile unor politicieni care par dispuși la orice de dragul unor voturi.