HidroPrahova a semnat contractul de finanțare pentru continuarea lucrărilor de canalizare din județ. Câmpina, marea problemă

Actualitate (Categoria articolului)

Conducerea operatorului regional de apă și canal HidroPrahova a semnat, cu Ministerul Fondurilor Europene, contractul pentru fazarea proiectului privind reabilitarea și modernizarea sistemelor de apă și canalizare din județul Prahova. Practic, este vorba despre obținerea finanțării pentru continuarea lucrărilor începute cu fonduri europene prin POS Mediu 2007-2013 și care acum vor fi continuate tot cu fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020.

Noul contract de finanțare a fost semnat la sfârșitul anului trecut și are o valoare de 332.774.555 lei din care 91,87% reprezintă fonduri europene nerambursabile. Contribuția de la bugetul de stat este de aproximativ 28,8 milioane lei, iar contribuția HidroPrahova este de 4,43 milioane lei.
După cum ne-a declarat purtătorul de cuvânt al societății HidroPrahova, Eugen Ionică, fazarea proiectului va permite finalizarea lucrărilor la investițiile deja începute în anii precedenți. Și este vorba despre:
- reabilitare și extindere stație de epurare a apelor uzate în orașele Sinaia și Breaza
- reabilitare și extindere stație de tratare apă potabilă în orașele Comarnic și Sinaia
- reabilitare și extindere stație de epurare a apelor uzate în Câmpina și Plopeni
- reabilitare și extindere stație de epurare a apelor uzate în Vălenii de Munte, Mizil și Urlați
- extinderea rețelei de canalizare la Sinaia, Bușteni, Azuga
- captare Valea lui Bogdan, stație de pompare apă Breaza și Comarnic
- extindere rețea de distribuție a apei la Breaza și Comarnic
- extindere rețea de canalizare la Comarnic
- extindere rețea de canalizare la Breaza
- extindere rețea de canalizare la Câmpina, Bănești și Vălenii de Munte.

Problema finanțării a fost rezolvată. Se pot achita și facturile restante (acolo unde este cazul), pot fi continuate și lucrările sistate. Lucrări care, cu excepția celor de canalizare de la Câmpina, Bănești și Vălenii de Munte, pot fi reluate imediat ce vremea va permite. La Câmpina și în celelalte două localități menționate, reluarea lucrărilor nu este posibilă deoarece nu există firmă constructoare. Nu are cine să lucreze efectiv. Știți deja că există un conflict comercial între SC Cast și HidroPrahova, după ce firma din Bănești a reziliat unilateral contractul de execuție, iar acest conflict a ajuns la Curtea de Mediere și Arbitraj de la București. Sunt două variante: fie cele două părți implicate se împacă și atunci contractul va fi reluat, în anumite condiții; fie cele două părți nu se împacă și, probabil, vor ajunge în instanță, iar în aceste condiții HidroPrahova va trebui să organizeze o nouă licitație pentru lucrările de canalizare de la Câmpina, Bănești și Vălenii de Munte. Nu mai e nevoie să vă reamintim că lucrările de la Câmpina sunt cele mai întârziate. Au fost realizate doar în proporție de aproape 50%.

(Foto cu caracter ilustrativ din timpul lucrărilor de canalizare din centrul Câmpinei)

6718 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ionut 25.01.2017 16:55 Ne rupe masinile in doua pe Valea Doftanei si Bobalna. Din cauza unor nesimtiti
  • Tudor Florin 18.08.2017 14:02 Vreau o lamurire in privinta modificarilor propuse de D-vs in alimentarea cu apa POTABILA in Slanic Prahova.Ma refer la preturi si lucrari in conformitate cu normativele,metodologiile si aplicarile lor,cf,legilor aprobate in totalitate.Multumesc .

Actualitate

273 vizualizari
03 oct. 2023 22:03

Pe Strada Victoriei, refacerea unui colț de parcare a generat multe discuții, nemulțumiri, dar și... semne de întrebare

Strada Victoriei din Câmpina este una micuță, întortocheată, printre mai multe blocuri. Pornește din Strada Ana Ipătescu și se înfundă în spatele blocurilor de pe Bulevardul Carol I, până în intersecția cu Strada Maramureș.

1789 vizualizari
02 oct. 2023 11:38

Fostul primar al Câmpinei, Horia Tiseanu, scapă de procesul penal. Faptele s-au prescris...

7 comentarii

Ceea ce era de așteptat, iată că s-a întâmplat. Fostul primar al municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, scapă de procesul penal. Tribunalul Prahova a dispus încetarea procesului pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și abuz în serviciu ca urmare a intervenției prescripției răspunderii penale. Era de așteptat să se ajungă la acest lucru în condițiile în care vorbim de un proces început în toamna lui 2017, deci în urmă cu șase ani, care a avut zeci de amânări ale cauzei, care a fost reluat de la administrarea probelor după promovarea judecătorului și care a avut, anul acesta, nu mai puțin de zece amânări ale pronunțării sentinței.

Alte stiri recente

132 vizualizari
03 oct. 2023 21:25

Iulian Alexe, din Poiana Câmpina, vicecampion european la veterani în proba de 2.000m obstacole

La Pescara, în Italia, au avut loc Campionatele Europene de Atletism pentru veterani. Din România a fost prezent și Iulian Alexe, din Poiana Câmpina, multiplu medaliat la întreceri de atletism rezervate veteranilor, în diverse probe.

135 vizualizari
03 oct. 2023 17:16

Anunț privind publicare listă persoane înscrise în programul de casare a autovehiculelor uzate

Primăria municipiului Câmpina ne-a transmis următorul anunț public: