Ziua Drapelului Național, sărbătorită la Câmpina în Parcul Regele Mihai I

Eveniment (Categoria articolului)

26 Iunie este Ziua Drapelului Național, Tricolorul - un simbol al luptei poporului român pentru libertate, un simbol care trebuie respectat, pentru că, de 173 de ani, pentru românii de acasă și de pretutindeni, este simbolul identității noastre ca neam. De Ziua Drapelului, în Parcul Regele Mihai I din centrul municipiului Câmpina a avut loc un scurt ceremonial urmat de un moment artistic oferit de Ansamblul Folcloric al Casei Tineretului.

Drapelul României a fost sfințit la Biserica ”Sf. Treime” și a fost purtat până în Parcul Regele Mihai I de un echipaj de jandarmi și polițiști, alături de părintele Răzvan Topală. Pe acordurile Imnului Național al României, Tricolorul a fost înălțat pe catarg. La ceremonial au fost prezenți primarul municipiului Câmpina - Alin Moldoveanu, consilierii locali Livia Lupu, Horațiu Zăgan, Andrei Duran și Liviu Davidescu, precum și mai mulți directori din cadrul Primăriei Câmpina.
Evenimentul a fost urmat de un scurt program artistic susținut de Ansamblul Folcloric al Casei Tineretului din Câmpina, solist Andrei Chelba.
Tricolorul a fost adoptat ca simbol al națiunii în prima zi a victoriei Revoluției de la 1848, atunci când, pe 26 iunie, domnitorul Gheorghe Bibescu a abdicat, fiind instalat un guvern provizoriu format din revoluționari. Cu toate acestea, Tricolorul a existat din deceniul al IV-lea al secolului al XIX-lea, deci înaintea Revoluției de la 1848. Mai întâi, în 1834, domnitorul Alexandru Ghica a obținut de la otomani învoirea de a pune steag românesc corăbiilor și oștirii, iar în 1839, chiar în zona Comarnic, pe muntele Pleșuva, există mărturia profesorului Jean Alexadre Vaillant, ulterior director al Colegiului "Sf. Sava" din București, că pe 29 iulie 1839, ar fi fost arborat pentru prima oară Tricolorul. Aceasta este prima atestare documentară a arborării Tricolorului românesc.

4746 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Catrinel 27.06.2021 07:50 Cam putini consilieri locali. Unde a fost asa-zisa majoritate? Sau si acum au parasit sala da sedinta, cum au mai facut-o de cateva ori?

Eveniment

2078 vizualizari
21 sept. 2021 20:20

Patronatul Tinerilor Întreprinzători din Regiunea Sud Muntenia, lansare oficială la Ploiești

Tineri întreprinzători din cele șapte județe ale regiunii Sud Muntenia (Prahova, Dâmbovița, Argeș, Giurgiu, Teleorman, Călărași și lalomița) s-au adunat împreună și au fondat PTIRSM, structură regională a Patronatului Tinerilor Întreprinzatori din România (PTIR), care are ca scop susținerea, aparărarea, promovarea și reprezentarea intereselor profesionale, economice și sociale ale tinerilor întreprinzători de la nivelul regiunii Sud Muntenia. Evenimentul de lansare a acestei structuri patronale va avea loc joi, 23 septembrie 2021, în Ploiești, la Palatul Administrativ, în Sala Europa, începând cu ora 18.00.

3899 vizualizari
14 sept. 2021 18:08

Ceremonia de deschidere a unui nou an de învățământ la Școala Postliceală "Louis Pasteur" Câmpina

Prima zi a fiecărui nou an școlar este marcată și la Școala Postliceală ”Louis Pasteur” din Câmpina printr-o festivitate de deschidere, urmată de premierea celor mai buni elevi din anul școlar precedent. Anul acesta, la festivitatea de deschidere a fost prezent și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu. ”Este pentru prima dată în cei peste 20 de ani de activitate ai școlii în care la deschiderea anului școlar suntem onorați de prezența primarului în funcție al municipiului Câmpina și pentru acest lucru vă mulțumim domnule Moldoveanu!”, au fost primele cuvinte ale președintelui Fundației AMUS, Elena Murariu.

Alte stiri recente

6 vizualizari
26 sept. 2021 20:54

Rareș Hodoiu (AIKO Câmpina), trei medalii la Mondialul WUKF de la Cluj-Napoca

La sfârșitul acestei săptămâni a avut loc la Cluj-Napoca o nouă ediție a Campionatului Mondial WUKF de karate, competiție la care a fost prezent și Rareș Hodoiu, unul dintre cei mai valoroși sportivi de la AIKO Câmpina, pregătit de Sensei Gabriel Timofte.

1431 vizualizari
26 sept. 2021 12:52

Liga A Prahova, etapa a 8-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă au avut loc primele meciuri din etapa a 8-a din Liga A Prahova, eșalonul de elită al fotbalului prahovean. Duminică au avut loc ultimele jocuri ale acestei runde. Iată rezultatele: