Ziua Drapelului Național, sărbătorită la Câmpina în Parcul Regele Mihai I

Eveniment (Categoria articolului)

26 Iunie este Ziua Drapelului Național, Tricolorul - un simbol al luptei poporului român pentru libertate, un simbol care trebuie respectat, pentru că, de 173 de ani, pentru românii de acasă și de pretutindeni, este simbolul identității noastre ca neam. De Ziua Drapelului, în Parcul Regele Mihai I din centrul municipiului Câmpina a avut loc un scurt ceremonial urmat de un moment artistic oferit de Ansamblul Folcloric al Casei Tineretului.

Drapelul României a fost sfințit la Biserica ”Sf. Treime” și a fost purtat până în Parcul Regele Mihai I de un echipaj de jandarmi și polițiști, alături de părintele Răzvan Topală. Pe acordurile Imnului Național al României, Tricolorul a fost înălțat pe catarg. La ceremonial au fost prezenți primarul municipiului Câmpina - Alin Moldoveanu, consilierii locali Livia Lupu, Horațiu Zăgan, Andrei Duran și Liviu Davidescu, precum și mai mulți directori din cadrul Primăriei Câmpina.
Evenimentul a fost urmat de un scurt program artistic susținut de Ansamblul Folcloric al Casei Tineretului din Câmpina, solist Andrei Chelba.
Tricolorul a fost adoptat ca simbol al națiunii în prima zi a victoriei Revoluției de la 1848, atunci când, pe 26 iunie, domnitorul Gheorghe Bibescu a abdicat, fiind instalat un guvern provizoriu format din revoluționari. Cu toate acestea, Tricolorul a existat din deceniul al IV-lea al secolului al XIX-lea, deci înaintea Revoluției de la 1848. Mai întâi, în 1834, domnitorul Alexandru Ghica a obținut de la otomani învoirea de a pune steag românesc corăbiilor și oștirii, iar în 1839, chiar în zona Comarnic, pe muntele Pleșuva, există mărturia profesorului Jean Alexadre Vaillant, ulterior director al Colegiului "Sf. Sava" din București, că pe 29 iulie 1839, ar fi fost arborat pentru prima oară Tricolorul. Aceasta este prima atestare documentară a arborării Tricolorului românesc.

6132 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Catrinel 27.06.2021 07:50 Cam putini consilieri locali. Unde a fost asa-zisa majoritate? Sau si acum au parasit sala da sedinta, cum au mai facut-o de cateva ori?

Eveniment

1154 vizualizari
20 apr. 2024 22:28

Conferință PeaceJam la Câmpina, despre ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”

A doua ediție a Conferinței PeaceJam a avut loc la Câmpina, în Casa Tineretului, în acest week-end. Conferința a prilejuit discuții, jocuri și workshopuri în jurul unei teme comune - ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”.

1272 vizualizari
31 mar. 2024 08:58

La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, comunitatea romano-catolică este formată din aproximativ 400 de persoane. O bună parte dintre aceștia au participat sâmbătă seară la slujba de Înviere și au primit Lumina Sfântă a Învierii la Biserica ”Sfântul Anton de Padova”, din municipiu, ctitorie a inginerului Anton Raky. Slujba de Înviere oficiată de părintele paroh Claudiu Cojan a început cu Sfânta Liturghie și a continuat cu binecuvântarea Focului și a Lumânării Pascale.

Alte stiri recente

439 vizualizari
22 apr. 2024 11:47

PSD este primul partid care a depus la Biroul Electoral dosarele candidaților pentru Primăria și Consiliul Local Câmpina

1 comentarii

PSD Câmpina a spart gheața, fiind primul partid care depune dosarele de candidați la Biroul Electoral de Circumscripție Câmpina, constituit pentru alegerile locale din 9 iunie 2024.

923 vizualizari
21 apr. 2024 20:53

Superliga B1 Prahova. Sportul Câmpina - Viitorul Cosminele 1-0

Meci important pentru ambele echipe în Seria Nord a Superligii B1 Prahova, între Sportul Câmpina și Viitorul Cosminele.