Ziua Drapelului Național, sărbătorită la Câmpina în Parcul Regele Mihai I

Eveniment (Categoria articolului)

26 Iunie este Ziua Drapelului Național, Tricolorul - un simbol al luptei poporului român pentru libertate, un simbol care trebuie respectat, pentru că, de 173 de ani, pentru românii de acasă și de pretutindeni, este simbolul identității noastre ca neam. De Ziua Drapelului, în Parcul Regele Mihai I din centrul municipiului Câmpina a avut loc un scurt ceremonial urmat de un moment artistic oferit de Ansamblul Folcloric al Casei Tineretului.

Drapelul României a fost sfințit la Biserica ”Sf. Treime” și a fost purtat până în Parcul Regele Mihai I de un echipaj de jandarmi și polițiști, alături de părintele Răzvan Topală. Pe acordurile Imnului Național al României, Tricolorul a fost înălțat pe catarg. La ceremonial au fost prezenți primarul municipiului Câmpina - Alin Moldoveanu, consilierii locali Livia Lupu, Horațiu Zăgan, Andrei Duran și Liviu Davidescu, precum și mai mulți directori din cadrul Primăriei Câmpina.
Evenimentul a fost urmat de un scurt program artistic susținut de Ansamblul Folcloric al Casei Tineretului din Câmpina, solist Andrei Chelba.
Tricolorul a fost adoptat ca simbol al națiunii în prima zi a victoriei Revoluției de la 1848, atunci când, pe 26 iunie, domnitorul Gheorghe Bibescu a abdicat, fiind instalat un guvern provizoriu format din revoluționari. Cu toate acestea, Tricolorul a existat din deceniul al IV-lea al secolului al XIX-lea, deci înaintea Revoluției de la 1848. Mai întâi, în 1834, domnitorul Alexandru Ghica a obținut de la otomani învoirea de a pune steag românesc corăbiilor și oștirii, iar în 1839, chiar în zona Comarnic, pe muntele Pleșuva, există mărturia profesorului Jean Alexadre Vaillant, ulterior director al Colegiului "Sf. Sava" din București, că pe 29 iulie 1839, ar fi fost arborat pentru prima oară Tricolorul. Aceasta este prima atestare documentară a arborării Tricolorului românesc.

5816 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Catrinel 27.06.2021 07:50 Cam putini consilieri locali. Unde a fost asa-zisa majoritate? Sau si acum au parasit sala da sedinta, cum au mai facut-o de cateva ori?

Eveniment

467 vizualizari
24 mar. 2023 22:44

Ziua Porților Deschise la Poliția Județeană Prahova și Poliția Municipală Câmpina

Ziua Poliției Române este sărbătorită în fiecare an la 25 martie, zi în care este prăznuită sărbătoarea creştină a Bunei Vestiri, al cărei simbol se afla pe primul steag al Marii Agii și a fost preluat ulterior pe actualul drapel al Poliţiei Române. Anul acesta se împlinesc 201 ani de la înființarea Poliției Române, iar cu această ocazie, vineri, 24 martie, porțile Inspectoratului Județean de Poliție Prahova și Poliției Municipale Câmpina au fost deschise pentru copii.

3376 vizualizari
16 mar. 2023 07:49

Primarul Alin Moldoveanu, premiat la Gala Națională “România ești TU”, la categoria “Investiții publice”

5 comentarii

La Palatul Parlamentului a avut loc miercuri seară evenimentul “România ești TU”, o gală dedicată recunoașterii și premierii unor oameni valoroși din țara noastră, dar și unor proiecte de investiții publice sau private. Trei trofee și peste 200 de premii și diplome de excelență s-au acordat la Gala “România ești TU”, printre cei premiați numărându-se și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu.

Alte stiri recente

79 vizualizari
25 mar. 2023 08:28

Desființarea Pieței, înființarea Centrului Cultural și organigrama primăriei revin pe masa consilierilor locali din Câmpina

Miercuri, 29 martie, de la ora 17.00, Consiliul Local Câmpina este convocat în ședință ordinară.

335 vizualizari
25 mar. 2023 06:35

Comunicat de presă. Începere proiect „Înființarea unui centru comunitar integrat medico-social” în municipiul Câmpina

UAT Municipiul Câmpina, în calitate de beneficiar, derulează proiectul „Înființarea unui centru comunitar integrat medico-social”, cod SMIS 155461, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 9 - Sprijinirea regenerării economice şi sociale a comunităţilor defavorizate din mediul urban, Prioritatea de investiții 9.1 – DLRC (CLLD) – Dezvoltarea locală plasată sub responsabilitatea comunității.