Elevii Școlii Gimnaziale ”B.P. Hasdeu” Câmpina au fost în Italia, în cadrul unui proiect Erasmus

Social (Categoria articolului)

Doi profesori și 11 elevi de la Școala Gimnazială ”B.P. Hasdeu” Câmpina au participat în Italia, în localitatea Ribera, din regiunea italiană Sicilia, la o acțiune în cadrul unui proiect Erasmus+ ”All different, all equal”.

Gazde au fost cei de la instituția școlară IIS ”Francesco Crispi”, din Ribera, iar la acțiune au mai participat elevi și profesori de la celelalte instituții partenere în proiect - IES ”Alfredo Kraus”, din Madrid - Spania, și College ”Henri Bourillon”, din Mende - Franța.
Pe parcursul celor cinci zile, elevii din cele patru țări au avut ocazia să participe la diferite activități axate pe prevenirea și rezolvarea conflictelor din mediul școlar, precum și pe promovarea incluziunii și îmbunătățirea atmosferei școlare, să socializeze, să lege noi prietenii și, totodată, să cunoască lucruri interesante din cultura și istoria orașului și împrejurimilor acestuia.
Au fost cinci zile intense în care participanții au putut să împărtășească din experiențele proprii, să creeze noi legături și să-și facă prieteni noi. Activitățile derulate au avut ca tematică rolul comunicării în rezolvarea conflictelor și problematica abandonului școlar.
Invitații au avut prilejul să guste și din preparatele specific italiene, să viziteze locuri frumoase, pline de istorie. Astfel, s-a vizitat orașul Palermo, la Palatul Parlamentului Sicilian oaspeții fiind întâmpinați de reprezentantul regiunii Agrigento, din care face parte și localitatea Ribera. De asemenea, s-a vizitat orașul Agrigento, cu Valea Templelor.
La final, toți participanții s-au declarat încântați de experiență, iar reprezentanții Școlii Gimnaziale ”B.P. Hasdeu” Câmpina speră ca pe unii dintre colegii lor să-i poată revedea la acțiunea organizată la Câmpina, în perioada 20-24 martie 2023, acțiune inclusă în acest proiect și co-finanțată prin Programul Erasmus al Uniunii Europene.

2451 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Dan 30.01.2023 19:05 Cum acum 30 ani era duel gen 7 vs gen 8,acum toti o dau cu scoala centrala si ion campineanu.,gen 7 are cei mai multi copii la olimpiade dintre toate scolile generale. ..majoritatea din scoala 7 au urmat Grigorescu.
  • cosmin 30.01.2023 22:47 Buna seara! Niste copiii foarte superbi <3

Social

1917 vizualizari
31 mar. 2023 20:54

Programul de colectare a deșeurilor menajere în perioada Sărbătorilor Pascale, la Câmpina și localitățile învecinate

Operatorul de salubritate Floricon Salub SRL anunță programul după care va acționa pentru ridicarea deșeurilor în perioada Sărbătorilor Pascale, la Câmpina și în localitățile limitrofe. Modificările intervin în ceea ce privește 17 aprilie 2023, a doua zi de Paști, zi în care nu se lucrează. În restul zilelor, se va desfășura programul normal de colectare a deșeurilor.

1710 vizualizari
29 mar. 2023 08:40

Primăria Sinaia deschide Campania “Verde Crud”, cea mai amplă acțiune de curățenie și înfrumusețare a orașului

Campania "Verde Crud" 2023 se va derula în perioada 30 martie-13 aprilie 2023 și este pentru al 18-lea an consecutiv când Primăria Sinaia organizează această campanie de curățenie și înfrumusețare a orașului.

Alte stiri recente

1503 vizualizari
01 apr. 2023 19:00

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă au avut loc primele meciuri ale etapei a 22-a, din Liga A Prahova. Celelalte meciuri ale rundei sunt programate mâine dimineață. Iată rezultatele partidelor de până acum și clasamentul actualizat:

661 vizualizari
01 apr. 2023 18:51

Liga A Prahova. Tricolorul Breaza - CS Câmpina 4-0

Derby-ul campionatului Ligii A Prahova a fost așteptat cu mare interes la Breaza. Gazdele veneau după despărțirea de antrenorul principal, Costin Plăvache, dar dornice să-și ia revanșa după înfrângerea din tur, singura a liderului, în vreme ce câmpinenii își doreau să demonstreze că acea victorie nu a fost una întâmplătoare și că ei ar merita să ocupe prima poziție a clasamentului la nivel județean.