Administrația câmpineană analizează oportunitatea achiziţionării terenurilor de tenis de la Fibec

Actualitate (Categoria articolului)

În urmă cu mai bine de două luni, CâmpinaTV.ro vă prezenta starea deplorabilă în care au ajuns terenurile de tenis de la baza sportivă Fibec, de pe Strada Pictor Grigorescu, întregul activ fiind scos la licitație de administratorul judiciar al societății. Ne întrebam atunci dacă nu cumva ar fi bine ca această bază sportivă să intre în patrimoniul localității prin achiziționarea ei de către administrația locală. Acum, își pun aceeași întrebare și consilierii locali câmpineni.

La şedinţa de săptămâna trecută a Consiliului Local, consilierul Florin Frăţilă (președinte al Comisiei de Cultură, Sănatate și Sport) a ridicat exact această problemă, anunţând demararea unor discuţii, de către comisia pe care o conduce, în vederea analizării oportunității achiziţionării de către administraţia locală a acestei baze spotive. O idee cu care primarul Horia Tiseanu nu pare a fi de acord : „Nu ştiu de unde credeţi dvs. că vom găsi fonduri pentru o astfel de achiziţie! Ca să nu mai spun că acum aceste terenuri arată aşa cum arată, a crescut iarba pe ele, sunt neîngrijite. Nu înţeleg nici utilitatea unui asemenea demers în condiţiile în care am avut un teren de tenis lângă bazinul de înot  şi l-am transformat în teren multifuncţional tocmai pentru că nu venea lumea să joace tenis acolo”. Primarul a părut chiar deranjat de această propunere, iar intervenția lui Horia Tiseanu l-a cam iritat pe Florin Frățilă, care a afirmat pe un ton nervos: „Am spus-o mereu și o repet că administraţia locală ar trebui să facă mai mult pentru bazele sportive din oraş”. 

Reamintim că terenurile de tenis, terenul de minifotbal şi restaurantul Club As aparţin Fibec SA, societate aflată în insolvenţă. Administratorul judiciar al acestei firme a scos deja la licitaţie acest activ pentru suma de 575.600 euro (fără TVA). Întreaga bază sportivă cuprinde o clădire (suprafaţă construită 339 mp), teren în suprafaţă de 6.690 mp – teren de minifotbal, şase terenuri de tenis, ziduri de sprijin, platformă din asfalt, gard din plasă, parapet metalic, instalaţie electrică, instalaţie nocturnă, toate fiind situate pe Strada Pictor Nicolae Grigorescu. Până acum nu s-a găsit un cumpărător și este foarte posibil ca prețul de vânzare să se mai reducă. O discuție serioasă la nivelul administrației locale ar fi binevenită și poate nu ar fi rău să se analizeze și varianta recuperării (compensării), printr-o astfel de achiziție, a sumelor datorate de Fibec la bugetul local, dacă acest lucru este posibil.

4788 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Marian 01.10.2017 11:35 Să o facă multifuncțională 😜. Multilateral dezvoltată. Să se revizuiască dar să nu se schimbe nimic! Frațilă, lasă-neeeee.
  • Ion 01.10.2017 12:01 Mai se doreste oras turistic?Chiar este imposibil sa intretina cineva aceasta zona,sa fie hidrobiciclete de inchiriat pe acest lac si pe cel al bisericii.Pretul de achizitie o sa fie mai mic daca Fibec are datorii la bugetul local,regret ca Tiseanu spune DA la alte porcarii si se baga in combinatii cu diversi prin oras.Ar trebui sa se bata sa cumpere si calea ferata ,un fel de mocanita de la gara pana la Valea Doftanei,sa repare podul de peste Prahova nu ar fii atat de scump precum niste aberante de studii de fezabilitate
  • Pompiliu 01.10.2017 14:15 Ce sa faca Primaria cu terenurile de tenis? Sa i le dea pe mana lui Stoican, la CS Campina, ca sa se intample si aici ce se intampla acum cu HM la terenul sintetic sau la bazin, cu evaziunea profesorilor de inot?!
  • Radoi Vasile 05.10.2017 11:22 Primarul care este de multa vreme si o parte din consilieri analizeza de vreo 20 de ani ba terenul de fotbal,ba parcuri industriale etc.asa ca e doar inca o analiza in plus fara rezultat.Se intalnesc sa aiba de unde pleca.

Actualitate

1922 vizualizari
01 apr. 2023 12:35

Liceul Tehnologic ”Constantin Istrati” Câmpina are un elev calificat la Olimpiada Națională la analiza produselor alimentare

În acest an școlar au fost foarte multe rezultate foarte bune la olimpiadele școlare la nivel județean, mulți elevi ai unităților de învățământ câmpinene calificându-se la olimpiadele naționale.

1702 vizualizari
01 apr. 2023 09:05

Lovitură de teatru! Primăria Câmpina a transmis Prefecturii Prahova că proiectul privind înființarea Centrului Cultural a fost aprobat

2 comentarii

UPDATE - Această știre a fost o păcăleală de 1 aprilie. Celor care ne-au felicitat sau ne-au criticat, celor care s-au amuzat alături de noi, tuturor le mulțumim pentru că ne citesc!
La câteva zile după ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina, în care - printre altele - a fost respins, pentru a treia oară în acest mandat, proiectul de înființare a unui Centru Cultural, a venit lovitura de teatru: Primăria Câmpina a transmis Prefecturii Prahova că proiectul de înființare a Centrului Cultural a fost aprobat!

Alte stiri recente

1537 vizualizari
01 apr. 2023 19:00

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă au avut loc primele meciuri ale etapei a 22-a, din Liga A Prahova. Celelalte meciuri ale rundei sunt programate mâine dimineață. Iată rezultatele partidelor de până acum și clasamentul actualizat:

706 vizualizari
01 apr. 2023 18:51

Liga A Prahova. Tricolorul Breaza - CS Câmpina 4-0

Derby-ul campionatului Ligii A Prahova a fost așteptat cu mare interes la Breaza. Gazdele veneau după despărțirea de antrenorul principal, Costin Plăvache, dar dornice să-și ia revanșa după înfrângerea din tur, singura a liderului, în vreme ce câmpinenii își doreau să demonstreze că acea victorie nu a fost una întâmplătoare și că ei ar merita să ocupe prima poziție a clasamentului la nivel județean.