Administrația câmpineană analizează oportunitatea achiziţionării terenurilor de tenis de la Fibec

Actualitate (Categoria articolului)

În urmă cu mai bine de două luni, CâmpinaTV.ro vă prezenta starea deplorabilă în care au ajuns terenurile de tenis de la baza sportivă Fibec, de pe Strada Pictor Grigorescu, întregul activ fiind scos la licitație de administratorul judiciar al societății. Ne întrebam atunci dacă nu cumva ar fi bine ca această bază sportivă să intre în patrimoniul localității prin achiziționarea ei de către administrația locală. Acum, își pun aceeași întrebare și consilierii locali câmpineni.

La şedinţa de săptămâna trecută a Consiliului Local, consilierul Florin Frăţilă (președinte al Comisiei de Cultură, Sănatate și Sport) a ridicat exact această problemă, anunţând demararea unor discuţii, de către comisia pe care o conduce, în vederea analizării oportunității achiziţionării de către administraţia locală a acestei baze spotive. O idee cu care primarul Horia Tiseanu nu pare a fi de acord : „Nu ştiu de unde credeţi dvs. că vom găsi fonduri pentru o astfel de achiziţie! Ca să nu mai spun că acum aceste terenuri arată aşa cum arată, a crescut iarba pe ele, sunt neîngrijite. Nu înţeleg nici utilitatea unui asemenea demers în condiţiile în care am avut un teren de tenis lângă bazinul de înot  şi l-am transformat în teren multifuncţional tocmai pentru că nu venea lumea să joace tenis acolo”. Primarul a părut chiar deranjat de această propunere, iar intervenția lui Horia Tiseanu l-a cam iritat pe Florin Frățilă, care a afirmat pe un ton nervos: „Am spus-o mereu și o repet că administraţia locală ar trebui să facă mai mult pentru bazele sportive din oraş”. 

Reamintim că terenurile de tenis, terenul de minifotbal şi restaurantul Club As aparţin Fibec SA, societate aflată în insolvenţă. Administratorul judiciar al acestei firme a scos deja la licitaţie acest activ pentru suma de 575.600 euro (fără TVA). Întreaga bază sportivă cuprinde o clădire (suprafaţă construită 339 mp), teren în suprafaţă de 6.690 mp – teren de minifotbal, şase terenuri de tenis, ziduri de sprijin, platformă din asfalt, gard din plasă, parapet metalic, instalaţie electrică, instalaţie nocturnă, toate fiind situate pe Strada Pictor Nicolae Grigorescu. Până acum nu s-a găsit un cumpărător și este foarte posibil ca prețul de vânzare să se mai reducă. O discuție serioasă la nivelul administrației locale ar fi binevenită și poate nu ar fi rău să se analizeze și varianta recuperării (compensării), printr-o astfel de achiziție, a sumelor datorate de Fibec la bugetul local, dacă acest lucru este posibil.

4883 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Marian 01.10.2017 11:35 Să o facă multifuncțională 😜. Multilateral dezvoltată. Să se revizuiască dar să nu se schimbe nimic! Frațilă, lasă-neeeee.
  • Ion 01.10.2017 12:01 Mai se doreste oras turistic?Chiar este imposibil sa intretina cineva aceasta zona,sa fie hidrobiciclete de inchiriat pe acest lac si pe cel al bisericii.Pretul de achizitie o sa fie mai mic daca Fibec are datorii la bugetul local,regret ca Tiseanu spune DA la alte porcarii si se baga in combinatii cu diversi prin oras.Ar trebui sa se bata sa cumpere si calea ferata ,un fel de mocanita de la gara pana la Valea Doftanei,sa repare podul de peste Prahova nu ar fii atat de scump precum niste aberante de studii de fezabilitate
  • Pompiliu 01.10.2017 14:15 Ce sa faca Primaria cu terenurile de tenis? Sa i le dea pe mana lui Stoican, la CS Campina, ca sa se intample si aici ce se intampla acum cu HM la terenul sintetic sau la bazin, cu evaziunea profesorilor de inot?!
  • Radoi Vasile 05.10.2017 11:22 Primarul care este de multa vreme si o parte din consilieri analizeza de vreo 20 de ani ba terenul de fotbal,ba parcuri industriale etc.asa ca e doar inca o analiza in plus fara rezultat.Se intalnesc sa aiba de unde pleca.

Actualitate

325 vizualizari
09 dec. 2023 11:47

Scandal cu iz politic în Consiliul Local Câmpina pe tema prelungirii finalizării mai multor proiecte cu fonduri europene

1 comentarii

La începutul acestei săptămâni, luni, 4 decembrie, a avut loc o ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Câmpina, una foarte importantă având în vedere subiectul - prelungirea finalizării mai multor proiecte cu fonduri europene.

2272 vizualizari
08 dec. 2023 19:51

La Tribunalul Prahova începe procesul în care autoarea accidentului din aprilie 2022, de la trecerea de pietoni de la Salcie, este acuzată de omor

1 comentarii

În aprilie 2022, Câmpina era zguduită de un accident teribil - o tânără spulbera pe trecerea de pietoni de la Salcie un adolescent de 17 ani, Paul Alexandru Dragomir, elev al Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”, care și-a pierdut viața pe loc.

Alte stiri recente

160 vizualizari
09 dec. 2023 13:08

Handbal feminin, juniori III. CS Câmpina - CSO Mizil 35-22 (12-8)

La ultimul meci oficial pe teren propriu în anul 2023, fetele de la CS Câmpina, pregătite de Daniel Vasile, au obținut o nouă victorie categorică, impunându-se în fața formației CSO Mizil la o diferență de 13 goluri.

194 vizualizari
09 dec. 2023 12:28

La Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina s-a sărbătorit Ziua Internațională a Felicitărilor de Crăciun

Pe 9 decembrie este Ziua Internațională a Felicitărilor de Crăciun. Momentul a fost sărbătorit în avans, vineri, 8 decembrie, la Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina, sub îndrumarea colectivului didactic de la această instituție.