Pentru mizeria asta de plombe, o firmă din Ploiești are contract de 250.000 lei cu Primăria Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

Vă prezentam ieri imagini cu ceea ce Primăria Câmpina numește lucrări de reparații străzi și vă arătam cum se plombează Drumul Taberei în zona Bisericii "Nașterea Maicii Domnului". Între timp, am aflat de la cititorii noștri că exact așa s-a lucrat pe mai multe străzi din municipiu, în bătaie de joc. Și am mai aflat că inclusiv reprezentanții administrației locale doresc să se termine contractul și să scape mai repede de această firmă care a creat numeroase probleme.

Lucrările de reparații străzi din Câmpina (plombări și mici covoare asfaltice) sunt executate de societatea Actual Business Interprest SRL Ploiești, care în primăvara acestui an a câștigat licitația organizată de Primărie. Contractul cu această firmă este pe tot anul 2017 și are o valoare de 250.000 lei fără TVA, adică 55.000 euro. Un metru pătrat de plombe este plătit cu 39,57 lei, în timp ce un metru pătrat de covor asfaltic costă 41,18 lei. Dacă lucrările ar fi executate bine, cu seriozitate și profesionalism, nu ar avea nimeni ceva de comentat. Dar vedeți cum arată plombele din carosabil. Material aruncat cu lopata în gropi pline cu apă.
"Avem numeroase probleme cu această firmă. Lucrează prost, sunt și întârzieri în realizarea unor lucrări. A fost amendată și de Poliția Locală, dar și de Poliția Municipală pentru problemele create în trafic și pe domeniul public. Această firmă a câștigat licitația oferind cel mai mic preț care, după cum știți, este criteriu de bază la acordarea contractelor. Suntem nemulțumiți de activitatea ei, dar, din păcate, nu avem prea multe pârghii legale pentru a rezolva problema. Dacă am fi reziliat contractul, firma ne dădea în judecată și, după cum se știe, pe toată perioada procesului noi n-am fi putut organiza altă licitație pentru desemnarea altei firme care să se ocupe de repararea străzilor. Cel mai probabil, la finalul contractului, împreună cu colegii de la Achiziții Publice vom da calificativ negativ acestei societăți astfel încât să nu mai poată participa la alte licitații organizate de Primăria Câmpina", ne-a declarat viceprimarul Adrian Pițigoi.
Pe lângă faptul că a câștigat contractul anual pentru plombarea străzilor, Actual Business Interprest SRL Ploiești a mai câștigat o lucrare în Câmpina. Este vorba dspre modernizarea unei alei din Strada Romaniței, în valoare de 90.000 lei fără TVA.

4305 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ion 12.12.2017 21:16 Cati bani a primit pana acum aceasta firma pentru lucrările executate? Există procese verbale de recepție la terminarea lucrarilor?Dacă da,de cine sunt semnate?
  • Petre 13.12.2017 08:33 Pentru binele orașului ...... mergeți acasă. Găsește „poporul” pe cine să suie pe scaunul de primar și viceprimar.
  • matei 13.12.2017 17:49 De ce mai avem nevoie de voi acolo, la primarie, daca "nu aveti parghii legale" ca sa faceti nimic?? Adica ce vrei tu sa ne spui e ca, odata castigat un contract cu primaria, contractorul are liber sa faca ce vrea si sa incalce oricat vrea contractul, intrucat primariei ii e frica sa rezilieze contracte pentru ca ii e frica de contestatii si procese?? E bine de stiut, o sa va fac cateva oferte, poate prind si eu un contract d-asta, pentru ca de mult cautam asa client ... si fricos precum pareti voi (primaria campina) sa fiti.

Actualitate

155 vizualizari
20 mar. 2023 08:22

Începe reabilitarea termică a Blocului 7ABC din centrul Câmpinei

Creșterea eficienței energetice în Blocul 7ABC de pe Bulevardul Carol I din municipiul Câmpina este o investiție cu fonduri europene, finanțată în cea mai mare parte prin POR 2014-2020, Axa Prioritară 3 - Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon.

1338 vizualizari
19 mar. 2023 17:40

O tânără din Galați, la un pas să-și piardă viața în Bucegi, după ce a căzut într-o prăpastie

Salvamontiștii au fost solicitați să intervină sâmbătă, în Bucegi, pe Valea Rea, spre Cabana Mălăiești, după ce o tânără din Galați, în vârstă de 25 ani, a căzut într-o prăpastie, mai bine de 100 metri.

Alte stiri recente

1374 vizualizari
19 mar. 2023 21:23

Scurt și la... subiect, cu Nicolae Geantă, profesor la Liceul Tehnologic ”Constantin Istrati” Câmpina

În această serie de interviuri vă vom oferi ocazia să aflați și alte lucruri din viețile unor oameni cunoscuți din Câmpina. Emisiunea se desfășoară în format flash-interviu, cu întrebări punctuale și răspunsuri scurte și... la subiect. Vor fi întrebări legate atât de cariera profesională a invitaților noștri, cât și de viața lor particulară.

1152 vizualizari
19 mar. 2023 20:23

Superliga B Prahova. Sportul Câmpina - Unirea Teleajen 1-0

Arena ”Rafinăriei” arăta excelent, oferind condiții ideale pentru o partidă de fotbal, la primul joc oficial pe teren propriu din anul 2023 pentru echipa Sportul Câmpina.