Pentru mizeria asta de plombe, o firmă din Ploiești are contract de 250.000 lei cu Primăria Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

Vă prezentam ieri imagini cu ceea ce Primăria Câmpina numește lucrări de reparații străzi și vă arătam cum se plombează Drumul Taberei în zona Bisericii "Nașterea Maicii Domnului". Între timp, am aflat de la cititorii noștri că exact așa s-a lucrat pe mai multe străzi din municipiu, în bătaie de joc. Și am mai aflat că inclusiv reprezentanții administrației locale doresc să se termine contractul și să scape mai repede de această firmă care a creat numeroase probleme.

Lucrările de reparații străzi din Câmpina (plombări și mici covoare asfaltice) sunt executate de societatea Actual Business Interprest SRL Ploiești, care în primăvara acestui an a câștigat licitația organizată de Primărie. Contractul cu această firmă este pe tot anul 2017 și are o valoare de 250.000 lei fără TVA, adică 55.000 euro. Un metru pătrat de plombe este plătit cu 39,57 lei, în timp ce un metru pătrat de covor asfaltic costă 41,18 lei. Dacă lucrările ar fi executate bine, cu seriozitate și profesionalism, nu ar avea nimeni ceva de comentat. Dar vedeți cum arată plombele din carosabil. Material aruncat cu lopata în gropi pline cu apă.
"Avem numeroase probleme cu această firmă. Lucrează prost, sunt și întârzieri în realizarea unor lucrări. A fost amendată și de Poliția Locală, dar și de Poliția Municipală pentru problemele create în trafic și pe domeniul public. Această firmă a câștigat licitația oferind cel mai mic preț care, după cum știți, este criteriu de bază la acordarea contractelor. Suntem nemulțumiți de activitatea ei, dar, din păcate, nu avem prea multe pârghii legale pentru a rezolva problema. Dacă am fi reziliat contractul, firma ne dădea în judecată și, după cum se știe, pe toată perioada procesului noi n-am fi putut organiza altă licitație pentru desemnarea altei firme care să se ocupe de repararea străzilor. Cel mai probabil, la finalul contractului, împreună cu colegii de la Achiziții Publice vom da calificativ negativ acestei societăți astfel încât să nu mai poată participa la alte licitații organizate de Primăria Câmpina", ne-a declarat viceprimarul Adrian Pițigoi.
Pe lângă faptul că a câștigat contractul anual pentru plombarea străzilor, Actual Business Interprest SRL Ploiești a mai câștigat o lucrare în Câmpina. Este vorba dspre modernizarea unei alei din Strada Romaniței, în valoare de 90.000 lei fără TVA.

4435 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ion 12.12.2017 21:16 Cati bani a primit pana acum aceasta firma pentru lucrările executate? Există procese verbale de recepție la terminarea lucrarilor?Dacă da,de cine sunt semnate?
  • Petre 13.12.2017 08:33 Pentru binele orașului ...... mergeți acasă. Găsește „poporul” pe cine să suie pe scaunul de primar și viceprimar.
  • matei 13.12.2017 17:49 De ce mai avem nevoie de voi acolo, la primarie, daca "nu aveti parghii legale" ca sa faceti nimic?? Adica ce vrei tu sa ne spui e ca, odata castigat un contract cu primaria, contractorul are liber sa faca ce vrea si sa incalce oricat vrea contractul, intrucat primariei ii e frica sa rezilieze contracte pentru ca ii e frica de contestatii si procese?? E bine de stiut, o sa va fac cateva oferte, poate prind si eu un contract d-asta, pentru ca de mult cautam asa client ... si fricos precum pareti voi (primaria campina) sa fiti.

Actualitate

148 vizualizari
12 apr. 2024 15:14

Sancțiuni de peste 40.000 lei au fost aplicate de polițiștii prahoveni într-o singură zi, inclusiv la Câmpina

Polițiștii prahoveni au desfășurat activități cu caracter preventiv în mai multe localități ale județului, inclusiv la Câmpina, iar în cursul unei singure zile, 11 aprilie 2024, valoarea acestora a fost de peste 40.000 lei.

254 vizualizari
12 apr. 2024 13:32

Gabriela Adelina Codreș, judecător la Secția Penală a Judecătoriei Ploiești, a fost desemnată președintele Biroului Electoral Câmpina

Zilele trecute a avut loc desemnarea președinților și locțiitorilor Biroului Electoral din fiecare localitate, inclusiv la nivelul județului Prahova.

Alte stiri recente

868 vizualizari
12 apr. 2024 07:29

”Alternativa” Cosmin Raț: ”Dacă totul este legal și corect, de ce să nu facă și administrația microhidrocentrale pe rețeaua de apă?!”

Cosmin Raț, consilier local și candidatul Partidului Oamenilor Liberi la funcția de primar al municipiului Câmpina la alegerile locale din 9 iunie 2024, a fost invitatul unei emisiuni CâmpinaTV.ro.

883 vizualizari
11 apr. 2024 17:16

Liga A Prahova, etapa a 24-a. Programul și delegările

Jocurile etapei a 24-a din Liga A Prahova vor avea loc la finalul acestei săptămâni. Iată programul și delegările: