Probleme la modernizarea Străzii Parcului din cauza reziduurilor petroliere descoperite în timpul săpăturilor

Actualitate (Categoria articolului)

Lucrările de modernizare a Străzii Parcului din municipiul Câmpina au intrat într-un impas din cauza pungilor de reziduuri petroliere descoperite de firma constructoare în timpul săpăturilor. Locuitorii de aici ne-au semnalat faptul că nu se mai lucrează de mai bine de trei săptămâni. Au fost și zile în care a plouat, dar problemele au apărut înaintea perioadei cu vreme nefavorabilă. Și au apărut tocmai din cauza acestor reziduuri petroliere în jurul trebuie să se realizeze niște bazine de colectare.

Două pungi cu reziduuri petroliere au fost descoperite până acum, dar există posibilitatea să fie mai multe. Și atunci s-ar impune efectuarea unui nou studiu geo-tehnic pentru întreaga zonă, un studiu mai complex și mai complet decât cel realizat inițial, la pregătirea documentației pentru lucrarea de asfaltare. Problema este că un studiu nou, precum și lucrările pentru bazinele colectoare înseamnă bani în plus, fiind vorba despre lucrări suplimentare. Acești bani ar trebui plătiți de la bugetul local, mai ales că în contract este stipulat un procent de 10% pentru lucrări neprevăzute. Numai că, după cum ne-au precizat surse din cadrul Primăriei, nu există fondurile necesare. Iar în cazul în care s-ar impune săpături mai ample și s-ar descoperi și alte pungi cu reziduuri petroliere, costurile suplimentare ar fi mult mai mari.
Modernizarea Străzii Parcului este singura investiție din Câmpina finanțată de la bugetul de stat prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Licitația pentru executarea lucrărilor a fost câștigată de firma Roni Civil Interoute SRL Băicoi cu prețul de 936.057 lei, fără TVA. Firma constructoare s-a apucat de lucru la sfârșitul lunii aprilie a acestui an, iar în timpul săpăturilor din zona fostului poligon auto au început să apară problemele.

4262 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Toader 03.07.2018 06:36 Era normal sa fie gasit produs petrolier in aceasta zona.Chiar nu se stia?Ma indoiesc!
  • Tom 03.07.2018 08:01 O amarata de alee se face anul asta in Campina si pana si la asta sunt probleme mari. Parca am fi un oras blestemat! De fapt, cu asa primar...
  • Tudor 03.07.2018 10:05 Când ai la conducerea primăriei ..., incapabili și indiferenți nu prea îți ies treburile. Au mai fost lucrări in zonă, a fost construit un întreg cartier de case, Petrom a reabilitat un batal acolo .... dar ce să vezi ... primăria a descoperit ce îngroapă pisica

Actualitate

507 vizualizari
30 nov. 2023 21:40

Subiect serios, discuții comice în plenul CL Câmpina pe tema terenurilor de pe albia râului Doftana

Consiliul Local Câmpina a aprobat, la propunerea primarului Alin Moldoveanu, în ședința din 25 octombrie 2023, o hotărâre privind îndeplinirea procedurilor de radiere din Cartea Funciară a drepturilor de superficie, uz și servitute înscrise în favoarea societăților Electrocarbon și Elsid, pentru mai multe terenuri de pe râul Doftana, acolo unde cele două societăți au o serie de investiții în domeniul energetic și unde administrația locală intenționează să realizeze centura de est a orașului. După aprobarea hotărârii, Electrocarbon și Elsid au apelat la instanță.

820 vizualizari
30 nov. 2023 21:32

Ion Alexe, cel mai potrivit nume pentru recent inaugurata sală de sport din Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

În urmă cu puțin timp, în ziua ceremoniei de absolvire și depunere a jurământului de către poromoția noiembrie 2023 a Școlii de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina, în prezența secretarului de stat chestor general Bogdan Despescu și a inspectorului principal al Poliției Române chestor Benone Matei, a avut loc inaugurarea sălii de sport din incinta acestei instituții de învățământ.

Alte stiri recente

758 vizualizari
30 nov. 2023 18:59

Cupa ”1 Decembrie” la handbal feminin, juniori IV. Prima zi, un spectacol sportiv total

Șase echipe de top din România la nivel de handbal feminin juvenil au venit la Câmpina pentru a participa la Cupa ”1 Decembrie”.

1525 vizualizari
30 nov. 2023 07:44

La Școala Centrală Câmpina s-a auzit urarea ”La mulți ani, țara mea!”

La Școala Gimnazială Centrală a devenit tradiție organizarea întâlnirilor dintre foști și actuali elevi de la clasa profesoarei de învățământ primar Rodica Zăvoianu.