Guvernul dă bani de la bugetul de stat pentru consolidarea blocului A6 din Câmpina

Social (Categoria articolului)

În ședința de ieri, Guvernul a aprobat Planul de acțiuni pe 2016 privind proiectarea și execuția lucrărilor de intervenție la imobilele încadrate în clasa I de risc seismic și care prezintă pericol public. Programul cuprinde 80 de clădiri cu bulină roșie din toată țara, iar la 33 dintre ele lucrările de intervenție sunt programate pentru acest an. Printre cele 33 de clădiri se numără și blocul A6 din municipiul Câmpina.

Conform comunicatului de presă emis de Guvern, din totalul de 80 de clădiri de pe listă, la 47 se va actualiza documentația în vederea finanțării lucrărilor de reabilitare, iar la cele 33 foarte grav afectate vor fi executate lucrările de intervenție. Suma totală alocată de la bugetul de stat pentru aceste 33 de imobile este de 25 milioane lei. 
Blocul A6 a fost inclus în Planul de acțiuni al Guvernului încă de anul trecut, când s-a solicitat administrației locale să reactualizeze proiectul făcut în anul 2006. Consiliul Local Câmpina a alocat 100.000 lei pentru reactualizarea proiectului și urmează ca după finalizarea documentației să se stabilească efectiv modul în care se va proceda pentru efectuarea lucrărilor. Blocul A6 de pe Strada Schelelor a fost dat în folosință în anul 1966 și a fost grav avariat la cutremurul din 1977. Apoi a fost consolidat parțial, dar cutremurele din 1986 și 1990 l-au afectat și mai mult. Blocul are două tronsoane și un total de 176 apartamente.

4679 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1373 vizualizari
25 feb. 2024 10:16

La Câmpina, Fundația Zamolxes a deschis Academia STEAM, o șansă pentru viitorul multor tineri

Centrul pentru Tineret Zamolxes din Câmpina a fost gazda deschiderii Academiei STEAM, un eveniment la care a fost prezent și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu.

1310 vizualizari
21 feb. 2024 23:01

Câștigătorii concursului de fotografie OBIECTIV: CÂMPINA CURATĂ

1 comentarii

Asociația Câmpina Curată și Partidul Câmpina Curată au organizat un concurs inedit de fotografie, prin care s-a dorit aducerea în atenția publicului a unor probleme legate de curățenia din municipiul Câmpina. Ȋn ciuda temei aparent negative, acest concurs a constituit un mesaj pozitiv pentru schimbare, o campanie de conștientizare și implicare activă. Câteva sute de fotografii au fost înscrise în concurs de către fotografi amatori și profesioniști.

Alte stiri recente

113 vizualizari
25 feb. 2024 18:06

Mai mulți bani pentru bisericile din Câmpina

Cu 10% mai mult față de anul 2023 vor primi bisericile din Câmpina în acest an dacă se va aproba proiectul inițiat de primarul Alin Moldoveanu privind alocarea de sume pentru bisericile din Câmpina.

520 vizualizari
25 feb. 2024 16:06

Argint pentru Eduard Unguroaica, la săritura în lungime, în etapa a doua a Campionatului Național de Atletism

După o primă zi cu patru clasări pe podium pentru sportivii de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, duminică, 25 februarie, Campionatul Național de Atletism în Sală pentru sportivi sub 16 și sub 18 ani, etapa a doua, a continuat, atleții câmpineni fiind înscriși în alte câteva probe.