Trei concursuri derulate la Școala Gimnazială ”Al.I. Cuza” au trecut de etapa de jurizare

Social (Categoria articolului)

La Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” din Câmpina se derulează în acest moment nu mai puțin de trei concursuri școlare inter-județene, cu diverse tematici. Zilele trecute a avut loc jurizarea lucrărilor transmise, iar în ultima zi a acestei luni va avea loc festivitatea de premiere.

Concursul care are deja o istorie în spate, fiind la a șasea ediție, se numește ”Zâmbet de copil” și își propune să ofere fiecărui copil șansa să-și dezvolte sensibilitatea, creativitatea, să învețe să-și cultive toleranța, să aibă o atitudine pozitivă față de toți semeni, indiferent de cultură, religie, dizabilitate. Concursul se desfășoară pe mai multe secțiuni - creație plastică și creație literară - compunere ilustrată.
Un alt concurs găzduit de școala câmpineană este ”Liberi, demni, egali”, care își propune să-i învețe pe elevi să trăiască unii cu alții în deplină armonie și echitate socială, să aprecieze și să valorizeze diferențele care există între ei. Domeniile în care se desfășoară aceste concurs sunt desene / postere; compuneri / eseuri și prezentări power point.
În fine, dar nu în cele din urmă, concursul pe teme de ecologie derulat în limba franceză - aflat la prima ediție - își propune cursuri de educare și conștientizare în școli legate de problemele de mediu și oferirea de soluții și bune practici axate pe colectare separată și reciclare. Prin intermediul cursurilor și workshop-urilor care se vor susține, scopul este de a educa viitoarea generație asupra problemelor actuale de mediu și a-i ghida pe copii spre implementarea de bune practici axate pe colectarea separată și reciclare. Se urmărește stimularea potenţialului creativ al elevilor, descoperirea şi atragerea în competiţie a unui număr cât mai mare de elevi cu înclinaţii artistico-plastice.
La jurizarea celor trei concursuri au fost prezenți și reprezentanți ai Bibliotecii Municipale ”Dr. C.I. Istrati” și ai Muzeului Memorial ”Nicolae Grigorescu”, parteneri alături de Școala Gimnazială ”Al.I. Cuza”, Inspectoratul Școlar Județean Prahova și Primăria municipiului Câmpina la cele trei concursuri școlare inter-județene, care s-au bucurat de o foarte bună participare.

1971 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1442 vizualizari
24 iun. 2022 10:37

93,56% dintre elevii din Câmpina, care au susținut Evaluarea Națională, au obținut media generală peste 5

Pe site-ul Ministerului Educației au fost publicate, joi după-amiază, rezultatele la Evaluarea Națională și sunt rezultate bune pentru elevii câmpineni. 270 elevi de clasa a VIII-a s-au înscris la Evaluarea Națională în Câmpina. Dintre aceștia, șase nu s-au prezentat la susținerea celor două probe ale examenului (limba și literatura română, respectiv matematică). Dintre cei 264 elevi care au susținut examenul, 247 au obținut media generală peste 5.00 (adică 93,56%), iar 17 - sub 5.00. Nu s-a obținut nicio medie generală de 10, în schimb, patru elevi au avut nota 10 la matematică și un elev a obținut 10 la română. La nivelul județului Prahova, șapte absolvenți de clasa a VIII-a au obținut media generală 10, șase dintre ei sunt din Ploiești, iar unul de la Filipeștii de Pădure.

3037 vizualizari
20 iun. 2022 22:32

O nouă metodă de înșelăciune face ravagii la Câmpina. Cum puteți preveni frauda prin OLX?

1 comentarii

De la începutul acestui an și până în prezent s-au înmulțit și la Câmpina cazurile de persoane înșelate printr-o nouă metodă.

Alte stiri recente

4433 vizualizari
24 iun. 2022 07:32

Circulație oprită pe Bulevardul Bălcescu din Câmpina, de la sensul giratoriu până la Casa Tineretului, sâmbătă, 25 iunie 2022, de la 9.00 la 13.00

Primăria Câmpina anunță că traficul rutier va fi oprit pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, între intersecțiile cu străzile Câmpului și Orizontului, sâmbătă 25 iunie 2022, în intervalul orar 9.00-13.00.

1677 vizualizari
24 iun. 2022 07:23

Câmpina are o pleiadă de campioni sportivi în activitate. Ce facem cu ei? În ce fel îi ajută comunitatea?

Succesul colosal la înotătorului David Popovici la Mondialele de natație de la Budapesta a readus în atenție o discuție mai veche, mai amplă. Pe rețelele de socializare sau cu orice altă ocazie, persoane publice care nu au nicio legătură cu sportul, cu atât mai puțin cu această disciplină sau cu acest băiat minunat, se înghesuie să-l felicite, într-o încercare disperată de a se asocia cu succesul său, succes la care acești oameni nu au avut nicio contribuție. Dar absolut niciuna!