CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/

Deea State, o tânără scriitoare din Cornu, a pus bazele Editurii OrhiDeea și a revistei cu același nume

- Social -

Deea State, o tânără scriitoare din Cornu, a pus bazele Editurii OrhiDeea și a revistei cu același nume

"Ambiția mea este să ofer oricărui autor șansa de a-și publica volumul ca un profesionist, luptând în același timp împotriva analfabetismului. Visul unora trebuie să servească celor care au nevoie. Promovez autori români contemporani și promovez lectura ca pilon esențial în formarea oamenilor", spune Deea State.

Deea State (sau Andreea State-Știrbu) s-a născut în comuna Cornu, județul Prahova, lângă Câmpina. CV-ul ei este impresionant, scriitoare, actriță, doctor în sociologie, referent cultural. Încă din copilărie a ales calea artei, grea, spinoasă, dar atât de frumoasă! A plecat la București pentru a-și urma drumul, a absolvit Colegiul de Muzică “Dinu Lipatti”, în 2008, apoi Facultatea de Arte, specializarea Actorie. A jucat în diverse spectacole, în multe piese de teatru pentru copii, a apărut în diverse emisiuni televizate. Apoi, a vrut mai mult. A mai făcut o facultate – Administrație Publică și Afaceri, iar pentru că era pasionată de comunicare și de limba franceză, a urmat un master în comunicare în limba franceză în cadrul Facultății de Sociologie și Asistență Socială a Universității din București.
Primele poezii le-a scris încă din liceu, pentru că “poezia este muzica mea interioară”. A colaborat cu multe reviste culturale, unde și-a publicat scrierile – poezii și proză scurtă. A câștigat numeroase premii literare la concursuri naționale și internaționale, dar abia în 2018 a reușit să-și publice prima carte - “Viața prin ochii ei”. Asta, după ce a bătut la multe uși închise și cu greu a găsit una care să se deschidă. De atunci a mai publicat alte trei volume. Pornind de la propria experiență, Deea State a decis să pună bazele Editurii OrhiDeea, care este de tip self publishing – publicare în regim propriu, din dorința de a descoperi noi voci literare care coexistă cu unele dintre cele mai consacrate.
“Scopul este de a revigora atmosfera culturală românească, de a introduce conținut inovator și de actualitate, de a promova dezbaterea și de a disemina cunoștințele înțelese ca unul dintre cele mai puternice instrumente de schimbare pentru societatea noastră. Doresc să ofer autorilor posibilitatea de a merge mai departe. Întotdeauna mai este ceva de spus. Doresc să public povești care să genereze dialog și să ofere perspective noi. Prin urmare, dacă ai scris prima ta carte și ești în căutarea unui editor, l-ai găsit-o deja. La Editura OrhiDeea pariem pe manuscrisul tău și îl transformăm într-o lucrare de calitate, oferindu-i posibilitatea de a ajunge la mii de cititori”, ne-a declarat Deea State.
Mai mult decât atât, luna aceasta, revista “OrhiDeea” și-a deschis aripile împreună cu colaboratorii ei pentru a vedea lumina tiparului. Se dorește a fi o revistă bilunară în care să se împletească, cu măiestrie, toate artele și să ocupe un loc în sufletul fiecărui cititor. Revista își propune să aducă în atenția cititorilor proiecte culturale, apariții editoriale, dezbateri literare, interviuri cu scriitori români, străini, artiști, cronici literare, poezie, precum și informații esențiale despre concursuri, festivaluri de literatură și artă din țară (precum FILIT, FILTM) și nu numai.
Deea State așteaptă materialele creatorilor de frumos, pentru revistă, dar și pentru antologii literare pe adresa:info@edituraorhideea.ro. 

Facebook: Editura OrhiDeea https://www.facebook.com/profile.php?id=100093034861892
Revista OrhiDeea  https://www.facebook.com/profile.php?id=100092680155586
Site: www.edituraorhideea.ro


28 Sep 2023 06:28 2989 vizualizari


Comentarii


  • 28.09.2023 12:49 diss Complimenti!👏
2038 vizualizari 27 May 2024 07:32 Elevi de la Liceul Tehnologic ”Constantin Istrati” Câmpina, premiați la Concursul Romanian Business Challenge

Elevi de la Liceul Tehnologic ”Constantin Istrati” Câmpina, premiați la Concursul Romanian Business Challenge

Camera de Comerț și Industrie Prahova a organizat la sediul său, în parteneriat cu Colegiul Economic ”Virgil Madgearu” Ploiești, un important eveniment dedicat educației antreprenoriale în licee și instituții de învățământ superior, la care au participat și elevi de la Liceul Tehnologic ”Constantin Istrati” Câmpina.

citeste mai mult
640 vizualizari 25 May 2024 23:01 Balerinele Dorinei Popa, premii după premii la concursuri importante din ultima lună

Balerinele Dorinei Popa, premii după premii la concursuri importante din ultima lună

În Câmpina există Club Dans Dorina Popa, cu foarte mulți copii talentați, care petrec zilnic multe ore în sala de antrenament. În ultima lună, balerinele pregătite de Dorina Popa au participat la mai multe concursuri importante, de unde au venit cu numeroase premii.

citeste mai mult
1275 vizualizari 22 May 2024 20:06 Școala Postliceală ”Louis Pasteur” a continuat cursurile de prim-ajutor și de igienă la Școala Centrală Câmpina

Școala Postliceală ”Louis Pasteur” a continuat cursurile de prim-ajutor și de igienă la Școala Centrală Câmpina

Luni, 20 mai 2024, elevi și cadre didactice de la Școala Postliceală ”Louis Pasteur” din Câmpina au continuat cursurile de prim-ajutor și igienă, de această dată pentru elevii din ciclul primar și ciclul gimnazial de la Școala Gimnazială Centrală.

citeste mai mult
617 vizualizari 21 May 2024 07:29 Tineri din cinci țări promovează la Câmpina incluziunea socială prin muzică

Tineri din cinci țări promovează la Câmpina incluziunea socială prin muzică

Fundația Zamolxes din Câmpina va implementa proiectul ”SING - Social Inclusion for New Generation 2.0” o mobilitate a tinerilor Erasmus+, care va avea loc în perioada 29 mai - 5 iunie și va reuni 45 participanți din Bulgaria, Italia, Polonia, Lituania și, desigur, România. 

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV