Deea State, o tânără scriitoare din Cornu, a pus bazele Editurii OrhiDeea și a revistei cu același nume
Social (Categoria articolului)
"Ambiția mea este să ofer oricărui autor șansa de a-și publica volumul ca un profesionist, luptând în același timp împotriva analfabetismului. Visul unora trebuie să servească celor care au nevoie. Promovez autori români contemporani și promovez lectura ca pilon esențial în formarea oamenilor", spune Deea State.
Deea State (sau Andreea State-Știrbu) s-a născut în comuna Cornu, județul Prahova, lângă Câmpina. CV-ul ei este impresionant, scriitoare, actriță, doctor în sociologie, referent cultural. Încă din copilărie a ales calea artei, grea, spinoasă, dar atât de frumoasă! A plecat la București pentru a-și urma drumul, a absolvit Colegiul de Muzică “Dinu Lipatti”, în 2008, apoi Facultatea de Arte, specializarea Actorie. A jucat în diverse spectacole, în multe piese de teatru pentru copii, a apărut în diverse emisiuni televizate. Apoi, a vrut mai mult. A mai făcut o facultate – Administrație Publică și Afaceri, iar pentru că era pasionată de comunicare și de limba franceză, a urmat un master în comunicare în limba franceză în cadrul Facultății de Sociologie și Asistență Socială a Universității din București.
Primele poezii le-a scris încă din liceu, pentru că “poezia este muzica mea interioară”. A colaborat cu multe reviste culturale, unde și-a publicat scrierile – poezii și proză scurtă. A câștigat numeroase premii literare la concursuri naționale și internaționale, dar abia în 2018 a reușit să-și publice prima carte - “Viața prin ochii ei”. Asta, după ce a bătut la multe uși închise și cu greu a găsit una care să se deschidă. De atunci a mai publicat alte trei volume. Pornind de la propria experiență, Deea State a decis să pună bazele Editurii OrhiDeea, care este de tip self publishing – publicare în regim propriu, din dorința de a descoperi noi voci literare care coexistă cu unele dintre cele mai consacrate.
“Scopul este de a revigora atmosfera culturală românească, de a introduce conținut inovator și de actualitate, de a promova dezbaterea și de a disemina cunoștințele înțelese ca unul dintre cele mai puternice instrumente de schimbare pentru societatea noastră. Doresc să ofer autorilor posibilitatea de a merge mai departe. Întotdeauna mai este ceva de spus. Doresc să public povești care să genereze dialog și să ofere perspective noi. Prin urmare, dacă ai scris prima ta carte și ești în căutarea unui editor, l-ai găsit-o deja. La Editura OrhiDeea pariem pe manuscrisul tău și îl transformăm într-o lucrare de calitate, oferindu-i posibilitatea de a ajunge la mii de cititori”, ne-a declarat Deea State.
Mai mult decât atât, luna aceasta, revista “OrhiDeea” și-a deschis aripile împreună cu colaboratorii ei pentru a vedea lumina tiparului. Se dorește a fi o revistă bilunară în care să se împletească, cu măiestrie, toate artele și să ocupe un loc în sufletul fiecărui cititor. Revista își propune să aducă în atenția cititorilor proiecte culturale, apariții editoriale, dezbateri literare, interviuri cu scriitori români, străini, artiști, cronici literare, poezie, precum și informații esențiale despre concursuri, festivaluri de literatură și artă din țară (precum FILIT, FILTM) și nu numai.
Deea State așteaptă materialele creatorilor de frumos, pentru revistă, dar și pentru antologii literare pe adresa:info@edituraorhideea.ro.
Facebook: Editura OrhiDeea https://www.facebook.com/profile.php?id=100093034861892
Revista OrhiDeea https://www.facebook.com/profile.php?id=100092680155586
Site: www.edituraorhideea.ro
Comentarii
- 28.09.2023 12:49 Complimenti!👏
Social

Sistemul de returnare – garanție începe să funcționeze și la Câmpina. Cam ca-n toată țara...
Din 30 noiembrie 2023, în toată țara ar fi trebuit să intre în vigoare sistemul de returnare – garanție, al cărui principal scop este de a crește reciclarea, de a contribui la protejarea mediului.

La Școala Centrală Câmpina s-a auzit urarea ”La mulți ani, țara mea!”
La Școala Gimnazială Centrală a devenit tradiție organizarea întâlnirilor dintre foști și actuali elevi de la clasa profesoarei de învățământ primar Rodica Zăvoianu.
Alte stiri recente

Accident pe DN1, la Nistorești. Un bărbat de 71 ani și-a pierdut viața
În urmă cu puțin timp, pe DN1, la Nistorești, a avut loc un accident grav de circulație.

Reabilitarea Blocului 7ABC din centrul Câmpinei, aproape de finalizare în mai puțin de nouă luni de la începerea lucrărilor
Unul dintre proiectele care a beneficiat de deblocarea fondurilor europene la Câmpina este cel privind reabilitarea Blocului 7ABC, situat pe Bulevardul Carol I, în zona centrală a Câmpinei. După aproximativ nouă luni de la începerea efectivă a lucrărilor, reabilitarea blocului a fost finalizată, schelele au fost scoase, blocul arată ca nou, iar singurele lucrări care mai sunt de realizat sunt la interior - vopsirea holurilor și înlocuirea lifturilor.