Gafa primarului Horia Tiseanu la prezentarea proiectului de reabilitare termică a Spitalului Municipal Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

Săptămâna care s-a încheiat nu a fost deloc ușoară pentru Horia Tiseanu, primarul municipiului Câmpina. Delicatul subiect al disponibilizărilor de la piață, o nouă înfățișare la Tribunalul Prahova în procesul în care este acuzat de fapte de corupție - acolo unde a început audierea martorilor, apoi ședința Consiliului Local, orele de predare de la Liceul Energetic, activitatea politică și cea administrativă curentă. Greu, poate de aici și lipsa de inspirație în discursul de vineri, de la Spitalul Municipal, acolo unde a fost prezentat oficial proiectul privind reabilitarea termică a instituției și unde primarul Horia Tiseanu a lăudat firma care a executat modernizarea Policlinicii Municipale și a construit Centrul Turistic. Adică, firma din cauza căreia s-au pierdut fonduri europene și a fost nevoie de bani de la bugetul local pentru continuarea lucrărilor.

"Îmi doresc să găsim o firmă puternică pentru realizarea acestui proiect la spital, o firmă cu un management performant, nu așa cum, din păcate, s-a mai întâmplat în ultima vreme, când au venit la licitații și au câștigat lucrări firme care au demonstrat o activitate mai puțin bună. Un exemplu bun este firma care a realizat reabilitarea ambulatoriului de specialitate, în care ne aflăm, o firmă care a lucrat bine și care a demonstrat un management performant", a declarat primarul Horia Tiseanu, vineri, la conferința de presă organizată la prezentarea noului proiect privind Spitalul Municipal. Și asta după ce, cu doar câteva minute înainte, conducerea spitalului vorbise despre problemele pe care le-a avut la modernizarea ambulatoriului.
De ce considerăm că este o gafă? Firma despre care vorbește primarul Horia Tiseanu că a mers bine și a demonstrat un management performant - General Services 98 București - este firma care a primit act constatator negativ din partea Primăriei conduse de... Horia Tiseanu. Asta s-a întâmplat la realizarea Centrului de Informare și Promovare Turistică. A fost emis acest document constatator negativ din cauza nerespectării termenelor de execuție. Pentru că s-a întârziat cu executarea lucrării, fondurile europene au fost sistate și Primăria a trebuit să plătească de la bugetul local o diferență de 90.000 lei.
Ba, mai mult, chiar la lucrările de la Policlinica Municipală, firma nu a respectat termenul de finalizare a investiției, ceea ce a dus la pierderea de fonduri europene și continuarea lucrărilor cu bani de la bugetul local, aproximativ 650.000 lei. Nu poți lăuda și da ca exemplu o firmă căreia i-ai dat certificat constatator negativ și din cauza căreia Câmpina a pierdut niște fonduri europene, de a fost nevoie să se bage mâna tot în buzunarele contribuabililor pentru a se achita diferența de lucrări. Astfel de lucruri nu ar trebui uitate, totuși.

Citiți și: Un act constatator confirmă existența unui prejudiciu cauzat de întârzierea lucrărilor la Centrul Turistic din Câmpina
Primăria Câmpina consideră că reabilitarea Policlinicii a decurs fără probleme. Asta, deși termenul de execuție nu a fost respectat și s-au pierdut fonduri europene

4346 vizualizari
5

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Carmen 01.04.2019 11:01 Așa ceva.... Voi îl veți mai des decât noi, muritorii de rând. Care e părerea voastră: a devenit ... sau atât de ... încât minte cum respira?!
  • Natalia 01.04.2019 11:42 După ce a recunoscut public ca semnează ca primaru, ce pretenții mai poți avea de la un asemenea personaj? 🙈
  • Un prieten 01.04.2019 19:48 Horica, ai inceput sa uiti? E primul semn ca incepi sa te ramolesti! Sa vezi cand te-or lasa... puterile!
  • dorel 02.04.2019 14:38 Un banc,d-le doctor am inceput sa uit,de cand?de cand ce,cam asa se comporta si domnul din imagine,un control medical este necesar.Si daca are o asa agenda incarcata de ce nu renunta la anumite activitati ,face un deserviciu partidului si orasului.Noi zicem ca este de ajuns si toate au o limita,asa ca lasa-ne,lasa-ne.
  • Ionut Popescu 03.04.2019 21:43 Poate are vreun motiv de ii face lobby...

Actualitate

253 vizualizari
09 dec. 2023 19:08

Ștrandul de la Casa Tineretului din Câmpina între ”e jenant ce se întâmplă” și ”n-avem bani”. Urmează încă un an fără ștrand...

Consilierul Cosmin Raț a fost cel care, la finalul ședinței ordinare a Consiliului Local din 29 noiembrie, a deschis discuția pe tema ștrandului de la Casa Tineretului.

547 vizualizari
09 dec. 2023 17:52

Primim de cititori. Cine o fi găsit această prescurtare pentru bulevard?

2 comentarii

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 această imagine surprinsă pe Calea Dacia, pe sensul de intrare în municipiul Câmpina.

Alte stiri recente

237 vizualizari
09 dec. 2023 20:44

”Salon de iarnă”, ultima expoziție a anului 2023 la Câmpina

Vernisajul expoziției de pictură și sculptură ”Salon de iarnă” a încheiat pentru anul 2023 activitatea Asociației artiștilor plastici ”CâmpinArtelor”. Evenimentul a avut loc vineri, 8 decembrie, la ceas de seară, în Sala ”Constantin Radu” a Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina.

621 vizualizari
09 dec. 2023 13:08

Handbal feminin, juniori III. CS Câmpina - CSO Mizil 35-22 (12-8)

La ultimul meci oficial pe teren propriu în anul 2023, fetele de la CS Câmpina, pregătite de Daniel Vasile, au obținut o nouă victorie categorică, impunându-se în fața formației CSO Mizil la o diferență de 13 goluri.