Ordinea pe buletinele de vot a tuturor candidaților de la Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

După cum știți, sâmbătă dimineață, la Biroul Electoral Județean s-a tras la sorți ordinea pe buletinele de vot a partidelor cu grup parlamentar propriu și a celor aparținând minorităților cu reprezentare în Parlament. Iar sorții au decis: 1. ALDE, 2. PSD 3. Partida Romilor Pro Europa, 4. PNL, 5. UNPR. Sâmbătă după-amiază, în fiecare localitate, la Biroul Electoral de Circumscripție, a avut loc tragerea la sorți pentru completarea buletinul de vot.

La Câmpina, tragerea la sorți a avut loc în prezența reprezentanților tuturor partidelor (contactați telefonic de BEC, așa cum era normal și nu așa cum s-a procedat la tragerea la sorți pentru completarea Biroului, când au fost anunțați doar reprezentanții partidelor cu grup parlamentar) și a rezultat următoarea ordine: 6. PND, 7. PSRO, 8. PP-LC, 9. PRU, 10. PMP. Pentru Câmpina, situația este relativ clară la Consiliul Local și Consiliul Județean. Toate aceste partide au liste de candidați pentru Consiliul Local, iar opt dintre ele au și candidat la Primărie. O situație mai delicată este la buletinul de vot pentru alegerea primarului. Partida Romilor are poziția a treia, dar nu are candidat la Primărie. Și atunci, ce se va întâmpla? Rămâne o căsuță goală pe buletinul de vot sau se decalează ordinea celorlalți candidați?! Nu scrie nicăieri în Legea 115/2015 privind alegerile locale și nici în normele de aplicare a acesteia.

Sunt localități în Prahova unde Partida Romilor, de exemplu, nu are nici organizație, deci nu participă la alegerile locale din 5 iunie. Iar ordinea primelor cinci partide pe buletinul de vot este aceeași peste tot. Ceea ce s-a tras la sorți la BEJ este valabil pentru toate localitățile județului și așa va fi înscris pe toate cele trei buletine de vot (primar, Consiliul Local și Consiliul Județean). Așa prevede Legea 115/2015 a alegerilor locale, dar nimeni nu s-a gândit că poate un partid nu are candidați peste tot. 

La alegerile din 2012, tragerea la sorți pentru stabilirea ordinii pe buletinele de vot s-a efectuat la BEC, în fiecare localitate și așa ar fi fost normal să se întâmple și acum. La BEC pentru primar și Consiliul Local și la BEJ pentru Consiliul Județean. Dar între timp s-a schimbat legea și nu s-a mai gândit nimeni la situația din teritoriu.

3841 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • As 11.05.2016 10:35 Țiganii din Campina vor emite un comunicat de presa in care cică dacă le da Tiseanu încă 60 milioane lei vechi, le cedează locul pe buletinul de vot. Cică pot fi si bani de la bugetul local pentru o acțiune culturală, pe ei nu i-ar deranja!

Actualitate

594 vizualizari
03 mar. 2024 18:59

Alin Moldoveanu: ”Câmpina nu a pierdut niciun leu din cele 14 milioane, pe care le vehiculează unii”

Prezent într-o emisiune la CâmpinaTV.ro, unde a explicat pe larg bugetul local pentru anul 2024, Alin Moldoveanu a făcut o serie de referiri la una dintre acuzele lansate în ultimele luni de adversarii săi politici - pierderea a 14 milioane lei, fonduri europene, din proiecte care nu au fost finalizate la termenul de 31 decembrie 2023.

780 vizualizari
03 mar. 2024 18:19

Restricțiile de trafic pe mai multe străzi din Câmpina, prelungite până la 31 martie

Primăria municipiului Câmpina a anunțat prelungirea restricțiilor de circulație pe mai multe străzi, pe care se efectuează lucrări de extindere a canalizării menajere.

Alte stiri recente

651 vizualizari
03 mar. 2024 17:13

Gabriel Văcărescu, de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, vicecampion național la haptatlon, categoria sub 18 ani

Sâmbătă și duminică, s-au desfășurat, la București, Campionatele Naționale de probe combinate - heptatlon, pentru seniori, dar și tineret sub 23 ani, sub 20 ani, și juniori sub 18 ani și sub 16 ani.

1580 vizualizari
03 mar. 2024 13:04

Liga A Prahova, etapa a 18-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă, 2 martie, a început returul Ligii A Prahova. Sâmbătă dimineață au avut loc primele două meciuri, alte două după-amiază, iar etapa s-a încheiat duminică dimineață. Iată rezultatele complete, clasamentul la zi și programul etapei viitoare: