Populism vs. politicianism. Aşa se poartă disputele în Consiliul Local Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

Politic vorbind, s-au cam schimbat lucrurile în Consiliul Local Câmpina de când cei doi consilieri ALDE nu mai votează cum ar dori primarul Horia Tiseanu și fac echipă cu cei șapte consilieri PSD. Aceasta este opoziția locală. De cealaltă parte avem puterea locală, formată din opt consilieri PNL și doi de la PMP. Așadar 10 voturi putere la 9 voturi opoziție și... o mare problemă atunci când lipsește cineva din tabăra primarului Tiseanu. Demonstrația a fost făcută la ședința din 28 februarie a CL Câmpina.

În ședința de miercuri seară, dacă doreau, consilierii PSD și ALDE ar fi putut respinge toate proiectele primarului, în condițiile în care a lipsit consilierul PNL Elena Albu. Au respins două, iar disputa a fost spectaculoasă, cele două tabere acuzându-se reciproc de populism și politicianism. Cele două proiecte respinse de PSD+ALDE vizau aprobarea unor indicatori tehnico-economici pentru două lucrări de investiţii – modernizare și consolidare Strada Siretului (5,15 milioane lei) şi modernizare Drumul Taberei (4,55 milioane lei).
„În condiţiile în care noi nu avem prevăzut în buget niciun leu pentru cele două lucrări, care este oportunitatea de a vota aceşti indicatori?”, a întrebat consilierul PSD Livia Lupu. Fostul viceprimar Ion Dragomir (PSD) a fost şi mai dur: „Ne facem că vrem să facem! Asta este realitatea! De fapt, domnule primar, nu aveţi niciun gând să faceţi aceste lucrări, ci doar încercaţi să minţiţi lumea, să le daţi speranţe oamenilor că se vor face aceste străzi. Nu se face nimic!”
În replică, primarul Horia Tiseanu a precizat: „Sunt mai multe motive pentru care am introdus aceste proiecte. Vrem să încercăm să accesăm nişte fonduri prin PNDL. De asemenea, există posibilitatea să apară o nouă axă de finanţare cu fonduri europene, unde să putem prinde şi aceste străzi. În oricare dintre cazuri, prima cerinţă este să avem aprobaţi indicatorii tehnico-economici ai investiţiei”.
„Îi votăm în momentul în care alocaţi fonduri pentru a se realiza efectiv aceste lucrări, prin rectificare a bugetului local!”, a replicat Ion Dragomir. „Nu vă costă nimic să votaţi acest proiect! Doar trebuie să ridicaţi mâna!”, a încercat să îşi impună Horia Tiseanu punctul de vedere. „Solicităm o situaţie a tuturor SF-urilor şi proiectelor realizate și plătite în ultimii 10 ani şi care nu au fost puse în aplicare niciodată!”, a spus Ion Dragomir.
Apoi, tonul discuţiilor a crescut şi s-a ajuns rapid la imputări de ordin politic. „În cazul în care nu votaţi aceste proiecte, spuneţi oamenilor că nu vreţi să le modernizăm străzile! Daţi dovadă de politicianism!”, a afirmat primarul Horia Tiseanu. „Proiectele dvs. sunt populiste! De fapt, nu veţi face nimic!”, a replicat Livia Lupu.

Dincolo de toată această luptă, trebuie spus că indicatorii unui studiu de fezabilitate pentru o lucrare de investiţii sunt valabili doar 12 luni. Ceea ce înseamnă că, dacă lucrarea nu începe efectiv în cele 12 luni, studiul de fezabilitate trebuie refăcut, iar indicatorii actualizați. Din păcate, sunt multe astfel de cazuri la Primăria Câmpina de actualizare și reactualizare a unor indicatori, iar un astfel de studiu de fezabilitate costă sute de milioane de lei vechi. Bani care, practic, se duc pe Apa Sâmbetei, pentru că tot mai multe lucrări nu se realizează şi nici nu există perspective reale că s-ar putea realiza.

4988 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Dincă Florin 02.03.2018 08:34 Din câte văd și înțeleg eu, primarele Tiseanu încarcă voit lista de lucrări doar pentru a da bine la popor. Apoi nu face nici jumătate din lucrările propuse. Și acest lucru se întâmplă în fiecare an de foarte mult timp. Deja acest lucru nu mai este populism, ci este o problemă de ordin medical. Aici are dreptate PSD, prin faptul că primarul dă speranțe deșarte celor care locuiesc pe acele străzi. Iar Dragomir Ion știe foarte bine acest lucru, pentru că l-a practicat și el vreo 6 ani. Tiseanu și Pițigoi au stabilit bugetul, după preferințele lor, fără să îi consulte și pe ceilalți și acum .... ce să vezi .... au opoziție în consiliul local. Însă, odată înaintați spre aprobare indicatorii înseamnă că SF-ul este făcut, iar acesta oricum va „expira”. Și cu indicatorii aprobați și fără. Firma a luat banii și a predat produsul. Dacă vor actualizare, acum sau mai târziu, oricum trebuie să plătească din nou. În concluzie, Tiseanu (nu PNL) și Pițigoi (cu PMP alături) fac ce vor prin primărie și cu orașul iar PSD când prinde momentul îi arde în consiliul local. Ce are de câștigat CÂMPINA?
  • voinea 02.03.2018 14:45 Dragomir a fost viceprimar atata timp si d-abia acum i se vede caracterul. De ce va opuneti, dragi PSDragnisti la modernizarea Drumului Taberei? Nu va e putin frica ca la urmatoarele alegeri veti primi zero voturi? Nu va e rusine?
  • nic 02.03.2018 15:48 De ce nu e suficient de destept Tiseanu Sa negocieze un nou viceprimar de la psd (in afara de Dragomir,bineinteles) si sa creeze o noua majoritate în consiliu si sa stea linistit.

Actualitate

780 vizualizari
26 sept. 2023 21:48

Primim de la cititori. Probleme și la intersecția Calea Doftanei cu Strada Petru Rareș

2 comentarii

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis această imagine realizată la intersecția Străzii Petru Rareș cu Calea Doftanei.

814 vizualizari
26 sept. 2023 14:17

Percheziții și mandate de aducere într-un dosar de criminalitate economică, în care prejudiciul se ridică la 1,4 milioane lei

Marți dimineață, polițiștii Inspectoratului Județean de Poliție Prahova - Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, au pus în executare 14 mandate de percheziție domiciliară în municipiul București și în județele Argeș, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Ilfov și Prahova, într-o cauză penală în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals informatic și fals în declarații. 

Alte stiri recente

0 vizualizari
27 sept. 2023 22:35

Programul manifestărilor din cadrul Festivalului CâmpinArtelor și Sporturilor din week-end-ul 29 septembrie - 1 octombrie

Duminică, 1 octombrie 2023, va avea loc ultima acțiune din cadrul ediției 2023 a Festivalului CâmpinArtelor și Sporturilor, un eveniment început pe 1 septembrie 2023 și care a fost realizat exclusiv din sponsorizări.

375 vizualizari
27 sept. 2023 20:39

Profesorul Dumitru Dulcan va conferenția la Câmpina despre ”Puterea gândului”

Vineri, 29 septembrie, de la ora 18.00, la Casa de Cultură ”Geo Bogza” din Câmpina are loc o conferință cu invitați speciali și cu un subiect de foarte mare interes - ”Puterea gândului”.