Caz complicat la Câmpina. Un copil riscă să-şi irosească talentul din cauza unor orgolii

Sport (Categoria articolului)

Câmpina fotbalistică suferă din multe puncte de vedere. Iar atunci când apare un jucător talentat, care poate deveni un nume în fotbalul românesc, dar care riscă să se irosească din cauza unor orgolii, chiar că este o problemă. În primul rând pentru copil şi apoi pentru ceilalţi. Numele acestui copil este Radu Badea şi este legitimat la Clubul HM Junior Câmpina.

Radu Badea a împlinit recent 15 ani, este unul dintre cei mai talentaţi jucători ai generaţiei sale şi joacă de mai mulţi ani pentru HM Junior Câmpina. Acum, părinţii vor să-l transfere la FC Voluntari, acolo unde copilul a dat probe de joc şi a fost foarte apreciat. S-au lovit, însă, de refuzul categoric al Clubului HM Junior, care a pus o serie de condiţii, unele, poate, fireşti, altele nu. De aici, disputa dintre club şi părinţi, care a scos la iveală o serie de lucruri care cu siguranţă nu sunt în regulă. Nu încercăm să „arbitrăm” această dispută, doar prezentăm părerile celor implicaţi şi credem că ar fi bine ca toţi părinţii ai căror copii activează la un club de fotbal să se intereseze foarte bine de toate detaliile privind un eventual viitor transfer, pentru a se evita orice situaţie de acest gen.

Mariana Badea, mama lui Radu Badea, jucător legitimat la HM Junior Câmpina: „Avem copilul la clubul lui Hagianu de mai mulţi ani şi întotdeauna ni s-au cerut bani. Taxă de pregătire, apoi bani pentru echipament, bani pentru deplasare, bani pentru cantonament, mai nou bani pentru închirierea terenului, bani şi iar bani mereu... Am înţeles şi am plătit de fiecare dată tot ce ni s-a cerut, chiar dacă chitanţe nu am primit decât pentru taxa de pregătire. În plus, acum, de când suntem în acest litigiu, am constatat că pe aceste chitanţe scrie că de fapt este o contribuţie, nu o taxă, deci un tertip. Bun, am înţeles să plătim, dar acum, când copilul nostru are o mare şansă, poate unică în viaţă, de a ajunge la o echipă din Liga I, conducerea clubului lui Hagianu pur şi simplu refuză să ne dea acordul de transfer. Practic, mai vor alţi bani, iar nimeni pare că nu le poate face nimic. Am depus un memoriu la AJF Prahova şi urmează ca joi, 8 februarie, să primim un răspuns. Dacă nu primim un răspuns favorabil, iar copilul nostru ratează această şansă, eu sunt hotărâtă să merg până în pânzele albe împotriva acestui club. Şi le atrag atenţia tuturor părinţilor care au copii la Hagianu să aibă grijă pentru că vor putea păţi la fel, oricând vor dori să-şi transfere la un club unde ar avea mult mai multe avantaje şi şanse”.

În replică, din partea Clubului HM Junior, Alexandru Baron ne-a declarat: „Noi nu cerem nimic pentru transferul niciunui jucător. Cerem doar ceea ce este regulamentar. În cazul lui Badea, un jucător important pentru noi, am cerut FC Voluntari un procent de 20% dintr-un viitor eventual transfer şi obligativitatea ca la împlinirea vârstei de 16 ani să i se facă contract de jucător profesionist şi să ni se achite grila de formare, conform regulamentului. Noi nu cerem niciun ban părinţilor. Cine vrea poate deveni membru susţinător şi cine vrea şi poate îl invităm să depună o contribuţie benevolă. Nu este adevărat că am fi cerut vreodată bani părinţilor pentru echipament, deplasări sau pentru închirierea terenului, ba mai mult, din buzunarul nostru am plătit câţiva ani buni abonamentul lui Radu Badea de la Bordeni la Câmpina. Aşadar, noi nu ne opunem la vreun transfer, dar vrem să fim trataţi de orice club cu respect, pentru că nu ni se pare corect ca noi să investim timp şi resurse într-un jucător ani de zile, să-l formăm şi când să beneficiem din punct de vedere sportiv de roadele muncii, să-l poată lua oricine fără a ne plăti nimic!”

Nu tragem concluzii, dar îi invităm mai ales pe cei implicaţi în acest fenomen să tragă învăţăminte. Și sperăm ca, în cazul lui Radu Badea, să se ajungă la o înțelegere și toți cei implicați să conștientizeze faptul că viitorul acestui copil este mai important decât orgoliile și chiar banii.

9524 vizualizari
10

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Andrei 02.02.2018 22:06 Ce reprezinta acea grila de formare? 20% din un eventual transfer este un procent bun, momentan e tanar si sigur va creste la voluntari care are o academie de apreciat. Momentan nu sunt impotriva nimanui, doar ca totusi e un simplu junior, nu cred ca clubul trebuie sa ceara sume enorme, sigur in acel contract la 16 ani si acea grila de formare vor fi vehiculate si alte sume pe care cei de la voluntari o sa trebuiasca sa le plateasca. Apropo, nu cred ca doar aici se intampla asta, orice club amator, formator de juniori, cand da de cineva potent financiar incearca sa stoarca, de acolo, pe cat mai mult posibil.
  • Florin 02.02.2018 22:15 La clubul lui nea Mircea, unde Baronu a ajuns sa faca legea, din pacate, orgoliile se masoara doar in bani!
  • Manolache 03.02.2018 09:38 Așa am PĂȚIT și eu cu fiul meu care nemaiputând efectiv 1.6 luni nu au vrut să-și dea acordul de transfer la CS CÂMPINA. Au vrut grila de formare.... La AJF Prahova negând faptul ca le am plătit o taxa sau contribuție. Parca nici nu mă cunoșteau reprezentanții clubului. EU când am mers la înscrierea la club am vorbit cu Hagianu Mircea... DAR iată ca acest club solicita conform regulamentelor taxa de formare. Dar NU SPUNE CLAR DE LA ÎNSCRIERE CE PRESUPUNE ACEASTA TAXĂ! SPER SA CITEASCĂ MĂCAR 1 PĂRINTE ACESTE COMENTARII!
  • Raluca 03.02.2018 10:15 In legatura cu articolul caz complicat la campina. Daca nu se semneaza transferul, clubul hm ofera posibilitatea jucatorilor sa continue si la anul tot aici?clubul nu mai are alte grupe mai mari, ptr ca nu au antrenori profesionisti. Distrug viitorul unor copii. Iar in legatura cu taxa, s au platit de fiecare data de printi si ptr cantonamente, echipament, bani in fiecare luna, dar clubul nu a eliberat chitante. Copii mergeau in fiecare an la mare in cantonament si plateau .ptr deplasari la meciuri, mergeau parintii cu masinile. Asa ca, domnul Baron, minte cu ceea ce a declarat. Au plecat copii din club, din cauza acesti "baronu" le vorbeste urat ptr ca nu stie sa se comporte ca un antrenor. Si atunci, cand un copil doreste ceva mai bun, de ce exista aceasta atitudine din partea unor asa zisi antrenori?
  • Alex 03.02.2018 11:31 Grila de formare reprezinta o clauza din contract care implica suma de 5000€ pe care clubul HM Junior Campina o cere clubului Fc Voluntari pentru efectuarea transferului. Foarte exagerat.
  • Mihaela Dumitrache 03.02.2018 15:28 În primul rând nu inteleg de ce se presupune că această problemă se rezolva prin ORGOLIU.Sunt lucruri normale,regulamente,asa se procedează in orice club.Copilul acesta talentat nu s-a trezit ieri,alaltăieri in clubul Hm.Talentul asta este munca de ani de zile a acestor 'asa zisi'antrenori iar cand se pune problema unui eventual transfer,cluburile indiferent de nume,"renume" sau ce vreti voi...se inteleg intre ele.Dl Manolache,eu am copilul la clubul Hm,in primul rând ii sunt alaturi ,particip la antrenamente și meciurile copilului meu,motiv pentru care vad si ce se intampla si cum isi desfasoara acest club activitatea.Nu am decat cuvinte de LAUDA.Pe dv ,dl Manolache,nu v-am văzut niciodată la teren,în tribună,in schimb il vedeam zilnic pe copilul dv cum ajungea si pleca de la antenamente/meciuri doar cu masina unui reprezentant al clubului.Nu prea va deranjați pt copilul dv.Nu prea e normal sa va lăsați propriul copil in masina cu persoane care nu va cunosc,nu?....si,ce sa zic...dacă reprezentantii clubului v-au vazut doar cand v-ați înscris copilul..e posibil sa va fi uitat!!!Si...intr-un final,v-ați adus si dv aminte ca aveti copilul la un club de fotbal si "Cap" de turma ati Inceput sa va aratati offurile 😂...RALUCA,eu nu inteleg de ce insisti sa te faci de ras!Hai sa te învăț ceva!Cand simti nevoia sa spui si tu cateva cuvinte ,fa-o cand esti mai aproape de 'subiect'...aici tu nu ai habar ce spui,esti total pe langa.Data viitoare poate o faci verbal... scrisul lasa de dorit!!😂😂😂...ALEX...poate ai un contract si vrei sa ni-l arăți si noua? Eu consider că fiecare dintre noi ar trebui să ne mai arătăm si ultima fărâmă de omenie,bun simt si respect!V-as ruga sa apreciati multe din lucrurile bune,efortul,oamenii care isi pun amprenta(FAVORABIL) in viata copiilor nostri.Cu stima si respect...un părinte (poate acel parinte care trebuia sa-i citeasca dl Monolache mesajul)foarte multumit de conducerea si clubul HM!
  • Marius 03.02.2018 18:59 Doamna Mihalache, o sa vedeti ca pe viitor o sa vreti binele lui Fabio si veti vrea sa ajunga la un club cu alte standarde si alt stil de antrenamente ce ajuta la evolutia copilului dumneavoastra si va veti lovii de aceeasi problema si o sa ii dati dreptate acestei mame.
  • gigel 03.02.2018 23:10 Urat. Foarte urat. La cati bani platesc parintii, sa ii se ceara suma de transfer..... domnul manager Baron minte in legatura cu banii. Se platesc bani de la teren, antrenament pana la cantonament. El cere bani si pe jucatorii care nu ii mai foloseste de 1 an si care vor sa joace la alte echipe. Sunt curios daca atunci cand il va dori vreo echipa mare pe copilul lui, isi va cere suma de transfer
  • Mihai 04.02.2018 11:02 Dl Gigel,asa nume,asa comentariu😃!Clubul care a format jucatorul nu cere nimic parintilor,negocierile sunt doar cu clubul Voluntari, asa cum este normal.Asa ca sunteti intr o mare eroare.
  • David 23.02.2019 19:41 Buna ziua plangere penala scurt si anaf evaziune sa vezi ce repede se revolva cand e chemat la declaratii care nu bat cu cele ale parintilor si sume platite de parinti la cazari decontate de cluburi . e foarte simplu cand ai dreptate si platesti

Sport

123 vizualizari
05 iun. 2023 08:21

Trei atleți câmpineni medaliați la Campionatele Internaționale ale României

La finele săptămânii trecute, la București, a avut loc ediția a 68-a a Campionatelor Internaționale de Atletism ale României, comptiție la startul căreia s-au aflat și cinci sportivi câmpineni, chiar dacă - din păcate - din motive despre care am mai vorbit, nu toți mai reprezintă vreun club câmpinean. Cu toate acestea, ei sunt tot câmpineni și poate că ar fi trebuit găsite resursele necesare pentru a ne mândri și oficial cu ei.

1355 vizualizari
04 iun. 2023 19:28

Cinci clasări pe podium pentru atleții de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, la Naționale, categoriile sub 16 și sub 18 ani

Pe stadionul ”Iolanda Balaș Soter” din București au avut loc, sâmbătă și duminică, etape ale Campionatului Național de Atletism pentru categoriile sub 16 și sub 18 ani. CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, club coordonat de Mihaela Marin, a obținut cinci clasări pe podium, demonstrând încă odată valoarea pregătirii care se realizează la Câmpina.

Alte stiri recente

1091 vizualizari
04 iun. 2023 21:23

Gest incalificabil al viceprimarului Dumitrache. Ar trebui să-și dea demisia sau să fie demis?

2 comentarii

În administrația câmpineană, probabil, ca peste tot în țara aceasta, se întâmplă și lucruri... nefirești, ca să nu fim mai duri. Ceea ce s-a întâmplat săptămâna trecută cu viceprimarul Liviu Dumitrache a întrecut, însă, orice măsură! Culmea, nimeni din Consiliul Local sau din cadrul Primăriei Câmpina nici măcar nu l-a deranjat cu vreo întrebare, într-o situație în care onorant ar fi fost să demisioneze. Iar dacă nu are onoare, să fie demis!

1612 vizualizari
04 iun. 2023 17:20

În procesul lui Horia Tiseanu, prima instanță a amânat pronunțarea unui verdict de șase ori în patru luni

Procesul de pe rolul Tribunalului Prahova în care Horia Tiseanu, fostul primar al municipiului Câmpina, este acuzat de fapte de corupție, ar putea fi oricând predat în facultățile de specialitate, fiind un foarte bune exemplu de cum... nu trebuie să se deruleze un proces penal.