Primăria Câmpina a încheiat 2016 cu aproximativ 10,5 milioane lei în conturi

Actualitate (Categoria articolului)

Este cel mai mare excedent bugetar înregistrat la nivelul administrației locale. Nu ne amintim să fi existat, în ultimii ani, vreo sumă mai mare de 4 milioane lei, în conturile Primăriei, la final de an. 10,5 milioane lei înseamnă 105 miliarde lei vechi, deci chiar este vorba de mulți bani.

De ce s-a ajuns la această situație? În primul rând pentru că multe lucrări incluse în bugetul pentru 2016 nu au fost realizate, iar astfel banii au rămas necheltuiți. Și dăm doar câteva exemple de investiții a căror finanțare a fost aprobată de Consiliul Local la începutul anului trecut, dar care nu au mai fost realizate (și pe care, în mod cert, le vom regăsi în bugetul acestui an): amenajarea bazei sportive de la Căminul Petrol, amenajarea terenului multifuncțional de lângă bazinul de înot, reparații capitale la Căminul Energetic (parter și primul etaj), reabilitarea Parcului de la Soldat, combaterea alunecărilor de teren de pe Plevnei, amenajarea unor parcări, reabilitarea unor străzi dintre care unele foarte importante (unde, însă, nu s-a intervenit pentru că nu au fost finalizate lucrările de canalizare) etc. Practic, dacă stăm bine și ne gândim, în 2016 nu s-a făcut aproape nimic în Câmpina. Doar au fost continuate o serie de investiții începute în 2015 sau 2014 (blocul de necesitate, Centrul Turistic, reabilitarea Policlinicii Municipale), au fost modernizate câteva alei și s-a instalat un sistem video de supraveghere în intersecții. Cel mai probabil, există și un al doilea motiv pentru care au rămas bani necheltuiți, acela că unele cheltuieli prevăzute pentru 2016 au fost supraestimate la început de an, atunci când s-a întocmit bugetul. Banii rămași în conturile Primăriei vor fi reportați pentru 2017 și vor fi folosiți pentru investiții...

4832 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Turcu Ion 13.01.2017 16:00 Felicitari,a iesit pe profit dupa ce a finantat si proiecte europene,asa conducere mai rar,putea sa mai cumpere cate ceva, o masina doua de lux darrrrrrrr frica (curtea ce conturi) pazeste pepenii (banii fraierilor),cheltuirea nesabuita produce ceeee?dosare penaleeeeeee,asa ca la loc comanda si mai prudenti ca puscariile sunt pline de hoti.
  • Vicky 13.01.2017 18:02 Tiseanu nu a mai cheltuit bani de FRICA!!! Ii este frica de puscarie de ...! Am auzit ca deja exerseaza si noaptea doarme mai mult cu spatele la perete si cu gura inchisa!

Actualitate

724 vizualizari
25 sept. 2022 09:52

Consiliul Local Câmpina va aproba miercuri, 28 septembrie, noua hartă de impozitare. Vlahuță și Buciumului sunt în zona A de impozitare

Miercuri, 28 septembrie 2022, este programată ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina, unul dintre proiectele aflate pe ordinea de zi fiind stabilirea și delimitarea noilor zone de impozitare. Un subiect sensibil, despre care se discută de ani buni și despre care, cu siguranță, se va mai discuta. Proiectul este inițiat de consilierii Valentin Crețu, Roxana Gheorghe, Noemi Ionescu, Liviu Briciu și Horațiu Zăgan.

411 vizualizari
24 sept. 2022 14:04

Demersuri pentru includerea Muzeului memorial ”B.P. Hasdeu” în viitorul Centru cultural al Câmpinei

1 comentarii

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina de miercuri, 28 septembrie 2022, se află și o informare privind corespondența purtată de Primăria Câmpina pentru includerea Muzeului memorial ”B.P. Hasdeu” în viitorul Centru cultural al Câmpinei.

Alte stiri recente

0 vizualizari
25 sept. 2022 20:41

Liga B Prahova. Muscelul Câmpina - Viitorul Provița de Sus 2-0

FC Muscelul a revenit în fața propriilor suporteri spernd într-o evoluție cât mai bună în fața unui adversar imprevizibil - Viitorul Provița de Sus.

120 vizualizari
25 sept. 2022 18:40

Medalii prahovene la Campionatul Național de Bob. Câmpineanca Georgeta Popescu, din nou pe podium

La finalul acestei săptămâni, la Câmpulung Muscel, acolo unde a avut loc zilele trecute Cupa României la bob, s-au desfășurat finalele Campionatului Național de Bob.