Primăria Câmpina a încheiat 2016 cu aproximativ 10,5 milioane lei în conturi

Actualitate (Categoria articolului)

Este cel mai mare excedent bugetar înregistrat la nivelul administrației locale. Nu ne amintim să fi existat, în ultimii ani, vreo sumă mai mare de 4 milioane lei, în conturile Primăriei, la final de an. 10,5 milioane lei înseamnă 105 miliarde lei vechi, deci chiar este vorba de mulți bani.

De ce s-a ajuns la această situație? În primul rând pentru că multe lucrări incluse în bugetul pentru 2016 nu au fost realizate, iar astfel banii au rămas necheltuiți. Și dăm doar câteva exemple de investiții a căror finanțare a fost aprobată de Consiliul Local la începutul anului trecut, dar care nu au mai fost realizate (și pe care, în mod cert, le vom regăsi în bugetul acestui an): amenajarea bazei sportive de la Căminul Petrol, amenajarea terenului multifuncțional de lângă bazinul de înot, reparații capitale la Căminul Energetic (parter și primul etaj), reabilitarea Parcului de la Soldat, combaterea alunecărilor de teren de pe Plevnei, amenajarea unor parcări, reabilitarea unor străzi dintre care unele foarte importante (unde, însă, nu s-a intervenit pentru că nu au fost finalizate lucrările de canalizare) etc. Practic, dacă stăm bine și ne gândim, în 2016 nu s-a făcut aproape nimic în Câmpina. Doar au fost continuate o serie de investiții începute în 2015 sau 2014 (blocul de necesitate, Centrul Turistic, reabilitarea Policlinicii Municipale), au fost modernizate câteva alei și s-a instalat un sistem video de supraveghere în intersecții. Cel mai probabil, există și un al doilea motiv pentru care au rămas bani necheltuiți, acela că unele cheltuieli prevăzute pentru 2016 au fost supraestimate la început de an, atunci când s-a întocmit bugetul. Banii rămași în conturile Primăriei vor fi reportați pentru 2017 și vor fi folosiți pentru investiții...

4900 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Turcu Ion 13.01.2017 16:00 Felicitari,a iesit pe profit dupa ce a finantat si proiecte europene,asa conducere mai rar,putea sa mai cumpere cate ceva, o masina doua de lux darrrrrrrr frica (curtea ce conturi) pazeste pepenii (banii fraierilor),cheltuirea nesabuita produce ceeee?dosare penaleeeeeee,asa ca la loc comanda si mai prudenti ca puscariile sunt pline de hoti.
  • Vicky 13.01.2017 18:02 Tiseanu nu a mai cheltuit bani de FRICA!!! Ii este frica de puscarie de ...! Am auzit ca deja exerseaza si noaptea doarme mai mult cu spatele la perete si cu gura inchisa!

Actualitate

838 vizualizari
04 feb. 2023 13:49

Până pe 13 februarie 2023 se află în consultare publică Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al municipiului Câmpina

Primăria municipiului Câmpina a adus în consultare publică proiectul de aprobare al Planului de Mobilitate Urbană pentru perioada 2021-2027, proiect inițiat de primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu și care poate fi văzut aici.

1164 vizualizari
04 feb. 2023 10:30

Primim de la cititori. ”Lacul” de pe Strada Petre Liciu, din Câmpina, revine...

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis această imagine, realizată zilele trecute pe Strada Petre Liciu, din Câmpina, o stradă care se inundă după fiecare ploaie sau după topirea brumei de zăpadă de zilele trecute.

Alte stiri recente

197 vizualizari
04 feb. 2023 18:08

Amical, la Câmpina. Tricolorul Breaza - CSO Plopeni 1-1

Sâmbătă după-amiază, pe terenul sintetic de la Căminul Petrol din Câmpina a avut loc un meci amical între Tricolorul Breaza și formația din Liga a III-a, CSO Plopeni.

951 vizualizari
04 feb. 2023 16:50

Prima echipă de handbal feminin a CS Câmpina s-a calificat în semifinalele fazei județene a Campionatului Județean

În cursul zilei de sâmbătă, 4 februarie, în saal de sport a Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina au avut loc partidele a două grupe preliminare din cadrul Campionatului Județean de Handbal Feminin, pentru juniori IV.