Liviu Luca, reținut 24 de ore de procurorii DIICOT. În același dosar a fost audiat și directorul EdilConst, Radu Florea

Actualitate (Categoria articolului)

Sindicalistul Liviu Luca (foto, sursă Incomodph.ro) a fost reținut aseară, pentru 24 de ore, de procurorii DIICOT, într-un dosar privind constituirea unui grup infracțional organizat, delapidare și spălare de bani. Alte șapte persoane au fost audiate ieri de procurori, în acest dosar, printre ele numărându-se Sorin Mihai - fostul director al Petrom Service și Radu Florea - directorul SC EdilConst SA Câmpina. Potrivit unui comunicat al DIICOT, prin intermediul grupului infracțional organizat, firma PSV Company SA (fosta Petrom Service) a fost prejudiciată cu aproximativ 15 milioane lei. 

Procurorii DIICOT, în colaborare cu polițiștii de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate, au efectuat ieri percheziții domiciliare la vila din Păulești a fostului sindicalist Liviu Luca și la domiciliul lui Sorin Mihai, fostul director al Petrom Service. Cei doi au fost conduși, apoi, la sediul DIICOT Ploiești, unde au mai fost audiate, în același dosar, alte șase persoane printre care, după cum spuneam, și Radu Florea.
"În urma cercetărilor efectuate, în cauză s-a stabilit că în perioada 21 iulie 2005 - 6 martie 2009, SC PSV Company SA (fosta Petrom Service) a virat în mod nelegal către SC EdilConst SA Câmpina, în interesul suspectului L.L., suma de 14.589.389 lei reprezentând lucrări de construcții executate la ansamblul - sediu social și anexe - Păulești, prin aceste activități frauduloase SC PSV Company fiind prejudiciată cu suma menționată", se arată în comunicatul de presă al DIICOT. Practic, potrivit procurorilor, persoanele în cauză s-ar fi folosit de funcțiile deținute în cadrul firmei în vederea deturnării de fonduri din patrimoniul acesteia, iar banii au fost folosiți pentru construirea domeniului de la Păulești al lui Liviu Luca.
Cercetările sunt continuate acum sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat, delapidare cu consecințe grave, în formă continuată și spălare de bani. Liviu Luca a fost reținut pentru 24 de ore, iar Sorin Mihai a fost plasat sub control judiciar.

8446 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1313 vizualizari
08 dec. 2021 20:15

Punctele de vedere ale partidelor cu reprezentare în CL Câmpina despre construirea unui bloc pe Bulevardul Culturii, lângă Primărie

Am scris, într-un articol anterior, despre intenția unei firme private de a construi un bloc pe Bulevardul Culturii din municipiul Câmpina, pe terenul unde s-a aflat cândva grădina de vară și care astăzi aparține firmei respective. Aceste teren este la doi pași de sediul Primăriei Câmpina, care este o clădire monument istoric de clasa A - Vila Ștefănescu sau Casa cu Grifoni. Referitor la această situație am cerut un punct de vedere liderilor partidelor cu reprezentare în Consiliul Local, precum și Primăriei Câmpina. 

3541 vizualizari
08 dec. 2021 13:35

Pe locul fostei grădini de vară de pe Bulevardul Culturii din Câmpina se intenționează construirea... unui bloc

2 comentarii

Bulevardul Culturii aproape că a rămas singura zonă din localitate care ne mai amintește de Câmpina de altădată, cu case elegante, cu mult spațiu verde, cu liniște. O zonă aparte de care câmpinenii sunt legați sufletește. Numai că, iată, o firmă din Năvodari, care deține un teren pe Bulevardul Culturii, dorește să construiască aici un bloc. Dacă se va întâmpla acest lucru, dacă autoritățile vor permite, atunci putem considera deschisă cutia Pandorei și pe Bulevard vom putea construi orice.

Alte stiri recente

1129 vizualizari
08 dec. 2021 22:58

Andreea Lungu și Marius Vasile și-au încheiat activitatea la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina și vor continua pentru... CSM Brașov

Câmpina are de câțiva ani o problemă, pe care niemni nu pare dispus să o rezolve. Copiii care activează la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina își termină perioada de juniorat, trebuie să treacă la nivelul următor - tineret și apoi seniori, dar pentru că în Câmpina nu există preocupare pentru a-i menține pe acești copii la un club local, ei sunt nevoiți să cute alte cluburi din țară pentru a-și continua activitatea.

7125 vizualizari
08 dec. 2021 17:46

A încetat din viață omul de afaceri câmpinean Florin Abagiu

4 comentarii

Inspectoratul Județean de Poliție Prahova și Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Prahova anunțau, în această după-amiază, producerea unui accident rutier grav pe drumul județean 144, între Florești și Nedelea.