La Câmpina, s-au pus bazele unui parteneriat pentru prevenirea consumului de droguri și creșterea siguranței rutiere

Social (Categoria articolului)

După reușita acțiunii din parcarea Kaufland cu utilizarea unui simulator de impact frontal, precum și a ochelarilor de realitate virtuală, la Câmpina, la inițiativa primarului Alin Moldoveanu a avut loc o întâlnire pentru a se pune bazele unui parteneriat între mai multe autorități, scopurile principale fiind prevenirea consumului de droguri și creșterea siguranței rutiere.

La întâlnirea găzduită de Casa Tineretului din Câmpina au fost prezenți reprezentanți ai Corpului Național al Polițiștilor, ai Fundației Siguranța Auto Copii, ai Agenției Naționale Antidrog, ai Poliției municipiului Câmpina, ai conducerilor liceelor din localitate, ai Comitetelor de Părinți de la licee, precum și reprezentanți ai asociațiilor care s-au implicat în viața tinerilor, în special, a comunității, în general. De asemenea, au fost prezenți și consilierii locali Cosmin Raț și Costel Filip.
Discuțiile s-au axat pe două teme majore - prevenirea consumului de droguri și creșterea siguranței rutiere. S-a dezbătut mult, s-a venit și cu soluții concrete, dra și cu exemple. Consilierul Cosmin Raț a propus și o responsabilizare a părinților - ”să solicităm acordul părinților pentru teste inopinate în școli”, în vreme ce consilierul Costel Filip a nuanțat și a propus varianta ”să dăm teste părinților acasă, să-și testeze copiii”. De asemenea, s-a insistat și pe o mai bună colaborare între poliție, autorități și conducerile școlilor. ”Nu cred că un profesor care își cunoaște elevii nu remarcă faptul că unul dintre copiii are pupilele mărite, un comportament aparte, iar în astfel de cazuri nu vă cerem să intervenți în vreun fel, ci doar să ne anunțați”, a spus comandatul Poliției municipiului Câmpina, comisar-șef Iulian Stanciu.
Cam la fel s-au desfășurat discuțiile și pe marginea unei alte teme sensibile - creșterea siguranței rutiere. S-a vorbit despre situații concrete, despre acțiuni și măsuri care se impun, dar și despre necesitatea ca toate acestea să ajungă și în școli, la copii și tineri.
Primarul Alin Moldoveanu a fost cel care a asigurat că va discuta și la nivelul conducerii Inspectoratului Școlar Județean pentru implicarea în viitorul prteneriat și a acestei instituții. De asemenea, s-a stabilit un termen de două săptămâni pentru centralizarea ideilor și schițarea unei propuneri de parteneriat, iar în aproximativ o lună deja să demareze primele acțiuni, astfel încât parteneriatul să-și dovedească eficiența.

7059 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Cami 22.05.2022 13:35 Politia comunitara poate sa treacă sa verifice zona str. Mihai Eminescu în timpul pauzelor de la liceul Grigorescu, prin parcarea interioara și la scările blocurilor sa vadă cati elevi fumează și altele și fac mizerie crunta.
  • Ispas Doru 23.05.2022 14:47 @Cami.Fumatori erau și acum 30 ani când poate dv erați eleva. Numai ca cei care conduc liceele din Câmpina au mentalități comuniste și elevii sunt hăituiti.Daca se poate sa fie exmatriculați ar face orele și cu 5 elevi. La Petrol profesorul de servici face panda la toaleta sa ii amendeze ca încalcă ROI, la Energetic sunt fugăriți în parculetul Institutului, ce pretenții de Grigorescu sau de Mec 2 care abia termina CL 12 cu o promoție zi plus Sam cu 15 elevi, Turnatoria e istorie asa ca industrie ioc, Ira la fel. Sa mai vb de culoarea carnetului de partid a celor care au condus școlile generale și liceele din 90 și pana în prezent. Ii dau diploma celui care nu a fost membru de partid. Și de ce tinerii capabili fug din viitorul sat Câmpina și un nr mic se baga în troaca numita politica, sa ajungă la beciu domnesc...

Social

1444 vizualizari
24 iun. 2022 10:37

93,56% dintre elevii din Câmpina, care au susținut Evaluarea Națională, au obținut media generală peste 5

Pe site-ul Ministerului Educației au fost publicate, joi după-amiază, rezultatele la Evaluarea Națională și sunt rezultate bune pentru elevii câmpineni. 270 elevi de clasa a VIII-a s-au înscris la Evaluarea Națională în Câmpina. Dintre aceștia, șase nu s-au prezentat la susținerea celor două probe ale examenului (limba și literatura română, respectiv matematică). Dintre cei 264 elevi care au susținut examenul, 247 au obținut media generală peste 5.00 (adică 93,56%), iar 17 - sub 5.00. Nu s-a obținut nicio medie generală de 10, în schimb, patru elevi au avut nota 10 la matematică și un elev a obținut 10 la română. La nivelul județului Prahova, șapte absolvenți de clasa a VIII-a au obținut media generală 10, șase dintre ei sunt din Ploiești, iar unul de la Filipeștii de Pădure.

3037 vizualizari
20 iun. 2022 22:32

O nouă metodă de înșelăciune face ravagii la Câmpina. Cum puteți preveni frauda prin OLX?

1 comentarii

De la începutul acestui an și până în prezent s-au înmulțit și la Câmpina cazurile de persoane înșelate printr-o nouă metodă.

Alte stiri recente

4440 vizualizari
24 iun. 2022 07:32

Circulație oprită pe Bulevardul Bălcescu din Câmpina, de la sensul giratoriu până la Casa Tineretului, sâmbătă, 25 iunie 2022, de la 9.00 la 13.00

Primăria Câmpina anunță că traficul rutier va fi oprit pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, între intersecțiile cu străzile Câmpului și Orizontului, sâmbătă 25 iunie 2022, în intervalul orar 9.00-13.00.

1681 vizualizari
24 iun. 2022 07:23

Câmpina are o pleiadă de campioni sportivi în activitate. Ce facem cu ei? În ce fel îi ajută comunitatea?

Succesul colosal la înotătorului David Popovici la Mondialele de natație de la Budapesta a readus în atenție o discuție mai veche, mai amplă. Pe rețelele de socializare sau cu orice altă ocazie, persoane publice care nu au nicio legătură cu sportul, cu atât mai puțin cu această disciplină sau cu acest băiat minunat, se înghesuie să-l felicite, într-o încercare disperată de a se asocia cu succesul său, succes la care acești oameni nu au avut nicio contribuție. Dar absolut niciuna!