La Câmpina, s-au pus bazele unui parteneriat pentru prevenirea consumului de droguri și creșterea siguranței rutiere

Social (Categoria articolului)

După reușita acțiunii din parcarea Kaufland cu utilizarea unui simulator de impact frontal, precum și a ochelarilor de realitate virtuală, la Câmpina, la inițiativa primarului Alin Moldoveanu a avut loc o întâlnire pentru a se pune bazele unui parteneriat între mai multe autorități, scopurile principale fiind prevenirea consumului de droguri și creșterea siguranței rutiere.

La întâlnirea găzduită de Casa Tineretului din Câmpina au fost prezenți reprezentanți ai Corpului Național al Polițiștilor, ai Fundației Siguranța Auto Copii, ai Agenției Naționale Antidrog, ai Poliției municipiului Câmpina, ai conducerilor liceelor din localitate, ai Comitetelor de Părinți de la licee, precum și reprezentanți ai asociațiilor care s-au implicat în viața tinerilor, în special, a comunității, în general. De asemenea, au fost prezenți și consilierii locali Cosmin Raț și Costel Filip.
Discuțiile s-au axat pe două teme majore - prevenirea consumului de droguri și creșterea siguranței rutiere. S-a dezbătut mult, s-a venit și cu soluții concrete, dra și cu exemple. Consilierul Cosmin Raț a propus și o responsabilizare a părinților - ”să solicităm acordul părinților pentru teste inopinate în școli”, în vreme ce consilierul Costel Filip a nuanțat și a propus varianta ”să dăm teste părinților acasă, să-și testeze copiii”. De asemenea, s-a insistat și pe o mai bună colaborare între poliție, autorități și conducerile școlilor. ”Nu cred că un profesor care își cunoaște elevii nu remarcă faptul că unul dintre copiii are pupilele mărite, un comportament aparte, iar în astfel de cazuri nu vă cerem să intervenți în vreun fel, ci doar să ne anunțați”, a spus comandatul Poliției municipiului Câmpina, comisar-șef Iulian Stanciu.
Cam la fel s-au desfășurat discuțiile și pe marginea unei alte teme sensibile - creșterea siguranței rutiere. S-a vorbit despre situații concrete, despre acțiuni și măsuri care se impun, dar și despre necesitatea ca toate acestea să ajungă și în școli, la copii și tineri.
Primarul Alin Moldoveanu a fost cel care a asigurat că va discuta și la nivelul conducerii Inspectoratului Școlar Județean pentru implicarea în viitorul prteneriat și a acestei instituții. De asemenea, s-a stabilit un termen de două săptămâni pentru centralizarea ideilor și schițarea unei propuneri de parteneriat, iar în aproximativ o lună deja să demareze primele acțiuni, astfel încât parteneriatul să-și dovedească eficiența.

7744 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Cami 22.05.2022 13:35 Politia comunitara poate sa treacă sa verifice zona str. Mihai Eminescu în timpul pauzelor de la liceul Grigorescu, prin parcarea interioara și la scările blocurilor sa vadă cati elevi fumează și altele și fac mizerie crunta.
  • Ispas Doru 23.05.2022 14:47 @Cami.Fumatori erau și acum 30 ani când poate dv erați eleva. Numai ca cei care conduc liceele din Câmpina au mentalități comuniste și elevii sunt hăituiti.Daca se poate sa fie exmatriculați ar face orele și cu 5 elevi. La Petrol profesorul de servici face panda la toaleta sa ii amendeze ca încalcă ROI, la Energetic sunt fugăriți în parculetul Institutului, ce pretenții de Grigorescu sau de Mec 2 care abia termina CL 12 cu o promoție zi plus Sam cu 15 elevi, Turnatoria e istorie asa ca industrie ioc, Ira la fel. Sa mai vb de culoarea carnetului de partid a celor care au condus școlile generale și liceele din 90 și pana în prezent. Ii dau diploma celui care nu a fost membru de partid. Și de ce tinerii capabili fug din viitorul sat Câmpina și un nr mic se baga în troaca numita politica, sa ajungă la beciu domnesc...

Social

869 vizualizari
28 mar. 2023 15:19

Conferință dedicată păcii și tinerilor, la Câmpina

Voluntarii de la Grupul informal de inițiativă PeaceJam Câmpina vor organiza, în perioada 22-23 aprilie 2023, la Casa Tineretului, o conferință dedicată păcii și tinerilor.

1781 vizualizari
27 mar. 2023 18:28

27 de persoane și-au găsit un loc de muncă la Târgul Joburilor de lângă casă, organizat sâmbătă la Câmpina

Peste 130 de câmpineni interesați de un loc de muncă au discutat cu angajatorii locali și 27 dintre aceștia și-au găsit un job sâmbătă, 25 martie 2023, în cadrul Târgului Joburilor de lângă casă, eveniment organizat de Asociația Cartierelor Câmpinița și Muscel, prin inițiativa Cumpără de lângă casă.

Alte stiri recente

713 vizualizari
28 mar. 2023 21:22

Accident mortal pe DN1, în Prahova. Victima a fost lovită de o autoutilitară

Pe Drumul Național 1, în afara stațiunii Bușteni, un bărbat a fost surprins și accidentat de o autoutitară condusă de un tânăr în vârstă de 23 de ani, în timp ce se afla în traversarea părții carosabile. În urma impactului, pietonul a decedat, informează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova.

134 vizualizari
28 mar. 2023 20:44

Vineri, 31 martie, la Casa de Cultură Câmpina are loc vernisajul unei noi expoziții a unor pictori de dincolo de Prut

Vineri, 31 martie 2023, de la ora 18.00, la Casa de Cultură ”Geo Bogza” din municipiul Câmpina va avea loc vernisajul unei expoziții a câtorva pictori de dincolo de Prut, care au expus în Galeria ”Fata Morgana” din Mărcăuți, o localitate aflată la mică distanță de capitala Republicii Moldova, Chișinău.