Elevele de la Energetic, implicate în bătaia din parcarea FH Pub, s-au ales cu scăderea drastică a notei la purtare

Actualitate (Categoria articolului)

Începutul acestui an a fost marcat, la Câmpina, de un incident nefericit, o bătaie în toată regula între câțiva liceeni. Principalele protagoniste ale acestui incident sunt eleve ale Liceului Tehnologic Energetic, iar situaţia lor a fost analizată în Consiliul Profesoral, desfăşurat la finele săptămânii trecute.

Cele două eleve, ambele în clasa a IX-a, nu au putut fi sancţionate pentru incidentul propriu-zis, petrecut în noaptea de 6 spre 7 ianuarie, în parcarea FH Pub. Motivul este extrem de simplu, incidentul a avut loc în afara şcolii şi chiar în afara anului şcolar, la momentul respectiv elevii fiind încă în vacanţă. În schimb, prin dispoziţia directorului Liceului Energetic, prof. Stan Sârbu, s-a instituit o Comisie de Disciplină, care a analizat situaţia celor două eleve şi a făcut o serie de propuneri Consiliului de Administraţie, care, la rândul său, le-a prezentat Consiliului Profesoral, singurul organism abilitat să ia vreo decizie disciplinară.
Deocamdată, s-a decis doar scăderea drastică a notei la purtare pentru ambele fete, rămânând în discuţie, după reluarea cursurilor, dacă se va lua şi măsura separării celor două fete, care acum fac parte din aceeaşi clasă, ceea ce ar presupune transferul uneia dintre ele într-o altă clasă. Scăderea notei la purtare a fost urmarea numeroaselor absenţe nemotivate, precum şi a actelor de agresiune şi ameninţare stabilite că au avut loc în şcoală, dar care nu au fost niciodată de gravitatea incidentului din parcarea FH Pub. De asemenea, Comisia de Disciplină a propus şi o serie de recomandări pentru părinţii celor două fete - transferul la o altă unitate de învăţământ şi consiliere psihologică, dar părinţii refuză să ia în considerare varianta mutării fetelor de la Energetic.
Practic, măsurile disciplinare care puteau fi luate de școală se cam opresc aici. În schimb, ancheta Poliţiei Municipale Câmpina continuă, iar la momentul încheierii cercetărilor vom reveni cu rezultatul acesteia.

7269 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Roby 09.02.2017 10:26 Cam blândă sancțiunea!!!
  • Nu contează 09.02.2017 22:30 Atat timp cat s-a intamplat in afara orelor de curs nu știu cu ce drept au scăzut nota la purtare . Fiecare face ce vrea in timpul liber . Chiar te rog să aprobi comentariul acesta
  • Admin 10.02.2017 17:31 Scris foarte clar in articol - scaderea notei la purtare este consecinta numarului mare de absente nemotivate si a comportamentului de la scoala.

Actualitate

1917 vizualizari
01 apr. 2023 12:35

Liceul Tehnologic ”Constantin Istrati” Câmpina are un elev calificat la Olimpiada Națională la analiza produselor alimentare

În acest an școlar au fost foarte multe rezultate foarte bune la olimpiadele școlare la nivel județean, mulți elevi ai unităților de învățământ câmpinene calificându-se la olimpiadele naționale.

1699 vizualizari
01 apr. 2023 09:05

Lovitură de teatru! Primăria Câmpina a transmis Prefecturii Prahova că proiectul privind înființarea Centrului Cultural a fost aprobat

2 comentarii

UPDATE - Această știre a fost o păcăleală de 1 aprilie. Celor care ne-au felicitat sau ne-au criticat, celor care s-au amuzat alături de noi, tuturor le mulțumim pentru că ne citesc!
La câteva zile după ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina, în care - printre altele - a fost respins, pentru a treia oară în acest mandat, proiectul de înființare a unui Centru Cultural, a venit lovitura de teatru: Primăria Câmpina a transmis Prefecturii Prahova că proiectul de înființare a Centrului Cultural a fost aprobat!

Alte stiri recente

1532 vizualizari
01 apr. 2023 19:00

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă au avut loc primele meciuri ale etapei a 22-a, din Liga A Prahova. Celelalte meciuri ale rundei sunt programate mâine dimineață. Iată rezultatele partidelor de până acum și clasamentul actualizat:

700 vizualizari
01 apr. 2023 18:51

Liga A Prahova. Tricolorul Breaza - CS Câmpina 4-0

Derby-ul campionatului Ligii A Prahova a fost așteptat cu mare interes la Breaza. Gazdele veneau după despărțirea de antrenorul principal, Costin Plăvache, dar dornice să-și ia revanșa după înfrângerea din tur, singura a liderului, în vreme ce câmpinenii își doreau să demonstreze că acea victorie nu a fost una întâmplătoare și că ei ar merita să ocupe prima poziție a clasamentului la nivel județean.