Rectificarea bugetului Câmpinei a adus din nou în discuție Piața Centrală

Actualitate (Categoria articolului)

Luni, 20 iunie 2022, a avut loc o ședință extraordinară a Consiliului Local Câmpina, fiind câteva puncte stringente pe ordinea de zi. O ședință la care au participat doar zece consilieri (minimul pentru a fi statutară o asemenea ședință) - Viorica Vane, Noemi Ionescu, Liviu Davidescu, Andrei Duran, Bogdan Ene, Marius Anghelescu, Liviu Briciu, Florin Marcu, Liviu Dumitrache și Costel Filip, acesta din urmă fiind și președintele ședinței.

Unul dintre subiectele importante de pe ordinea de zi a fost o rectificare a bugetului local. În cadrul acestei rectificări, consilierii au avut de aprobat și o sumă de 190.000 lei legată de Piața Centrală Câmpina. 
Consilierul Liviu Briciu a deschis discuția pe acest subiect, spunând că, practic, este vorba de acoperirea contribuțiilor către bugetul de stat aferente drepturilor salariale câștigate în instanță de angajații Serviciului Piață, contribuții aferente perioadei 2018-2021 și nevirate către bugetul de stat. La această sumă s-a ajuns în urma unui audit intern efectuat la Serviciul Piață în ultimele luni. De altfel, consilierul Liviu Briciu a și solicitat ca la o viitoare ședință a Consiliului Local să fie prezent și Marian Nistor, directorul Serviciului de Administrare și Exploatare a Pieței Centrale Câmpina, tocmai pentru a aduce lămuririle necesare. Ceea ce nu s-a spus în plenul ședinței este faptul că directorul pieței a transmis un punct de vedere și unele clarificări tuturor președinților comisiilor Consiliului Local.
A fost singura discuție privind rectificarea bugetului local al municipiului Câmpina, înainte de vot consilierul Florin Marcu solicitându-i primarului Alin Moldoveanu să detalieze o parte dintre modificările aduse bugetului local, ceea ce primarul a și făcut. (video)
În ciuda tuturor discuțiilor, proiectul a fost votat în unanimitate de consilierii prezenți.

3697 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Livia 20.06.2022 21:00 "Lucruri ciudatele!" Daca la privat "e nasol/rau", uite ca la stat se poate sa nu se retina si sa se plateasca contributiile la salarii. Contabilul pietei poate sa incalce legea, ca doar e bugetar si probabil a fost angajat pe pile si relatii. "Leafa merge, el cu drag si spor se face ca munceste!...". Oare cei care sunt raspunzatori pentru aceste greseli vor fi trasi la raspundere?
  • Elena 21.06.2022 08:13 CITITI CU ATENTIE!!!!!!!!!!!! NU SUNT CONTRIBUTII LA SALARII. DE ALTFEL CINEVA CARE STIE UN PIC DE CONTABILITATE, AR FACE DIFERENTA. NICI NU AI PUTEA SA PLATESTI SALARIILE DACA NU AI VIRA CATRE BUGETUL DE STAT CONTRIBUTIILE. DAR NE PLACE SA VORBIM.
  • Angela 21.06.2022 10:10 Sa stiti ca mai sunt si alte institutii care s-au confruntat cu astfel de probleme. Nu te lasa programul sa faci rectificativele. Sunt curioasa cum se rezolva. Chiar o sa ne interesam la piata ce solutii s-au gasit.
  • Stefan Burcila 21.06.2022 12:46 NU O SA TE LASE IN PACE MAI MARIANE. EI O SA FIE PERFECTI SI O SA ITI FACA NUMAI PROBLEME. BRICIU EU IN LATRAU ASA CUM IL STIU. SI AS MAI PUTEA CONTINUA, DAR NU E CAZUL...CA STIU MULTE

Actualitate

242 vizualizari
03 oct. 2023 22:03

Pe Strada Victoriei, refacerea unui colț de parcare a generat multe discuții, nemulțumiri, dar și... semne de întrebare

Strada Victoriei din Câmpina este una micuță, întortocheată, printre mai multe blocuri. Pornește din Strada Ana Ipătescu și se înfundă în spatele blocurilor de pe Bulevardul Carol I, până în intersecția cu Strada Maramureș.

1786 vizualizari
02 oct. 2023 11:38

Fostul primar al Câmpinei, Horia Tiseanu, scapă de procesul penal. Faptele s-au prescris...

7 comentarii

Ceea ce era de așteptat, iată că s-a întâmplat. Fostul primar al municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, scapă de procesul penal. Tribunalul Prahova a dispus încetarea procesului pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și abuz în serviciu ca urmare a intervenției prescripției răspunderii penale. Era de așteptat să se ajungă la acest lucru în condițiile în care vorbim de un proces început în toamna lui 2017, deci în urmă cu șase ani, care a avut zeci de amânări ale cauzei, care a fost reluat de la administrarea probelor după promovarea judecătorului și care a avut, anul acesta, nu mai puțin de zece amânări ale pronunțării sentinței.

Alte stiri recente

108 vizualizari
03 oct. 2023 21:25

Iulian Alexe, din Poiana Câmpina, vicecampion european la veterani în proba de 2.000m obstacole

La Pescara, în Italia, au avut loc Campionatele Europene de Atletism pentru veterani. Din România a fost prezent și Iulian Alexe, din Poiana Câmpina, multiplu medaliat la întreceri de atletism rezervate veteranilor, în diverse probe.

134 vizualizari
03 oct. 2023 17:16

Anunț privind publicare listă persoane înscrise în programul de casare a autovehiculelor uzate

Primăria municipiului Câmpina ne-a transmis următorul anunț public: