"Dantele interioare", de Monica Radu. O carte precum autoarea - delicată și puternică, în același timp

Eveniment (Categoria articolului)

O sală plină, astăzi, la Biblioteca Municipală "Dr. C.I. Istrati" din Câmpina, la o lansare de carte. "Dantele interioare". Mai mult decât un titlu. Mai mult decât o autobiografie a Monicăi Radu. O mărturie incredibilă a zilelor de după accidentul de circulație de acum 20 de ani, în urma căruia Monica a rămas imobilizată într-un scaun cu rotile. Ați putea crede că este o carte tristă. Dar nu, nu este...

"Dantelele" Monicăi Radu sunt niște trăiri interioare despre care a evitat să vorbească. În schimb, a scris. Și a făcut-o în așa fel încât să înțelegem că nu avem în față un om patetic, ci unul foarte puternic. A făcut-o în așa fel încât noi, cei care citim cartea, să înțelegem cum și-a acceptat soarta, cum și-a întărit credința și cum și-a transformat crucea în coroană. Cum și-a jucat jocul vieții cu cărțile pe care le-a avut pe masă și a câștigat. Cartea Monicăi Radu este precum sufletul autoarei - delicat și tenace, în același timp. O carte care trebuie citită și care s-ar putea să vă schimbe percepția asupra unor lucruri. "Dantele interioare" este un dar al Monicăi Radu pentru noi, dar mai ales pentru ea. Poate cel mai frumos dar. Odată cu această carte, Monica și-a redescoperit pasiunea și talentul pentru scris. Așa că, la un moment dat, "Dantelele" vor rămâne în trecut și vom vorbi despre ele ca fiind prima carte a Monicăi Radu.
Astăzi, la lansarea cărții, alături de Monica s-au aflat oameni dragi, mulți oameni dragi. S-au depănat amintiri, s-au transmis emoții, s-au dăruit flori și s-au primit autografe. Despre carte au vorbit Daniela Teodorescu - editor șef al revistei "Avantaje" și scriitorul Florin Dochia. Despre Monica au vorbit prieteni, rude, colegi. Despre bucuria pe care și-a făcut-o odată cu "Dantelele interioare" a vorbit, normal, autoarea. Aproape copleșită de emoții, dar fericită. (video)

Monica Radu are 40 de ani și este mama a trei copii - Petru, Ioan și Ilinca. A absolvit Facultatea de Litere din cadrul Universității București, Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității Târgoviște și urmează un master în teologie. Lucrează ca registrator, traducător și translator la Spitalul SanConfind. Este o persoană foarte activă, implicată în numeroase campanii sociale, o adevărată activistă pentru drepturile persoanelor cu dizabilități. "Ceea ce pune aripi proiectelor noastre este voința", iar aceste cuvinte o descriu cel mai bine pe Monica Radu.

9921 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Mioara zalharia 15.07.2017 22:56 Felicitari si mult respect
  • Robert Luchin 16.07.2017 10:07 Am fost un privilegiat, am citit cartea cu mult înainte de apariţie. Este minunat să întâlneşti un astfel de om şi o transpunere a trăirilor ei pe paginile carţii, ajută pe cel care n-o cunoaşte îndeaproape să înţeleagă de unde vine atâta forţă, neobişnuită pentru mulţi. Mulţumesc Monica şi aştept cu nerăbdare următoarea carte.
  • Toma Ionela Nadia 18.07.2017 20:17 Felicitari pentru carte ! Vreau sa o cumpar ! Astept raspuns pe email, multumesc!
  • Admin 19.07.2017 07:26 Cartea poate fi cumparata de la libraria din incinta Complexului Comercial Mercantis de langa Bigu' Mic.

Eveniment

700 vizualizari
05 iul. 2022 23:01

Emoții și o premieră la festivitatea de absolvire pentru a 21-a promoție a Școlii Postliceale ”Louis Pasteur” Câmpina

Elevii celor două clase de asistenți de medicină generală ale Școlii Postliceale ”Louis Pasteur” Câmpina, promoția 2022, au trăit emoții deosebit de intense la festivitatea de absolvire, care a avut loc marți seară, la Terasa ”Muntenia”. Au absolvit 45 de elevi ai celor două clase, la care diriginți au fost Nicoleta Manta și Alina Brătulescu. Festivitatea s-a bucurat de o premieră - primul elev din afara granițelor României care devine absolvent al acestei școli: Valeria Dicusar, din Republica Moldova, din orașul Cahul, înfrățit cu Câmpina.

1951 vizualizari
29 iun. 2022 21:08

Festivalul de Jazz-Rock de la Câmpina a ajuns la cea de-a X-a ediție

În perioada 5-7 august 2022, în incinta ștrandului de la Casa Tineretului, va avea loc ediția a X-a a Festivalului de Jazz-Rock, organizat de Asociația Culturală Euro Jazz Rock și Primăria municipiului Câmpina, prin proiectul ”CâmpinArtelor”, adică fără niciun leu de la bugetul local.

Alte stiri recente

664 vizualizari
04 iul. 2022 20:32

Anunț public privind decizia etapei de încadrare

Municipiul Câmpina, titular al proiectului ”Înlocuire rețea de apă și reabilitare Strada Alexandru Vlahuță”, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de a nu se supune evaluării impactului asupra mediului, a nu se supune evaluării adecvate și a nu se supune evaluării impactului asupra corpurilor de apă de către Agenția pentru Protecția Mediului Prahova, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului pentru proiectul ”Înlocuire rețea de apă și reabilitare Strada Alexandru Vlahuță”, propus a fi amplsat în Câmpina, Strada Alexandru Vlahuță.

1525 vizualizari
04 iul. 2022 20:12

Miodrag Belodedici, invitatul special al festivității de premiere de la Caraimanul Kids Cup 2022

Timp de o săptămână, la Bușteni, la baza sportivă Caraimanul, a avut loc ediția 2022 a competiției dedicată copiilor și juniorilor - Caraimanul Kids Cup.