"Dantele interioare", de Monica Radu. O carte precum autoarea - delicată și puternică, în același timp

Eveniment (Categoria articolului)

O sală plină, astăzi, la Biblioteca Municipală "Dr. C.I. Istrati" din Câmpina, la o lansare de carte. "Dantele interioare". Mai mult decât un titlu. Mai mult decât o autobiografie a Monicăi Radu. O mărturie incredibilă a zilelor de după accidentul de circulație de acum 20 de ani, în urma căruia Monica a rămas imobilizată într-un scaun cu rotile. Ați putea crede că este o carte tristă. Dar nu, nu este...

"Dantelele" Monicăi Radu sunt niște trăiri interioare despre care a evitat să vorbească. În schimb, a scris. Și a făcut-o în așa fel încât să înțelegem că nu avem în față un om patetic, ci unul foarte puternic. A făcut-o în așa fel încât noi, cei care citim cartea, să înțelegem cum și-a acceptat soarta, cum și-a întărit credința și cum și-a transformat crucea în coroană. Cum și-a jucat jocul vieții cu cărțile pe care le-a avut pe masă și a câștigat. Cartea Monicăi Radu este precum sufletul autoarei - delicat și tenace, în același timp. O carte care trebuie citită și care s-ar putea să vă schimbe percepția asupra unor lucruri. "Dantele interioare" este un dar al Monicăi Radu pentru noi, dar mai ales pentru ea. Poate cel mai frumos dar. Odată cu această carte, Monica și-a redescoperit pasiunea și talentul pentru scris. Așa că, la un moment dat, "Dantelele" vor rămâne în trecut și vom vorbi despre ele ca fiind prima carte a Monicăi Radu.
Astăzi, la lansarea cărții, alături de Monica s-au aflat oameni dragi, mulți oameni dragi. S-au depănat amintiri, s-au transmis emoții, s-au dăruit flori și s-au primit autografe. Despre carte au vorbit Daniela Teodorescu - editor șef al revistei "Avantaje" și scriitorul Florin Dochia. Despre Monica au vorbit prieteni, rude, colegi. Despre bucuria pe care și-a făcut-o odată cu "Dantelele interioare" a vorbit, normal, autoarea. Aproape copleșită de emoții, dar fericită. (video)

Monica Radu are 40 de ani și este mama a trei copii - Petru, Ioan și Ilinca. A absolvit Facultatea de Litere din cadrul Universității București, Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității Târgoviște și urmează un master în teologie. Lucrează ca registrator, traducător și translator la Spitalul SanConfind. Este o persoană foarte activă, implicată în numeroase campanii sociale, o adevărată activistă pentru drepturile persoanelor cu dizabilități. "Ceea ce pune aripi proiectelor noastre este voința", iar aceste cuvinte o descriu cel mai bine pe Monica Radu.

10896 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Mioara zalharia 15.07.2017 22:56 Felicitari si mult respect
  • Robert Luchin 16.07.2017 10:07 Am fost un privilegiat, am citit cartea cu mult înainte de apariţie. Este minunat să întâlneşti un astfel de om şi o transpunere a trăirilor ei pe paginile carţii, ajută pe cel care n-o cunoaşte îndeaproape să înţeleagă de unde vine atâta forţă, neobişnuită pentru mulţi. Mulţumesc Monica şi aştept cu nerăbdare următoarea carte.
  • Toma Ionela Nadia 18.07.2017 20:17 Felicitari pentru carte ! Vreau sa o cumpar ! Astept raspuns pe email, multumesc!
  • Admin 19.07.2017 07:26 Cartea poate fi cumparata de la libraria din incinta Complexului Comercial Mercantis de langa Bigu' Mic.

Eveniment

1564 vizualizari
23 feb. 2024 22:47

Proiect extrem de interesant, în parteneriat cu Formula 1, prezentat la deschiderea Academiei STEAM de la Câmpina

Evenimentul de deschidere a Academiei STEAM a Fundației Zamolxes, care a avut loc vineri, 23 februarie, la Centrul Cultural pentru Tineret Zamolxes - Câmpina, în prezența primarului Alin Moldoveanu, a cuprins și un moment care a stârnit maxim interes în rândul tinerilor prezenți.

2718 vizualizari
16 feb. 2024 21:09

Târgul Mierii Câmpina 2024 și-a deschis porțile vineri, 16 februarie. Târgul rămâne deschis până duminică, 18 februarie

Casa Tineretului din Câmpina a fost luată cu asalt de mulțimea de expozanți dornici să participe la Târgul Mierii, una dintre cele mai apreciate manifestări din lumea apiculturii românești. Vineri, 16 februarie, a avut loc deschiderea oficială, în prezența autorităților locale și a organizatorilor - Asociația Apicolă ”Valea Prahovei”.

Alte stiri recente

160 vizualizari
25 feb. 2024 19:15

Apa de la Șipot Lac, din Câmpina, nu este potabilă

Primăria municipiului Câmpina a informat în cursul zilei de vineri, 23 februarie, că apa de la Șipotul de la Lac nu este potabilă.

179 vizualizari
25 feb. 2024 18:06

Mai mulți bani pentru bisericile din Câmpina

Cu 10% mai mult față de anul 2023 vor primi bisericile din Câmpina în acest an dacă se va aproba proiectul inițiat de primarul Alin Moldoveanu privind alocarea de sume pentru bisericile din Câmpina.