La trecerile de pietoni din Câmpina se montează marcaje de atenționare pentru nevăzători

Actualitate (Categoria articolului)

De câteva zile, în zona centrală a municipiului Câmpina, în dreptul trecerilor de pietoni, se lucrează de zor. Se montează niște plăci cu protuberanțe, marcaje tactile pentru nevăzători, care să-i atenționeze pe aceștia că în zona respectivă este trecere pentru pietoni.

"Este vorba de o continuare a lucrărilor începute anul trecut, când au fost montate avertizoare acustice la trecerile de pietoni din zona centrală pentru persoanele cu dizabilități, în special pentru nevăzători. De această dată, în zona trecerilor de pietoni montăm aceste plăci cu protuberanțe, care acționează ca un marcaj tactil pentru persoanele nevăzătoare. De asemenea, la avizierul Primăriei a fost montat un panou special la care să aibă acces persoanele cu dizabilități, în special cele cu mobilitate redusă. Toate aceste lucrări au fost stabilite în urma unui control al reprezentanților Ministerului Muncii și Justiției Sociale pe linia asigurării drepturilor persoanelor cu dizabilități privind accesul la mediul fizic, informațional și comunicațional", ne-a declarat viceprimarul municipiului Câmpina, Adran Pițigoi.
Această lucrare a fost contractată de administrația locală în cursul anului trecut, are valoarea de 45.220 lei cu tot cu TVA, este realizată de societatea Teo Trans Consulting București și include materialele, transportul și montajul tuturor componentelor necesare.

4342 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • dan 11.04.2019 11:58 Pe Calea Doftanei trebuie să le pună și niște plăcuțe Braille sau un mesaj audio: atenție că pășiți pe stradă și riscați să vă rupeți gâtul.

Actualitate

245 vizualizari
09 dec. 2023 19:08

Ștrandul de la Casa Tineretului din Câmpina între ”e jenant ce se întâmplă” și ”n-avem bani”. Urmează încă un an fără ștrand...

Consilierul Cosmin Raț a fost cel care, la finalul ședinței ordinare a Consiliului Local din 29 noiembrie, a deschis discuția pe tema ștrandului de la Casa Tineretului.

514 vizualizari
09 dec. 2023 17:52

Primim de cititori. Cine o fi găsit această prescurtare pentru bulevard?

2 comentarii

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 această imagine surprinsă pe Calea Dacia, pe sensul de intrare în municipiul Câmpina.

Alte stiri recente

227 vizualizari
09 dec. 2023 20:44

”Salon de iarnă”, ultima expoziție a anului 2023 la Câmpina

Vernisajul expoziției de pictură și sculptură ”Salon de iarnă” a încheiat pentru anul 2023 activitatea Asociației artiștilor plastici ”CâmpinArtelor”. Evenimentul a avut loc vineri, 8 decembrie, la ceas de seară, în Sala ”Constantin Radu” a Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina.

620 vizualizari
09 dec. 2023 13:08

Handbal feminin, juniori III. CS Câmpina - CSO Mizil 35-22 (12-8)

La ultimul meci oficial pe teren propriu în anul 2023, fetele de la CS Câmpina, pregătite de Daniel Vasile, au obținut o nouă victorie categorică, impunându-se în fața formației CSO Mizil la o diferență de 13 goluri.