Lucrări de februarie la Câmpina, în Parcul de la Soldat: schimbarea pavelelor (sparte) montate în noiembrie - decembrie 2018

Actualitate (Categoria articolului)

Despre lucrarea de modernizare a Parcului de la Soldat din municipiul Câmpina probabil că se poate scrie o carte. Asta fără partea cu mutarea statuii Soldatului în parcul de la notariate, operațiune care implică aproximativ 185.000 lei. Vorbim strict de lucrările de modernizare, cele ai căror indicatori tehnico-economici au fost aprobați de patru ori de Consiliul Local Câmpina, acele lucrări începute în aprilie 2018 și neterminate, încă.

Până în decembrie 2018, lucrările de modernizare a Parcului de la Soldat (Parcul Regele Mihai I, noua denumire) au fost realizate în proporție de 85%, după cum a afirmat primarul Horia Tiseanu la sfârșitul anului trecut. La jumătatea lui decembrie, lucrările au fost sistate, urmând să fie reluate anul acesta, imediat cum vremea va permite. Astăzi, în Parcul de la Soldat a apărut un muncitor al firmei constructoare (Construct Edil SRL Câmpineanca, județul Vrancea) care s-a apucat să schimbe pavelele sparte peste iarnă. Pavele montate chiar la finalul anului trecut, când erau în toi pregătirile pentru sărbătorirea Zilei Naționale. Deci, în februarie 2019, se schimbă pavelele montate în noiembrie-decembrie 2018. Asta, după ce au mai fost schimbate o serie de pavele, sparte anul trecut, la câteva zile după montare.
Lucrările au început în aprilie 2018, iar din octombrie 2018, firmei constructoare i se percep penalități pentru întârziere. Nu știm la ce valoare au ajuns și nici dacă Primăria Câmpina a încasat până acum vreun ban. Ceea ce știm și vedem cu toții este faptul că lucrările din Parcul de la Soldat au fost o bătaie de joc pe bani publici chiar de la început. Bani mulți, 1.682.780 lei cu tot cu TVA.

Citiți și: "Eterna și fascinanta" poveste a lucrărilor din Parcul de la Soldat, care nu se mai termină...

3364 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Radu Gheorghe 22.02.2019 16:17 lasati soldatul ca simbol al luptei cu prostia, al luptei hotilor cu banul public...

Actualitate

2283 vizualizari
25 iun. 2019 13:54

88% dintre elevii câmpineni au obținut medii peste 5 la Evaluarea Națională. Anul acesta sunt și patru medii de 10

Pe site-ul Ministerului Educației Naționale au fost publicate astăzi rezultatele la Evaluarea Națională. La nivelul județului Prahova, 12 absolvenți de clasa a VIII-a au obținut media generală 10, printre ei numărându-se și patru elevi din Câmpina. Este vorba despre o elevă de la Școala Gimnazială Centrală - Andreea Maria Neacșu și trei eleve de la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu - Irina Larisa Coman, Iris Ionescu și Tania Maria Mincu.

1860 vizualizari
25 iun. 2019 12:21

Drumul județean 214, dintre Brebu și Pietriceaua, în pericol de surpare

De la o zi la alta, drumul județean 214, care face legătura între Brebu și satul Pietriceaua, este tot mai afectat de alunecările de teren reactivate de ploile torențiale din ultima vreme. Acest drum are probleme de foarte mulți ani, indiferent de anotimp, ba se inundă, ba se transformă în pârtie înghețată, iar acum, iată arată ca în imaginile trimise de un cititor. Drumul se rupe, efectiv.

Alte stiri recente

1720 vizualizari
24 iun. 2019 22:17

Câmpineanul Rareș Hodoiu, de la AIKO, trei medalii la o competiție mondială în Slovacia

Câmpineanul Rareș Hodoiu, legitimat la CS AIKO, a fost singurul sportiv al clubului câmpinean prezent, în perioada 20-23 iunie, la Bratislava, capitala Slovaciei, la Cupa Mondială WUKF. Sportivul câmpinean a avut o prestație foarte bună, atât la individual, cât și cu echipa națională a României, obținând în total trei medalii.

2740 vizualizari
24 iun. 2019 12:46

Autovehiculele de tip "Școală" nu vor mai avea acces permanent pe unele străzi din Câmpina și Ploiești și pe unele tronsoane de drumuri naționale

Pentru creșterea gradului de siguranță și fluență în traficul rutier, precum și pentru diminuarea tensiunilor ce pot apărea între participanții la trafic, mai ales în zonele aglomerate, Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova a stabilit străzile din Câmpina și Ploiești, precum și sectoarele de drumuri naționale unde se interzice pregătirea sau examinarea candidaților în vederea obținerii permisului de conducere. Mai exact, se interzice accesul autovehiculelor de tip „Școală conduse de cursanți în timpul săptămânii, în anumite intervale orare.