Lucrări de februarie la Câmpina, în Parcul de la Soldat: schimbarea pavelelor (sparte) montate în noiembrie - decembrie 2018

Actualitate (Categoria articolului)

Despre lucrarea de modernizare a Parcului de la Soldat din municipiul Câmpina probabil că se poate scrie o carte. Asta fără partea cu mutarea statuii Soldatului în parcul de la notariate, operațiune care implică aproximativ 185.000 lei. Vorbim strict de lucrările de modernizare, cele ai căror indicatori tehnico-economici au fost aprobați de patru ori de Consiliul Local Câmpina, acele lucrări începute în aprilie 2018 și neterminate, încă.

Până în decembrie 2018, lucrările de modernizare a Parcului de la Soldat (Parcul Regele Mihai I, noua denumire) au fost realizate în proporție de 85%, după cum a afirmat primarul Horia Tiseanu la sfârșitul anului trecut. La jumătatea lui decembrie, lucrările au fost sistate, urmând să fie reluate anul acesta, imediat cum vremea va permite. Astăzi, în Parcul de la Soldat a apărut un muncitor al firmei constructoare (Construct Edil SRL Câmpineanca, județul Vrancea) care s-a apucat să schimbe pavelele sparte peste iarnă. Pavele montate chiar la finalul anului trecut, când erau în toi pregătirile pentru sărbătorirea Zilei Naționale. Deci, în februarie 2019, se schimbă pavelele montate în noiembrie-decembrie 2018. Asta, după ce au mai fost schimbate o serie de pavele, sparte anul trecut, la câteva zile după montare.
Lucrările au început în aprilie 2018, iar din octombrie 2018, firmei constructoare i se percep penalități pentru întârziere. Nu știm la ce valoare au ajuns și nici dacă Primăria Câmpina a încasat până acum vreun ban. Ceea ce știm și vedem cu toții este faptul că lucrările din Parcul de la Soldat au fost o bătaie de joc pe bani publici chiar de la început. Bani mulți, 1.682.780 lei cu tot cu TVA.

Citiți și: "Eterna și fascinanta" poveste a lucrărilor din Parcul de la Soldat, care nu se mai termină...

3221 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Radu Gheorghe 22.02.2019 16:17 lasati soldatul ca simbol al luptei cu prostia, al luptei hotilor cu banul public...

Actualitate

37 vizualizari
26 mar. 2019 22:12

O nouă ediție BebeFest, eveniment organizat de SanConfind și Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Prahova

În perioada 29-31 martie 2019, la Ploiești Shopping City va avea loc o nouă ediție a târgului "BebeFest", eveniment organizat de Centrul Medical SanConfind Poiana Câmpina și Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Prahova. Este un târg destinat actualilor și viitorilor părinți.

442 vizualizari
26 mar. 2019 21:40

Unirea Basarabiei cu România, sărbătorită la Colegiul "Grigorescu". Invitat de onoare - primarul din Cimișlia, Gheorghe Răileanu

Pe 27 martie 2019 se împlinesc 101 ani de la unirea Basarabiei cu România, pas decisiv în înfăptuirea României Mari, al cărei Centenar l-am sărbătorit la 1 Decembrie 2018. La Câmpina sunt organizate mai multe manifestări dedicate unirii Basarabiei cu Țara Mamă, prima dintre acesta având loc marți, 26 martie, la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu", în organizarea Asociației Cultul Eroilor, filiala Câmpina.

Alte stiri recente

3048 vizualizari
26 mar. 2019 08:44

O persoană și-a pierdut viața într-un cumplit accident pe DN1, la Nistorești

Două autoutilitare au fost implicate într-un grav accident rutier produs în noaptea de luni spre marți, în jurul orei 2.30, pe DN1, în zona Nistorești. Din primele cercetări a reieșit faptul că una dintre mașini a pătruns pe contrasens, iar impactul a fost atât de puternic încât o autoutilitară s-a răsturnat pe carosabil, iar cealaltă a ajuns în albia râului Prahova, la aproape 200 m de locul impactului. Șoferul autoutilitarei care s-a răsturnat în afara carosabilului a decedat. Avea 40 de ani și era din comuna Dobroești, județul Ilfov, după cum informează Inspectoratul Județean de Poliție Prahova.

2203 vizualizari
25 mar. 2019 18:52

Șapte medalii de aur pentru sportivii de la CS Aiko Câmpina la Cupa orașului Voluntari la karate

18 sportivi de la CS Aiko Câmpina au participat sâmbătă, 23 martie, la Cupa orașului Voluntari la karate, competiție care a reprezentat o ultimă verificare pentru sportivii care fac parte și din lotul național înaintea Cupei Europene care va avea loc în perioada 12-14 aprilie, în Muntenegru.