Câmpina a sărbătorit 104 ani de la Marea Unire. La mulți ani, România!

Eveniment (Categoria articolului)

O zi mohorâtă, ploioasă, friguroasă. Așa a fost 1 Decembrie 2022, la Câmpina. Cu toate acestea, foarte mulți câmpineni au ieșit din case pentru a asista la manifestările dedicate Zilei Naționale. Neașteptat de mulți oameni... Poate datorită semnificației importante a acestei zile, poate pentru că în ultimii trei ani Ziua Națională nu a mai fost sărbătorită în stradă, poate din dorința de a vedea împreună cu copiii parada militară, poate din alte motive, dar cert este că vremea rece și ploaia nu i-au oprit pe câmpineni să participe la manifestări.

Câmpinenii, așadar, asemeni românilor de pretutindeni, au sărbătorit Ziua Națională, ziua în care se împlinesc 104 de ani de la Marea Unire înfăptuită la Alba Iulia, la 1 Decembrie 1918. Este ziua în care ne sărbătorim, de fapt, pe fiecare dintre noi și ziua în care, să recunoaștem, suntem mai români ca oricând.
Manifestările dedicate Zilei Naționale au avut loc pe Bulevardul Carol I, în zona Parcului Trandafirilor, acolo unde se află Soldatul – Monumentul Eroilor din Războiul de Întregire Națională. Formația “Celesta” de la Colegiul Național “Nicolae Grigorescu” și Livia Pisăliță, elevă la același colegiu, au interpretat Imnul Național, apoi a fost oficiată o slujbă religioasă, în memoria celor care s-au jertfit pentru România Mare, oficiată de părintele protoiereu Grigore Melnic și un sobor de preoți. A urmat scurta alocuțiune a primarului Alin Moldoveanu, după care au fost depuse coroane și jerbe de flori la monumentul Soldatului. O acțiune care a durat destul de mult având în vedere numărul mare al delegațiilor care au depus coroane: Parlamentul României (prin deputații PSD Rodica Paraschiv și Bogdan Toader), Prefectura Prahova (prin subprefectul Alexandru Vane), Primăria Câmpina, Poliția Municipală, Jandarmeria, Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență, Școala de Poliție “Vasile Lascăr”, asociațiile cadrelor militare în rezervă și retragere din MAI și MApN, partidele politice (PNL, PSD, USR, Partidul Verde, ProRomânia, POL și AUR), consilierul local independent Costel Filip, cele două spitale din Câmpina, aproape toate unitățile de învățământ din municipiu, alte instituții publice și societăți private.
La final, parada militară, prin fața celor prezenți defilând detașamente de la Garnizoana Ploiești - Baza 2 Logistică Valahia, Inspectoratului de Jandarmi Prahova, pompieri militari de la ISU, Poliția Locală Câmpina. Parada a fost încheiată de Fanfara Prahova a Centrului Cultural Județean. Cei prezenți la manifestări au aplaudat, pozat și filmat defilarea efectivelor și a mașinilor din dotarea instituțiilor menționate.

5236 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

410 vizualizari
22 sept. 2023 14:26

Câmpinenii sunt invitați pe 23 septembrie la un super eveniment Cumpără de lângă casă – Festivalul Afacerilor Locale, ediția a doua

A doua ediție a Festivalului Afacerilor Locale, eveniment dedicat câmpinenilor și firmelor din oraș, organizat de Asociația Câmpina Curată cu sprijinul grupului de firme Soceram – Neptun, are loc weekend-ul acesta în Parcul Soceram, începând cu ora 10:00.

2212 vizualizari
20 sept. 2023 22:21

Câmpina a demonstrat că are talente care pot susține un spectacol foarte reușit

Unul dintre obiectivele nedeclarate ale primei ediții a Festivalului CâmpinArtelor și Sporturilor a fost acela de a demonstra că există pe plan local talente care pot susține un spectacol foarte reușit, atât cu soliști, cât și cu instrumentiști, cu grupuri vocal-instrumentale, dar și cu ansambluri folclorice de dansuri.

Alte stiri recente

1563 vizualizari
21 sept. 2023 21:05

La Câmpina, noul an școlar a început cu probleme cu iz politic și nu numai

1 comentarii

Suntem doar în a doua săptămână a noului an școlar și deja apar probleme cu un puternic iz... politic, ceea ce nu ar avea ce să caute într-o societate normală, într-un sistem de educație sănătos. Se întâmplă la Câmpina unde apropierea anului electoral 2024 pare să fi încețoșat mințile unor politicieni care par dispuși la orice de dragul unor voturi.

1450 vizualizari
21 sept. 2023 18:52

A fost dat startul lucrărilor de realizare a rețelelor de apă și canalizare în Breaza, Comarnic și Sinaia

2 comentarii

Miercuri, 20 septembrie, în localitățile Breaza, Comarnic și Sinaia a fost dat startul oficial al lucrărilor de realizare a rețelei de apă și canalizare, proiect care se derulează prin Hidro Prahova, cu finanțare europeană, valoarea totală - pentru toate cele 42 localități din județ, incluse în acest proiect - fiind de aproximativ 700 milioane euro.