Atelierele Muzica+ la Școala Centrală și Școala “Ion Câmpineanu”, în cadrul proiectului CâmpinArtelor

Eveniment (Categoria articolului)

CâmpinArtelor este un proiect cultural organizat de Primăria municipiului, care se va derula pe parcursul întregului an, iar în cadrul acestui proiect au loc și atelierele de lucru Muzica+, cu participarea pianistei Diana Ionescu și a unor invitați speciali. Atelierele Muzica+ înseamnă muzică pe înțelesul tuturor.

Diana Ionescu (câmpineancă la origini) este câștigătoarea Marelui Premiu al Concursului Internațional de Pian “George Enescu” 2001 și ultimul pianist român care a reușit această performanță. A absolvit Universitatea Națională de Muzică din București și apoi și-a continuat studiile la Conservatorul din Birmingham. A fost distinsă cu numeroase premii la concursuri naționale și internaționale. Muzica+ este proiectul său de suflet, un proiect prin care vrea să ducă muzica în mijlocul copiilor, să o facă înțeleasă de aceștia, să le arate diverse instrumente muzicale și să le prezinte tineri artiști de la instituții de învățământ de profil.
Primele ateliere Muzica+ au avut loc astăzi, 9 martie 2022, la Școala Centrală și Școala Gimnazială “Ion Câmpineanu”, iar alături de elevi s-au aflat Diana Ionescu, Alexandra Barbosa (oboi, 17 ani, elevă la Colegiul de Muzică “George Enescu”) și Roland Molnar (fagot, 21 ani, student la Universitatea Națională de Muzică), precum și primarul Alin Moldoveanu și consilierul local Liviu Briciu.
Consilierul Liviu Briciu: "Ați putea spune de ce veniți voi cu muzica asta învechită, noi avem alte preocupări?! O să vă spun un lucru, această muzică, muzica clasică, stă la baza tuturor muzicilor pe care le ascultați voi, pe care le cunoașteți. Dacă luați secvențe din muzica clasică, le găsiți peste tot, în toate genurile muzicale. Astăzi, din păcate, această muzică frumoasă care este muzica clasică și din care izvorăsc toate celelalte genuri muzicale a început să nu vă mai placă vouă. Ambalată în altceva de acum înainte, pe înțelesul vostru, o să vedeți cum o să înceapă să vă placă. De aceea sunt acești oameni aici, în fața voastră, cu instrumentele lor, tocmai pentru a încerca să scoată la lumină ceea ce este adevărat - frumusețea muzicii clasice!"
Primarul Alin Moldoveanu: "O să vă spun un lucru. Atunci când aveți mult de învățat, când vă simțiți obosiți, luați o pauză, puneți-vă căștile, căutați-l pe Bach, pe Mozart sau Beethoven, ascultați o arie și apoi vă apucați din nou de învățat. Încercați să faceți asta și o să vedeți efectul!"
Acestea au fost mesajele celor doi reprezentanți ai administrației locale către copiii din public. Atelierele Muzica+ sunt întâlniri interactive între copii și tinerii muzicieni. Proiectul va continua în toate unitățile de învățământ din Câmpina.

3485 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

3246 vizualizari
24 ian. 2023 18:55

Hora Unirii, dansată în centrul Câmpinei, la împlinirea a 164 de ani de la Unirea Principatelor Române

Ziua Unirii Principatelor Române a fost marcată la Câmpina printr-un eveniment desfășurat în Parcul ”Regele Mihai I” din centrul municipiului. Publicul nu a fost foarte numeros, poate din cauza frigului și umezelii pătrunzătoare, poate din alte motive, dar cei prezenți au apreciat momentele artistice frumoase oferite de copiii și tinerii Câmpinei.

2013 vizualizari
20 ian. 2023 14:44

Câmpinenii sunt invitați pe 24 Ianuarie la ”Hora Unirii”, în Parcul ”Regele Mihai I”

Marți, 24 Ianuarie 2023, Ziua Unirii Principatelor Române va fi sărbătorită la Câmpina printr-o acțiune care va avea loc în Parcul ”Regele Mihai I”, de la ora 11.00.

Alte stiri recente

439 vizualizari
30 ian. 2023 23:25

Ziua Internațională a Nonviolenței, marcată de elevii Școlii Centrale Câmpina prin desene cu mesaje puternice

Ziua Internațională a Nonviolenței în Școală a fost marcată la Școala Gimnazială Centrală din Câmpina. Elevii au realizat afişe tematice, picturi și desene care au fost înscrise în cadrul Concursului Judeţean Interdisciplinar „ZEN - Zâmbeşte, Educă-te, fii Nonviolent”, care face parte din Calendarul activităţilor educative judeţene. Partenerii Școlii Centrale în acest proiect sunt: Școala Gimnazială „Prof. Cristea Stănescu” din comuna Cornu, Școala Gimnazială „Ion Câmpineanu” din Câmpina, Liceul Teoretic ”Şerban Vodă” din Slănic, Liceul “Carol I” din Plopeni și Şcoala Gimnazială din comuna Scorţeni.

734 vizualizari
30 ian. 2023 22:36

În bugetul Câmpinei pentru anul 2023 este inclusă și amenajarea unui traseu de motocros

Joi, 2 februarie 2023, de la ora 17.00, este programată ședința extraordinară de îndată pentru aprobarea bugetului local al municipiului Câmpina pentru anul 2023. Sunt multe lucruri interesante în proiectul bugetului local, despre unele dintre ele chiar am scris în ultimele săptămâni, dar în rândurile de față vom detalia un alt punct din buget - realizarea unui studiu de oportunitate pentru amenajarea unui teren pentru motocros.