Atelierele Muzica+ la Școala Centrală și Școala “Ion Câmpineanu”, în cadrul proiectului CâmpinArtelor

Eveniment (Categoria articolului)

CâmpinArtelor este un proiect cultural organizat de Primăria municipiului, care se va derula pe parcursul întregului an, iar în cadrul acestui proiect au loc și atelierele de lucru Muzica+, cu participarea pianistei Diana Ionescu și a unor invitați speciali. Atelierele Muzica+ înseamnă muzică pe înțelesul tuturor.

Diana Ionescu (câmpineancă la origini) este câștigătoarea Marelui Premiu al Concursului Internațional de Pian “George Enescu” 2001 și ultimul pianist român care a reușit această performanță. A absolvit Universitatea Națională de Muzică din București și apoi și-a continuat studiile la Conservatorul din Birmingham. A fost distinsă cu numeroase premii la concursuri naționale și internaționale. Muzica+ este proiectul său de suflet, un proiect prin care vrea să ducă muzica în mijlocul copiilor, să o facă înțeleasă de aceștia, să le arate diverse instrumente muzicale și să le prezinte tineri artiști de la instituții de învățământ de profil.
Primele ateliere Muzica+ au avut loc astăzi, 9 martie 2022, la Școala Centrală și Școala Gimnazială “Ion Câmpineanu”, iar alături de elevi s-au aflat Diana Ionescu, Alexandra Barbosa (oboi, 17 ani, elevă la Colegiul de Muzică “George Enescu”) și Roland Molnar (fagot, 21 ani, student la Universitatea Națională de Muzică), precum și primarul Alin Moldoveanu și consilierul local Liviu Briciu.
Consilierul Liviu Briciu: "Ați putea spune de ce veniți voi cu muzica asta învechită, noi avem alte preocupări?! O să vă spun un lucru, această muzică, muzica clasică, stă la baza tuturor muzicilor pe care le ascultați voi, pe care le cunoașteți. Dacă luați secvențe din muzica clasică, le găsiți peste tot, în toate genurile muzicale. Astăzi, din păcate, această muzică frumoasă care este muzica clasică și din care izvorăsc toate celelalte genuri muzicale a început să nu vă mai placă vouă. Ambalată în altceva de acum înainte, pe înțelesul vostru, o să vedeți cum o să înceapă să vă placă. De aceea sunt acești oameni aici, în fața voastră, cu instrumentele lor, tocmai pentru a încerca să scoată la lumină ceea ce este adevărat - frumusețea muzicii clasice!"
Primarul Alin Moldoveanu: "O să vă spun un lucru. Atunci când aveți mult de învățat, când vă simțiți obosiți, luați o pauză, puneți-vă căștile, căutați-l pe Bach, pe Mozart sau Beethoven, ascultați o arie și apoi vă apucați din nou de învățat. Încercați să faceți asta și o să vedeți efectul!"
Acestea au fost mesajele celor doi reprezentanți ai administrației locale către copiii din public. Atelierele Muzica+ sunt întâlniri interactive între copii și tinerii muzicieni. Proiectul va continua în toate unitățile de învățământ din Câmpina.

4004 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

2648 vizualizari
16 feb. 2024 21:09

Târgul Mierii Câmpina 2024 și-a deschis porțile vineri, 16 februarie. Târgul rămâne deschis până duminică, 18 februarie

Casa Tineretului din Câmpina a fost luată cu asalt de mulțimea de expozanți dornici să participe la Târgul Mierii, una dintre cele mai apreciate manifestări din lumea apiculturii românești. Vineri, 16 februarie, a avut loc deschiderea oficială, în prezența autorităților locale și a organizatorilor - Asociația Apicolă ”Valea Prahovei”.

2081 vizualizari
05 feb. 2024 21:12

Medalie de argint pentru echipa Belvedere la Olimpiada Culinară Internațională din Germania - Secțiunea desert

Echipa regională Belvedere, formată din maeștrii bucătari și cofetari din județele Prahova și Brașov, a obținut medalie de argint la Olimpiada Culinară Internațională IKA de la Stuttgart din Germania. O performanță excepțională, la care o mare contribuție și-au adus-o cele două câmpinence din echipă - Carmela Dragomir și Andra Ioana Bunea (foto), de la Cofetăriile Dulcelle.

Alte stiri recente

887 vizualizari
22 feb. 2024 20:33

Primim de la cititori. Câmpina, Strada Bobâlna, februarie 2024

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 un filmuleț realizat parcurgând Strada Bobâlna, din Câmpina, de la capătul dinspre Strada B.P. Hasdeu până la ieșirea în Calea Doftanei.

293 vizualizari
22 feb. 2024 19:28

“Îmi asum public că, în calitate de primar al Câmpinei, nu voi continua demersul construirii pasajului rutier!”

2 comentarii

Acesta este angajamentul public al Irinei Nistor, candidatul PSD la funcția de primar al municipiului Câmpina, un angajament scris și semnat.