Prefectura Prahova și DSP afirmă că nu există niciun caz de îmbolnăvire determinată de bacteria Clostridium perfringens

Actualitate (Categoria articolului)

În urma informațiilor primite de la Direcția de Sănătate Publică Prahova, Prefectura județului face o serie de precizări legate de situația din municipiul Câmpina după depistarea bacteriei Clostridium într-un segment al rețelei de distribuție a apei potabile. Prefectura și DSP susțin că la Ambulanță și la spitale nu s-au semnalat cazuri de persoane cu probleme gastro-intestinale determinate de consumarea apei infestate cu Clostridium.

"Conform informațiilor primite de la Direcția de Sănătate Publică, aducem la cunoștință faptul că, în acest interval de timp, Serviciul de Ambulanță Județean nu a primit solicitări prin sistemul unic de urgență pentru manifestari gastro-intestinale în municipiul Câmpina. De asemenea, nu au fost semnalate cazuri de acest fel nici în rândul pacienților internați la Spitalul de Psihiatrie Voila sau la Spitalul de Pediatrie Ploiești. Nu au fost înregistrați pacienți pediatrici din municipiul Câmpina cu enterocolite, iar Spitalul Municipal Câmpina a înregistrat prezentarea a trei adulți cu sindrom dispeptic, fără raport de cauzalitate cu Clostridium perfringens.

Recomandările privind evitarea consumului de apă potabilă în muncipiul Câmpina au apărut după ce analizele de laborator efectuate periodic pentru determinarea calității apei au arătat prezența Clostridium perfringens în sistemul de aprovizionare cu apă. Prezența Clostridium perfringens este un indicator de poluare fecală și NU trebuie confundat cu Clostridium botulinic sau Clostridium difficile, care ar putea să determine îmbolnăviri grave.
Societatea HIDRO PRAHOVA SA și autoritățile locale au pus la dispoziția populației surse alternative de apă potabilă în mai multe puncte din municipiul Câmpina:
- Spitalul Municipal Câmpina
- Spitalul de Psihiatrie Voila
- Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr"
- Piaţa Centrală Câmpina
- Centrul de Recuperare și Reabilitare a Persoanelor cu Sindrom Down Câmpina (str. Simion Barnuțiu 12)
- Pasajul pietonal "La ceas"
- Centrul de Abilitare și Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Câmpina (str. Voila nr. 67)
- Asociația "Casa Speranței" (cartier Slobozia)
- Drumul Taberei intersecția cu strada Voila
- Strada Silvicultorului
- Strada Buciumului
Containerele sunt amplasate în zone cu protecție, astfel încât să nu existe riscul de contaminare voluntară. Măsurile preventive dispuse de DSP Prahova și autoritățile locale au drept scop protejarea stării de sănătate a consumatorilor din municipiul Câmpina prin evitarea consumului de apă potențial contaminată cu agenți patogeni. Aceste măsuri vor fi menținute până la confirmarea încadrării din punct de vedere calitativ a apei furnizate în parametrii de potabilitate.
Situația este monitorizată de Instituția Prefectului Prahova, Hidro Prahova SA, Primăria municipiului Câmpina, Direcția de Sănătate Publică Prahova și Garda de Mediu - Comisariatul Județean Prahova".

2541 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

2804 vizualizari
26 oct. 2021 20:54

Poliția Locală Câmpina a împărțit gratuit măști de protecție și o informare cu măsurile de protecție sanitară care trebuie respectate

5.000 de măști de protecție sunt distribuite gratuit de Primăria municipiului Câmpina, prin Poliția Locală. Marți, 26 octombrie, a avut loc o primă acțiune de acest gen, fiind avute în vedere zonele centrelor comerciale, ale piețelor, precum și stațiile de transport public.

2262 vizualizari
26 oct. 2021 18:42

Un bărbat din Brebu a fost prins băut la volan pe Calea Doftanei, din Câmpina

Luni, 25 octombrie, în jurul orei 11.00, polițiștii din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpina au oprit pe Calea Doftanei, pentru nerespectarea regimului legal de viteză, un autoturism care circula din direcţia Străzii Ecaterina Teodoroiu spre Strada Bogdan Petriceicu Hasdeu.

Alte stiri recente

1 vizualizari
27 oct. 2021 12:17

Tratamente de recuperare post-COVID la SanConfind Poiana Câmpina

Centrul Medical SanConfind din Poiana Câmpina a venit, încă din primăvara acestui an, cu o ofertă de servicii medicale foarte utile: recuperare post-Covid. Tratamentele respective se fac în Baza de Recuperare Medicală, prima structură funcțională a spitalului. De atunci, mulți pacienți care au trecut prin boală și au rămas cu urmări neplăcute s-au adresat Centrului Medical Sanconfind. Iar tratamentele de balneo-fizio-kinetoterapie pe care le-au urmat au dat rezultate bune. Specialiștii în astfel de recuperări fac consulturi medicale, educarea” respiraţiei, exerciţii pentru îmbunătăţirea mersului şi evaluare psihologică pentru integrarea normală în societate.

14 vizualizari
27 oct. 2021 11:49

În sediile HidroPrahova au acces doar persoanele vaccinate împotriva COVID-19, cele cu test negativ sau care au trecut prin boală. Măsura nu se aplică și angajaților societății

Operatorul de apă și canal HidroPrahova anunță că a activat Comitetul de acțiune pentru situații de urgență la nivelul întregii societăți, pentru stabilirea măsurilor suplimentare necesare privind derularea activității în condiții de siguranță, în contextul creșterii incidenței cumulate a virusului SARS-CoV-2.