Poiana Câmpina și Zaim (Republica Moldova) vor să promoveze proiecte comune de dezvoltare, cu sprijinul Uniunii Europene

Eveniment (Categoria articolului)

Oaspeți dragi de peste Prut se află în acest week-end la Poiana Câmpina. Este vorba despre o delegație din comuna Zaim, condusă de primarul Ion Veste. Poiana Câmpina este înfrățită cu localitățile Zaim și Negrești din Republica Moldova, acordurile de înfrățire fiind semnate în septembrie 2016. De atunci, reprezentanți ai administrațiilor locale de dincolo și dincoace de Prut s-au vizitat reciproc și au pus bazele unei colaborări în diverse domenii.

Vineri, oaspeții au fost primiți în mod tradițional la Primăria Poiana Câmpina, cu pâine, sare și vin, de primarul Alin Moldoveanu, viceprimarul Sergiu Constanda, alți reprezentanți ai Primăriei, precum și o mare parte a consilierilor locali. Apoi a avut loc o ședință festivă în cadrul căreia a fost citită "Declarația pentru celebrarea Unirii Basarabiei cu Țara Mamă, România", adoptată în mod simbolic de Parlamentul României, în anul în care sărbătorim Centenarul Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918. (video)
Primarii celor două localități înfrățite, Alin Moldoveanu și Ion Veste, au semnat apoi un act adițional la Acordul de Înfrățire și Cooperare, act adițional care prevede, printre altele, "analizarea posibilităților de promovare a unor proiecte comune, cu susținerea financiară a Uniunii Europene", fiind vorba aici despre obiective de investiții, programe culturale, sportive și educative, stagii de pregătire profesională. (video)
"Sunt și acum la fel de emoționat ca atunci când, la Zaim, am semnat Acordul de Înfrățire, mai ales că acest lucru se întâmpla chiar la Casa Memorială a poetului Alexei Mateevici, cel care a scris minunata poezie Limba nostră. A noastră și a voastră, adică a românilor de pe ambele maluri ale Prutului. Suntem onorați să vă avem alături de noi", a spus primarul Alin Moldoveanu. La rândul său, primarul din Zaim, Ion Veste, a afirmat că se bucură că a revenit la Poiana unde "ne simțim ca acasă" și speră ca localitățile înfrățite să pună bazele unor proiecte "nu doar de dezvoltare, deși ne dorim cu toții, dar mai ales de suflet, ca între frați adevărați". (video)
Sâmbătă, delegația de la Zaim va merge pe Valea Prahovei și la diverse obiective turistice din zona Câmpinei, iar duminica va participa, alături de gazde, la Festivalul Folcloric Județean "Flori de cântec prahovean", organizat de Primăria și Consiliul Local Poiana Câmpina în parteneriat cu Școala Gimnazială "Înv. Ion Mateescu", festival ajuns la cea de-a VI-a ediție. Tot duminică va avea loc și un spectacol dedicat Centenarului Marii Uniri.

5445 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Vlad 26.05.2018 22:29 Ce primar bun pentru Campina ar fi fost Alin Moldoveanu! Cred ca si acum regreta cei care s-au opus in 2008 alegerii sale.

Eveniment

2219 vizualizari
26 iun. 2022 12:31

Atmosferă superbă la concertul susținut de KEMPES în Parcul Regele Mihai I din Câmpina

Ovidiu Ioncu (KEMPES), una dintre cele mai bune voci ale rock-ului românesc, a deschis seria concertelor pe care Casa de Cultură “Geo Bogza” le organizează în această vară în aer liber, în centrul municipiului Câmpina. Iar KEMPES a creat o atmosferă extraordinară, alături de cei doi membri ai formației sale – Mihai Neniță la vioară și Alberto Bolocan la chitară.

1929 vizualizari
26 iun. 2022 11:20

Ceremonie impresionantă la sfințirea monumentului dedicat eroilor de la UM 0865 din Câmpina, uciși la Otopeni în decembrie 1989

Monumentul Eroilor Jandarmi, situat pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, în fața fostei unități de jandarmi din Câmpina, a fost restaurat și resfințit sâmbătă, 25 iunie 2022, în cadrul unei ceremonii impresionante, organizată de Inspectoratul General al Jandarmeriei Române.

Alte stiri recente

219 vizualizari
27 iun. 2022 17:53

BAC 2022. Cele patru eleve de 10 din Câmpina sunt de la ”Grigorescu” și toate își doresc să urmeze facultatea în România

Câmpina are patru eleve cu media 10 la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2022. Toate sunt de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”: Ana Maria Gheorghiu Goga - de la profilul Științe Sociale, Anisia Mantu - de la profilul Filologie, Miruna Plopeanu și Bianca Buzilă - de la profilul Științele Naturii.

305 vizualizari
27 iun. 2022 17:38

73,65% promovabilitatea la bacalaureat 2022 în Câmpina, înainte de contestații. Patru eleve au obținut media 10

Pe site-ul Ministerului Educației și la centrele de examinare au fost afișate astăzi, luni, 27 iunie, rezultatele la prima sesiune a bacalaureatului 2022. La nivelul municipiului Câmpina, rata de promovabilitate este de 73,65% cu patru procente mai mare față de promovabilitatea de anul trecut și cu 11 procente mai mare față de 2020. În cifre absolute, situația de la această sesiune a bacalaureatului este următoarea: 534 elevi s-au înscris la bacalaureat (462 din promoția curentă și 72 din promoțiile anterioare). 14 elevi dintre cei înscriși nu s-au mai prezentat la examen, 137 au fost respinși (având media generală sub 6), iar 383 elevi au promovat examenul. Patru eleve au obținut media generală 10 la bacalaureat, toate patru fiind de la Colegiul Național “Nicolae Grigorescu”: Ioana Bianca Buzilă, Cristina Miruna Plopeanu, Ana Maria Gheorghiu Goga și Anisia Mantu.