Procesul dintre Primăria Câmpina și Cast Bănești, pentru Calea Dacia, se va rejudeca la Tribunalul Prahova

Actualitate (Categoria articolului)

Am scris de mai multe ori despre acest proces care a început în anul 2013 și care, iată, este departe de a se apropia de final. Cauza va fi rejudecată pe fond la Tribunalul Prahova, acolo unde dosarul se întoarce de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Vă reamintim pe scurt "povestea". 
- La sfârșitul anului 2013, Cast Bănești a dat în judecată Primăria Câmpina pentru refuzul acestei instituții de a achita o factură de 8,9 milioane lei. Reprezentanții Cast susțin că această factură a fost emisă pentru o cantitate suplimentară de materiale necesare construcției pasajului suprateran de la ieșirea din municipiu în DN1.

- Din octombrie 2013 și până în octombrie 2015 procesul s-a judecat la Tribunalul Prahova. Instanța a admis excepția formulată de Primăria Câmpina referitoare la faptul că SC Cast nu are calitate procesuală și nu poate emite pretenții financiare având în vedere că licitația a fost câștigată de o asociere de firme și nu de Cast individual, chiar dacă în contractul de execuție se menționa că firma din Bănești este reprezentanta asocierii.

- Cast a făcut apel la Curtea de Apel Ploiești, instanța a admis apelul, a decis că SC Cast are calitate procesuală și poate formula pretenții financiare și a dispus rejudecarea cauzei la prima instanță, adică la Tribunalul Prahova. 

- Primăria a decis să facă recurs, prin avocatul Elena Teodorescu, care reprezintă administrația locală în acest proces, iar recursul urma să se soluționeze la Înalta Curte de Casație și Justiție. Ulterior, avocatul a trimis o adresă Primăriei și Consiliului Local prin care menționează faptul că nu se poate declara recurs, deoarece motivele nu s-ar număra printre cele prevăzute în Art. 488 din Codul de Procedură Civilă. Și cum nu există șanse ca recursul să fie admis, nu se justifică nici taxa de timbru de 46.410 lei care ar trebui achitată la Înalta Curte. "Ca urmare, recomandăm să nu se exercite calea de atac a recursului, urmând să susținem toate apărările pe fondul cauzei, la rejudecare", se precizează în adresa avocatului Elena Teodorescu. În aceste condiții, Consiliul Local Câmpina a decis să revoce HCL 182/decembrie 2016 prin care se aproba recursul și un onorariu de 10.000 lei pentru avocat.

- Dosarul se află pentru rejudecare la Secția a II-a Civilă de Contencios Administrativ și Fiscal din cadrul Tribunalului Prahovași urmează să primească un prim termen.

5647 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Justitie Andrei 05.03.2017 10:25 Din prezentarea de mai sus se pare ca firma Cast are sanse mari sa castige jumate din bugetul orasului,asa ca doar povesti cu lucrari frumoase de investitii ,mai ales ca cineva a furat "scara" si nu poate sa mai urce proiecte pe SEAP.Numai SUCCESURI in continuare spre o lume mai dreapta .!! hahahahhahahhaaahaa

Actualitate

690 vizualizari
24 mai 2022 20:00

O autospecială a Poliției a lovit un motociclist pe DN1, la Nistorești

Cu puțin timp în urmă, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Prahova au fost sesizați despre faptul că pe DN1, în zona cartierului Nistorești s-a produs un accident rutier. Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că accidentul a avut loc între o autospecială de poliție și o motocicletă. 

2242 vizualizari
22 mai 2022 19:04

Au început lucrările la noua grădiniță din cartierul Uniunea Europeană, din Câmpina

Zilele trecute au început lucrările la o nouă grădiniță în Câmpina, care va fi realizată pe Strada Uniunea Europeană, în apropierea terenului sintetic de fotbal de la Căminul Petrol. Investiția este realizată din fonduri europene și se numără printre proiectele fostei administrații locale, blocate de Ministerul Dezvoltării și deblocate de primarul Alin Moldoveanu împreună cu actualul Consiliu Local, la începutul acestui mandat.

Alte stiri recente

1 vizualizari
24 mai 2022 20:59

Liga A Prahova, etapa a 31-a. Rezultate și clasament

Marți, 24 mai 2022, în cadrul etapei a 31-a din Liga A Prahova, la fotbal, etapă intermediară, s-au înregistrat o serie de rezultate mai puțin așteptate. Iată rezultatele etapei, clasamentul la zi, precum și programul etapei viitoare:

1539 vizualizari
24 mai 2022 10:42

Sâmbătă, 28 mai, alegeri la PSD Câmpina. Actual președinte, Dan Mușat, este singurul candidat la șefia filialei locale

Sâmbătă, 28 mai, cu începere de la ora 10, la Casa Tineretului, va avea loc ședința de alegeri a PSD Câmpina, invitat fiind și președintele social-democraților prahoveni, deputatul Bogdan Toader.