Câmpina, ore bune fără apă din cauza unei avarii la conducta de distribuție

Actualitate (Categoria articolului)

HidroPrahova a oprit astăzi furnizarea apei potabile în tot municipiul Câmpina. Motivul - o avarie majoră la conducta de apă, undeva la intersecția străzilor B.P. Hasdeu și Constantin Stere. Pentru a se interveni la această avarie, a fost nevoie de golirea întregii rețele de distribuție a apei. Din păcate, nimeni de la HidroPrahova nu a găsit timp să-i anunțe și pe câmpineni că, într-o zi caniculară precum cea de astăzi, se oprește apa pentru câteva ore.

În mod cert, HidroPrahova are o problemă de comunicare. Asta, pe lângă multe altele. O problemă de comunicare pe care am sesizat-o de mai multă vreme și care nu se remediază deloc. Nici nu vă imaginați câte telefoane am dat astăzi pentru a afla de ce Câmpina nu are apă. Foarte greu am reușit să aflăm că s-a produs o avarie și echipa de la Hidro nu putea interveni dacă nu se oprea apa în tot orașul. Că a fost o avarie majoră la conducta de distribuție și trebuia golită întreaga rețea. Bun, a fost o avarie, nu ne dorim, dar se mai întâmplă. Putem înțelege cu toții asta. Ceea ce nu înțelegem și nici nu putem accepta este lipsa de comunicare. Nu cere nimeni HidroPrahova să-și trimită oamenii din poartă în poartă pentru a-i anunța pe câmpineni că în 30-45 de minute se oprește apa. Dar HidroPrahova are un site, Câmpina are presă locală, există și niște pagini de socializare unde mulți câmpineni intră foarte des, unii chiar tot timpul. Informația putea fi distribuită destul de repede, iar lumea ar fi știut ce se întâmplă. Câmpina are chiar și Primărie, instituție care putea fi anunțată și care, la rândul său, putea trimite informația mai departe. Dar nu, HidroPrahova nu s-a gândit să anunțe că lasă orașul fără apă pe caniculă. 
Într-un final, conducta a fost reparată și s-a reluat distribuția apei. A durat ceva timp până când apa a ajuns la toată lumea, din cauza presiunii scăzute din rețea.

4344 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ion Enescu 21.06.2016 19:18 Spargerea unei conducte de apa nu anunță societate Hidro Apa, a fost o avarie și necesita reparație, de criticat criticam de acord dar ne întrebăm dacă Primăria, Primarul a făcut demersurile necesare pentru a lua Hidro la Primărie, costul unui MC de apa este foarte mare din cauza pierderilor. ......
  • Admin 21.06.2016 21:13 Mesajul dvs. demonstreaza ca nu stiti deloc cum stau lucrurile in realitate. HidroPrahova nu este o societate privata. Actionarul majoritar al acestei societati este Consiliul Judetean Prahova, iar restul actiunilor sunt impartite intre consiliile locale din localitatile deservite de acest operator judetean de apa si canal. După Consiliul Judetean, urmatorul actionar ca si importanta este Consiliul Local Campina. Cum sa iei HidroPrahova la Primarie cand vorbim despre un operator judetean si nu despre o campanie publica de interes local?! Spargerea unei conducte trebuie anuntata de HidroPrahova pentru ca toate conductele de apa apartin HidroPrahova. Au fost preluate in proprietate de la fosta CPGC, in momentul constituirii HidroPrahova. Toata infrastructura de apa si canal a fost preluata de HidroPrahova. Da, apa este foarte scumpa. Este un tarif unitar in toate localitatile unde de apa si canalizare se ocupa HidroPrahova. Dar stiti, de exemplu, ca tariful la apa si canalizare se aproba in Adunarea Generala a Actionarilor de la ADI - Apa Prahova si unde Campina are propriul reprezentant? Ati fi aflat toate astea daca nu era presa asta rea, care stie numai sa critice? Stiti ca de la 1 iunie se scumpeste apa cu 5%, iar canalizarea cu 3%? Daca nu scria presa, credeti ca se deranja HidroPrahova sa va anunte? Ati fi aflat din factura, la un moment dat, probabil.
  • Enescu iuliana 22.06.2016 19:07 Nu este nimic nou ,asta se intampla foarte des in zona Turnatorie.Au marit pretul apei dar nici nu stim daca este potabila.La cum arata si cum miroase ......nu prea cred....

Actualitate

724 vizualizari
25 sept. 2022 09:52

Consiliul Local Câmpina va aproba miercuri, 28 septembrie, noua hartă de impozitare. Vlahuță și Buciumului sunt în zona A de impozitare

Miercuri, 28 septembrie 2022, este programată ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina, unul dintre proiectele aflate pe ordinea de zi fiind stabilirea și delimitarea noilor zone de impozitare. Un subiect sensibil, despre care se discută de ani buni și despre care, cu siguranță, se va mai discuta. Proiectul este inițiat de consilierii Valentin Crețu, Roxana Gheorghe, Noemi Ionescu, Liviu Briciu și Horațiu Zăgan.

411 vizualizari
24 sept. 2022 14:04

Demersuri pentru includerea Muzeului memorial ”B.P. Hasdeu” în viitorul Centru cultural al Câmpinei

1 comentarii

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina de miercuri, 28 septembrie 2022, se află și o informare privind corespondența purtată de Primăria Câmpina pentru includerea Muzeului memorial ”B.P. Hasdeu” în viitorul Centru cultural al Câmpinei.

Alte stiri recente

0 vizualizari
25 sept. 2022 20:41

Liga B Prahova. Muscelul Câmpina - Viitorul Provița de Sus 2-0

FC Muscelul a revenit în fața propriilor suporteri spernd într-o evoluție cât mai bună în fața unui adversar imprevizibil - Viitorul Provița de Sus.

120 vizualizari
25 sept. 2022 18:40

Medalii prahovene la Campionatul Național de Bob. Câmpineanca Georgeta Popescu, din nou pe podium

La finalul acestei săptămâni, la Câmpulung Muscel, acolo unde a avut loc zilele trecute Cupa României la bob, s-au desfășurat finalele Campionatului Național de Bob.