Modificări în bugetul local. S-a renunţat la unele lucrări, s-au introdus altele, iar bugetul Câmpinei a crescut la peste 80 milioane lei

Actualitate (Categoria articolului)

După numai două luni de la aprobarea bugetului local pentru 2017, Consiliului Local Câmpina a aprobat, în ședința din 25 mai, prima rectificare bugetară a anului. Aceasta s-a datorat unor modificări în structura lucrărilor, în special la ordonatorii terţiari de credite, adică la instituţiile publice din subordinea administraţiei locale. Cu acelaşi prilej, au fost introduse în buget o serie de venituri suplimentare, astfel că valoarea totală a bugetului Câmpinei a ajuns la 80.550.700 lei.

Prezentăm în continuare cele mai importante prevederi ale rectificării bugetare, aşa cum au fost ele aprobate în şedinţa Consiliului Local.
Astfel, la Spitalul de Psihiatrie Voila s-au redistribuit 8.000 lei pentru achiziţionarea a două aparate necesare laboratorului şi s-a alocat suma de 65.500 lei pentru finalizarea extinderii şi modernizării pavilionului nr. 19. Precizăm că nu este o suplimentare a bugetului spitalului, ci o redistribuire a banilor de la secțiunea de funcționare la cea de dezvoltare (investiții).
La Colegiul Tehnic "Constantin Istrati" s-a redistribuit suma de 17.000 lei pentru igienizarea fostei cantine din incinta Căminului Petrol de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu. 

De asemenea, s-a introdus în buget local al municipiului achiziţia de containere închise pentru colectarea selectivă, în acest scop fiind alocată suma de 338.200 lei. Aceste containere vor fi montate în 80 de locații din Câmpina.
Pentru terenul sintetic din incita Căminului Petrol s-a decis renunţarea la realizarea unei tribune noi, cu vestiare și cabine, alegându-se varianta lucrărilor de reparaţii la vestiarele și tribunele deja existente, iar la final aici va fi realizată o împrejmuire a întregului spațiu. Pentru aceste lucrări s-au alocat 295.920 lei. De ce s-a optat pentru reparații în locul unei noi investiții la terenul sintetic? "Pentru că studiul de fezabilitate aducea în discuţie valori mari pentru realizarea unei tribune cu vestiare și de aceea am decis că este mai oportun să ne limităm doar la lucrări de reparaţii, mai ales că vestiarele se află într-o clădire care este în stare destul de bună, iar tribuna existentă are potenţial pentru a fi extinsă şi reparată, inclusiv prin montarea de scaune", a explicat primarul Horia Tiseanu.

3388 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • bogdan f 26.05.2017 22:07 Important ca se face modernizari la Clubul pensionarilor si incinta,dar nu e cam putin 17.000?Tot Chirobocea?eu zic ca 30.000 ron ar fi o suma decenta,macar spre strada ar avea o fata frumoasa.Mai trebuie iluminat retro,banci,pus cei de la sere sa curete vegetatia,gardul ala are 30 ani pe putin,facut asa incat sa numai intre maidanezii si cei de la caminul de nefamilisti.apropos microbuzul cand il primesc copii de la sectia atletism.mai taiati de la camere video ca unii tot smecheri se cred cu buletinul in mana.Site-ul primariei nu functioneaza sa primeasca primarul sugestii si reclamatii.O bila neagra.Cladirea de vis a vis de Rafinarie-fosta popicarie tot in paragina,Fas la fel.Sceptic cu acest club al orasului,sa nu fie ca soarta FCM Campina;atat la Caminele Petrol cat si in curtea liceului de pe Grivitei fantana arteziana plina de gunoaie;o alta casa parasita pe str B P Hasdeu langa Maya,localii politisti ar trebui sa amendeze Rafinaria si Fabrica de ciorapi pentru ca nu ingrijeste spatiile si polueaza lacul Curiacul

Actualitate

2454 vizualizari
04 iul. 2022 12:24

Adevărul din spatele proiectului privind înființarea Bibliotecii Municipale Câmpina. Sau cum să înființezi ceva ce deja există

4 comentarii

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local din 30 iunie 2022 s-a aflat și proiectul privind înființarea Bibliotecii Municipale, instituție de drept public, cu personalitate juridică, în subordinea Consiliului Local, proiect inițiat de consilierii PSD Horațiu Zăgan, Livia Lupu și Andrei Duran și ProRomânia - Liviu Davidescu.

1892 vizualizari
03 iul. 2022 11:54

5-7 iulie, o nouă acțiune de dezinsecție în parcurile și spațiile verzi din Câmpina

Primăria municipiului Câmpina anunță programul stabilit împreună cu operatorul Floricon Salub pentru etapa a doua de dezinsecție în parcurile și spațiile verzi din Câmpina. Precedentaa campanie de dezinsecție a avut loc în perioada 24-27 mai.

Alte stiri recente

700 vizualizari
05 iul. 2022 23:01

Emoții și o premieră la festivitatea de absolvire pentru a 21-a promoție a Școlii Postliceale ”Louis Pasteur” Câmpina

Elevii celor două clase de asistenți de medicină generală ale Școlii Postliceale ”Louis Pasteur” Câmpina, promoția 2022, au trăit emoții deosebit de intense la festivitatea de absolvire, care a avut loc marți seară, la Terasa ”Muntenia”. Au absolvit 45 de elevi ai celor două clase, la care diriginți au fost Nicoleta Manta și Alina Brătulescu. Festivitatea s-a bucurat de o premieră - primul elev din afara granițelor României care devine absolvent al acestei școli: Valeria Dicusar, din Republica Moldova, din orașul Cahul, înfrățit cu Câmpina.

664 vizualizari
04 iul. 2022 20:32

Anunț public privind decizia etapei de încadrare

Municipiul Câmpina, titular al proiectului ”Înlocuire rețea de apă și reabilitare Strada Alexandru Vlahuță”, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de a nu se supune evaluării impactului asupra mediului, a nu se supune evaluării adecvate și a nu se supune evaluării impactului asupra corpurilor de apă de către Agenția pentru Protecția Mediului Prahova, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului pentru proiectul ”Înlocuire rețea de apă și reabilitare Strada Alexandru Vlahuță”, propus a fi amplsat în Câmpina, Strada Alexandru Vlahuță.