Primăria Câmpina organizează consultare publică privind criteriile pentru noua hartă a zonelor de impozitare

Actualitate (Categoria articolului)

În ședința ordinară de la sfârșitul acestei luni, Consiliul Local Câmpina va aproba un proiect privind criteriile cu punctaj și pragurile de punctaj pentru stabilirea încadrării fiscale a proprietarilor din intravilanul municipiului. Mai pe românește, este vorba despre schimbarea criteriilor privind noua hartă de impozitare a localității, un subiect despre care se vorbește de mai multă vreme, dar până acum nu s-a făcut nimic. Și asta în condițiile în care sunt mulți câmpineni nemulțumiți de actuala zonificare fiscală.

Actuală hartă de impozitare a municipiului Câmpina datează din anul 2006 și are la bază doar principiul centralității, poziționarea proprietăților în raport cu străzile și cartierele localității, fără o analiză corectă legată de dotările urbane, serviciile publice, accesibilitatea și valoarea patrimoniului natural și construit. Este știut că se ajunge la situații ciudate în care proprietăți ce nu beneficiază de servicii publice elementare să fie incluse în zona A de impozitare sau proprietăți situate pe aceeași stradă să figureze în zone diferite de impozitare, după criterii mai degrabă arbitrare și, oricum, insuficient explicate oamenilor.
Acum, se dorește o modificare radicală a principiilor noii hărți de impozitare a localității, criteriile și punctajele aferente fiind disponibile spre consultare pe site-ul Primăriei Câmpina - AICI.
În conformitate cu obligațiile legale, Primăria Câmpina a anunțat și organizarea unei dezbateri publice, dar în stilu-i caracteristic. Nu va fi o dezbatere reală, ci un fel de consultare a populației, astfel încât să nu spună nimeni că nu s-a făcut. Cu alte cuvinte, până pe 10 iunie 2019, Primăria Câmpina așteaptă de la dumneavoastră, în scris, propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare prin poștă, prin fax, prin poșta electronică sau direct la registratura instituției.

4714 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Baleanu Vasilica 03.06.2019 15:09 Criteriile pentru zonele de impozitare sa contina si utilitatile oferite ( canalizare,zgomotul oferit de capacele canalizarilor care s-au construit si nu sunt functionale si traficul auto preluat fiind considerat si centura orasului)Strada Bogdan Vasile are liniste are canalizare in cea mai mare parte deci nu poate fi incadrat B-dul Carol I de la Mitu Chitu pana spre Cornu
  • Aurel 05.06.2019 13:02 Impozite și taxe? Ar trebui să le plătească cei care își pun firmele de partid și își îndeasă buzunarele cu banii din ele.
  • Elisabeta Oprea 05.06.2019 14:20 Conducerea urbei a luat acceptul... de unde trebuie... pentru această consultare? hi hi hi :))

Actualitate

200 vizualizari
21 feb. 2024 21:13

E oficial! Alegerile locale vor fi comasate cu cele europarlamentare și vor avea loc pe 9 iunie

Ceea ce CâmpinaTV.ro vă informa pe surse în urmă cu câteva zile, a devenit oficial miercuri, 21 februarie, atunci când liderii PSD și PNL, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, au anunțat într-o conferință de presă comună comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare pentru data de 9 iunie.

691 vizualizari
21 feb. 2024 20:23

Școala din Cornu, modernizată cu fonduri europene. Sistem inteligent de control și monitorizare a energiei

Miercuri, 21 februarie 2024, a avut loc recepția finală a lucrărilor de modernizare și automatizare instalații și utilități la Școala Gimnazială ”Profesor Cristea Stănescu” din comuna Cornu. Este un proiect realizat cu finanțare europeană prin POR 2014-2020, Axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, obiectivul principal fiind îmbunătățirea eficienței energetice.

Alte stiri recente

317 vizualizari
21 feb. 2024 23:01

Câștigătorii concursului de fotografie OBIECTIV: CÂMPINA CURATĂ

Asociația Câmpina Curată și Partidul Câmpina Curată au organizat un concurs inedit de fotografie, prin care s-a dorit aducerea în atenția publicului a unor probleme legate de curățenia din municipiul Câmpina. Ȋn ciuda temei aparent negative, acest concurs a constituit un mesaj pozitiv pentru schimbare, o campanie de conștientizare și implicare activă. Câteva sute de fotografii au fost înscrise în concurs de către fotografi amatori și profesioniști.

921 vizualizari
21 feb. 2024 19:35

CS Câmpina a câștigat en-fanfare etapa județeană a Campionatului Național de Handbal Feminin pentru juniori IV

După o primă zi cu meciuri atractive, turneul final al etapei județene a Campionatului Național de Handbal Feminin pentru juniori IV a continuat miercuri, 21 februarie, în sala de sport a Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”, din Câmpina, cu ultimele partide - semifinalele și finalele.