Pe Strada Victoriei, refacerea unui colț de parcare a generat multe discuții, nemulțumiri, dar și... semne de întrebare

Actualitate (Categoria articolului)

Strada Victoriei din Câmpina este una micuță, întortocheată, printre mai multe blocuri. Pornește din Strada Ana Ipătescu și se termină în spatele blocurilor de pe Bulevardul Carol I, până în intersecția cu Strada Maramureș.

Stradă mică, dar cu probleme mari, care - în urma unor decizii controversate ale autorităților - au creat nemulțumiri, discuții și, mai ales, foarte multe semne de întrebare.
Totul a pornit de la apariția, zilele trecute, a unor muncitori din cadrul Primăriei Câmpina, care au șters marcajul vechii parcări și au redesenat noile locuri de parcare din apropierea unuia dintre blocurile de pe această stradă. Practic, dintr-o parcare perpendiculară pe latura blocului, acum, un trotuar mult prea generos față de nevoile zonei a rămas liber, iar noul model de parcare este paralel cu latura respectivului bloc. După numai câteva zile, muncitorii au revenit și au plantat niște stâlpișori, astfel încât conducătorii auto indisciplinați să nu cumva să nu respecte noul model de parcare.
Dincolo de faptul că s-a înjumătățit numărul - și așa foarte mic - al locurilor de parcare (din vreo șase au rămas maximum trei), o altă problemă care generează discuții este cea a accesului autovehiculelor mari. Și aici este vorba de mașina firmei de salubritate, dar și unele mașini care aprovizionează spațiile comerciale de pe parterul blocurilor de pe Bulevardul Carol, la care aprovizionarea se face prin Strada Victoriei. În plus, oamenii au mari semne de întrebare că o eventuală - nedorită - situație în care ar fi nevoie de mașina pompierilor face imposibil accesul acestora în noua configurare a parcării. Mai mult, oamenii din zonă au început să pună întrebări, în condițiile în care de la alte blocuri din apropiere s-au făcut diverse demersuri către municipalitate fără niciun rezultat, dar acum, pentru această parcare lucrurile s-au mișcat foarte rapid. ”Avem depusă o cerere la viceprimar de luni bune pentru tăierea unui copac care pune în pericol integritatea blocului, a mașinilor și chiar a oamenilor, dar nu am primit niciun răspuns din partea acestuia. În jurul copacului respectiv, asfaltul a început să se umfle de la rădăcini și vrem să-l vedem cum va veni prin această zonă în campania electorală de anul viitor. De asemenea, l-am întrebat pe viceprimar de ce ne-a luat un suport pentru bătutul covoarelor, care era al asociației noastre, nu era al Primăriei, dar nu am primit niciun răspuns. Practic, vorbim de un furt. În zonă este o mare problemă parcarea autovehiculelor... În loc să vină cu soluții, probabil tot viceprimarul a decis să mai taie din locurile de parcare”, ne-a declarat președintele uneia dintre asociațiile de proprietari de pe Strada Victoriei.
Dincolo de nemulțumirile oamenilor, este cel puțin bizară intervenția celor de la Primăria Câmpina. Și am mai adăuga o problemă: cine va răspunde în cazul în care o mașină de intervenție - pompieri sau orice altceva - nu va putea ajunge la o solicitare pe această stradă din cauza mașinilor parcate după noul model?!

2081 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1142 vizualizari
05 dec. 2023 20:14

Accident pe DN1, la Nistorești. Un bărbat de 71 ani și-a pierdut viața

În urmă cu puțin timp, pe DN1, la Nistorești, a avut loc un accident grav de circulație.

1533 vizualizari
04 dec. 2023 20:19

Reabilitarea Blocului 7ABC din centrul Câmpinei, aproape de finalizare în mai puțin de nouă luni de la începerea lucrărilor

Unul dintre proiectele care a beneficiat de deblocarea fondurilor europene la Câmpina este cel privind reabilitarea Blocului 7ABC, situat pe Bulevardul Carol I, în zona centrală a Câmpinei. După aproximativ nouă luni de la începerea efectivă a lucrărilor, reabilitarea blocului a fost finalizată, schelele au fost scoase, blocul arată ca nou, iar singurele lucrări care mai sunt de realizat sunt la interior - vopsirea holurilor și înlocuirea lifturilor.

Alte stiri recente

2171 vizualizari
04 dec. 2023 19:30

Darius Coman, de la Barracuda Câmpina, va concura la Campionatul European de Seniori, de la Otopeni, 6-9 decembrie 2023

2 comentarii

Performanță de excepție pentru natația câmpineană - Darius Coman, antrenat de Gabriel Cojocaru, sportiv la Clubul Barracuda Câmpina, va concura la Campionatul European de Seniori, care are loc la Otopeni, în perioada 6-9 decembrie 2023.

1676 vizualizari
04 dec. 2023 12:52

Sistemul de returnare – garanție începe să funcționeze și la Câmpina. Cam ca-n toată țara...

1 comentarii

Din 30 noiembrie 2023, în toată țara ar fi trebuit să intre în vigoare sistemul de returnare – garanție, al cărui principal scop este de a crește reciclarea, de a contribui la protejarea mediului.