Cei patru foști angajați ai Institutului din Câmpina, premiați cu "Medalia Centenarului", invitați să viziteze fostul lor loc de muncă

Social (Categoria articolului)

Conducerea Institutului de Cercetări și Proiectări Tehnologice Câmpina, din cadrul OMV Petrom, i-a invitat pe cei patru foști angajați, premiați de administrația locală cu ocazia Zilei Naționale a României cu "Medalia Centenarului", să viziteze instituția în care au lucrat mulți ani și pe care au reprezentat-o întotdeauna cu cinste.

Ing. Dumitru Rusu (89 ani), ing. Costel Șerban (86 ani), dr. ing. Vasile Truică (82 ani) și dr. chimist Ion Ana (76 ani) sunt oameni care au scris istorie în cadrul reputatei instituții câmpinene și pe care actuala conducere a Institutului i-a invitat pentru a-și revedea locul de muncă, pentru a depăna amintiri, pentru a-i felicita încă o dată pentru întreaga activitate. A fost o revedere plăcută și emoționantă, cu atât mai mult cu cât de la pensionarea celor patru specialiști au trecut mulți ani, perioadă în care Institutul de Cercetări și Proiectări Tehnologice s-a modernizat, s-a extins, s-a schimbat radical. Cei patru foști angajați au fost primiți de directorul Institutului, Ionuț Drăgoi, iar la eveniment a luat parte și un alt premiat cu "Medalia Centenarului", Vasile Badiu, matematician, fost senior-cercetător al Institutului câmpinean, în prezent pensionar. 
Un gest simplu, dar frumos, din partea Institutului, un gest încărcat de emoție și de bucurie, care poate va rămâne în inimile celor patru foști angajați chiar mai mult decât decernarea propriu-zisă a medaliei, la festivitatea de 1 Decembrie 2018.

3890 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Vasile Badiu 13.12.2018 16:59 Dragi cititori, Pentru informare, va prezint mai jos cateva lucrarii tehnico-stiintifice realizate la Institutul de Cercetări și Proiectări Tehnologic (ICPT) Campina in echipe multidisciplinarte si impreuna cu Seniorii Cercetători Stiinţifici medaliaţi: A. Trei din cele mai relevante teme de cercetare: 1. Dumitru Rusu, Ion Ilie, Vasile Badiu , s. a.“Optimizarea exploatării gazelor din RSR corelată cu necesităţile de consum” Teme ICPT Campina, 1974-1975 2. Vasile Truica, Vasile Badiu, s.a., “Studiul metodelor şi dispozitivelor de evacuare automată a lichidelor acumulate în sondele de gaze în timpul exploatării" , Teme ICPT Campina, 1973 – 1974 3. Costel Șerban, Vasile Badiu, s. a. “Instrucţiuni de lucru - Analiza curbei de restabilire a presiunii la cercetarea unei sonde de gaze prin închidere” Tema F.R. - 1/1977 Iunie 1977 B. Trei din cele mai relevante publicatii: 1. Ion Ilie, Vasile Badiu, “Optimizarea exploatării gazelor din R.S.R. corelată cu necesităţile de consum”, Sesiunea de comunicări a tinerilor specialişti din ICPPG-Câmpina - feb. 1977 2. Ion Ana, Vasile Badiu, Filip Popescu, “Evaluarea acţiunii sinergetice a aditivilor utilizaţi la prepararea şi condiţionarea fluidelor de foraj”, Revista "Mine, Petrol si Gaze" nr. 3, 1984, pg.132 3. Costel Serban, Vasile Badiu, s. a. “Evaluarea suprafeţei zăcămintelor de ţiţei prin teste de interferenţă la regim pseudo-stationar de curgere a sondelor de producţie”, Simpozion ICPPG-Câmpina-oct. 1988, Revista Românå de Petrol, nr. 6, dec. 1995 Daca aveti intrebari, va rog sa ma contactati. Cu stima, Vasile Badiu, Senior Cercetător Știintific, Voluntar cu SPE, ARA şi Springer
  • Mihai Ang 13.12.2018 19:01 Felicitări pentru această frumoasa inițiativă a tuturor celor ce s-au implicat. Sănătate multă acestor oameni de excepție, celor ce inca mai tin flacara aprinsa in aceasta Institutie și tuturor pensionar care mai suntem. La multi ani TUTUROR!
  • Petcu Ion 14.12.2018 15:24 Au trait vremuri bune ,nu exista raspundere ,doar pasiune si placerea de a se ocupa de anumite probleme specifice perioadei inapoiate.Pacat de resurele pierdute si de neinlocuit, eram departe de tehnologiile moderne,lucram cu tehnologie primitiva si se mintea mult conform sistemului comunist.Daca eram asa de buni de ce trebuia sa instrainam OMV-ului ,adica unui necunoscut in domeniu.Eram cu cel putin 40 de ani in urma si asta este pretul pe care il platim si astazi cu totii prin subordonare si colonizare economica.

Social

3029 vizualizari
26 mar. 2019 08:44

O persoană și-a pierdut viața într-un cumplit accident pe DN1, la Nistorești

Două autoutilitare au fost implicate într-un grav accident rutier produs în noaptea de luni spre marți, în jurul orei 2.30, pe DN1, în zona Nistorești. Din primele cercetări a reieșit faptul că una dintre mașini a pătruns pe contrasens, iar impactul a fost atât de puternic încât o autoutilitară s-a răsturnat pe carosabil, iar cealaltă a ajuns în albia râului Prahova, la aproape 200 m de locul impactului. Șoferul autoutilitarei care s-a răsturnat în afara carosabilului a decedat. Avea 40 de ani și era din comuna Dobroești, județul Ilfov, după cum informează Inspectoratul Județean de Poliție Prahova.

2661 vizualizari
25 mar. 2019 08:37

Câmpina, printre sutele de localități din țară unde s-a organizat "Marșul pentru viață - Unic din prima secundă"

Martie 2019 a fost declarată "Luna pentru viață" în aproximativ 500 de localități din România și Republica Moldova. Iar pe 23 martie, în aceste localități a avut loc "Marșul pentru viață - Unic din prima secundă". La nivel național, "Marșul pentru viață" a ajuns la cea de-a IX-a ediție, fiind organizat de Asociația "Studenți pentru viață". La Câmpina, este al cincilea an consecutiv în care Liga Tinerilor Creștin Ortodocși Români se implică în organizarea acestui eveniment. 

Alte stiri recente

388 vizualizari
26 mar. 2019 21:40

Unirea Basarabiei cu România, sărbătorită la Colegiul "Grigorescu". Invitat de onoare - primarul din Cimișlia, Gheorghe Răileanu

Pe 27 martie 2019 se împlinesc 101 ani de la unirea Basarabiei cu România, pas decisiv în înfăptuirea României Mari, al cărei Centenar l-am sărbătorit la 1 Decembrie 2018. La Câmpina sunt organizate mai multe manifestări dedicate unirii Basarabiei cu Țara Mamă, prima dintre acesta având loc marți, 26 martie, la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu", în organizarea Asociației Cultul Eroilor, filiala Câmpina.

790 vizualizari
26 mar. 2019 20:30

Drept la replică din partea Serviciului Public al Pieței Centrale Câmpina

În virtutea dreptului la replică și a corectei informări a opiniei publice, în legătură cu articolul „Patru oameni ajung șomeri din cauza unor răfuieli (electorale) pe care conducerea Primăriei Câmpina le are cu directorul Pieței Centrale”, apărut în publicația online „CâmpinaTV.ro”, facem următoarele precizări:
- Serviciul Public de Administrare și Exploatare a Pieței Centrale Agroalimentare a Municipiului Câmpina (SPAEPCA) a fost înființat în anul 2005 ca structură de specialitate, cu personalitate juridică, în subordinea Consiliului Local Câmpina. Conform Regulamentului de organizare și funcționare, aprobat prin hotărâre a Consiliului, SPAEPCA se organizează în regim de gestiune directă, fiind finanțat integral din venituri proprii. Instituția nu a primit niciodată subvenție din bugetul local.