Cei patru foști angajați ai Institutului din Câmpina, premiați cu "Medalia Centenarului", invitați să viziteze fostul lor loc de muncă

Social (Categoria articolului)

Conducerea Institutului de Cercetări și Proiectări Tehnologice Câmpina, din cadrul OMV Petrom, i-a invitat pe cei patru foști angajați, premiați de administrația locală cu ocazia Zilei Naționale a României cu "Medalia Centenarului", să viziteze instituția în care au lucrat mulți ani și pe care au reprezentat-o întotdeauna cu cinste.

Ing. Dumitru Rusu (89 ani), ing. Costel Șerban (86 ani), dr. ing. Vasile Truică (82 ani) și dr. chimist Ion Ana (76 ani) sunt oameni care au scris istorie în cadrul reputatei instituții câmpinene și pe care actuala conducere a Institutului i-a invitat pentru a-și revedea locul de muncă, pentru a depăna amintiri, pentru a-i felicita încă o dată pentru întreaga activitate. A fost o revedere plăcută și emoționantă, cu atât mai mult cu cât de la pensionarea celor patru specialiști au trecut mulți ani, perioadă în care Institutul de Cercetări și Proiectări Tehnologice s-a modernizat, s-a extins, s-a schimbat radical. Cei patru foști angajați au fost primiți de directorul Institutului, Ionuț Drăgoi, iar la eveniment a luat parte și un alt premiat cu "Medalia Centenarului", Vasile Badiu, matematician, fost senior-cercetător al Institutului câmpinean, în prezent pensionar. 
Un gest simplu, dar frumos, din partea Institutului, un gest încărcat de emoție și de bucurie, care poate va rămâne în inimile celor patru foști angajați chiar mai mult decât decernarea propriu-zisă a medaliei, la festivitatea de 1 Decembrie 2018.

4452 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Vasile Badiu 13.12.2018 16:59 Dragi cititori, Pentru informare, va prezint mai jos cateva lucrarii tehnico-stiintifice realizate la Institutul de Cercetări și Proiectări Tehnologic (ICPT) Campina in echipe multidisciplinarte si impreuna cu Seniorii Cercetători Stiinţifici medaliaţi: A. Trei din cele mai relevante teme de cercetare: 1. Dumitru Rusu, Ion Ilie, Vasile Badiu , s. a.“Optimizarea exploatării gazelor din RSR corelată cu necesităţile de consum” Teme ICPT Campina, 1974-1975 2. Vasile Truica, Vasile Badiu, s.a., “Studiul metodelor şi dispozitivelor de evacuare automată a lichidelor acumulate în sondele de gaze în timpul exploatării" , Teme ICPT Campina, 1973 – 1974 3. Costel Șerban, Vasile Badiu, s. a. “Instrucţiuni de lucru - Analiza curbei de restabilire a presiunii la cercetarea unei sonde de gaze prin închidere” Tema F.R. - 1/1977 Iunie 1977 B. Trei din cele mai relevante publicatii: 1. Ion Ilie, Vasile Badiu, “Optimizarea exploatării gazelor din R.S.R. corelată cu necesităţile de consum”, Sesiunea de comunicări a tinerilor specialişti din ICPPG-Câmpina - feb. 1977 2. Ion Ana, Vasile Badiu, Filip Popescu, “Evaluarea acţiunii sinergetice a aditivilor utilizaţi la prepararea şi condiţionarea fluidelor de foraj”, Revista "Mine, Petrol si Gaze" nr. 3, 1984, pg.132 3. Costel Serban, Vasile Badiu, s. a. “Evaluarea suprafeţei zăcămintelor de ţiţei prin teste de interferenţă la regim pseudo-stationar de curgere a sondelor de producţie”, Simpozion ICPPG-Câmpina-oct. 1988, Revista Românå de Petrol, nr. 6, dec. 1995 Daca aveti intrebari, va rog sa ma contactati. Cu stima, Vasile Badiu, Senior Cercetător Știintific, Voluntar cu SPE, ARA şi Springer
  • Mihai Ang 13.12.2018 19:01 Felicitări pentru această frumoasa inițiativă a tuturor celor ce s-au implicat. Sănătate multă acestor oameni de excepție, celor ce inca mai tin flacara aprinsa in aceasta Institutie și tuturor pensionar care mai suntem. La multi ani TUTUROR!
  • Petcu Ion 14.12.2018 15:24 Au trait vremuri bune ,nu exista raspundere ,doar pasiune si placerea de a se ocupa de anumite probleme specifice perioadei inapoiate.Pacat de resurele pierdute si de neinlocuit, eram departe de tehnologiile moderne,lucram cu tehnologie primitiva si se mintea mult conform sistemului comunist.Daca eram asa de buni de ce trebuia sa instrainam OMV-ului ,adica unui necunoscut in domeniu.Eram cu cel putin 40 de ani in urma si asta este pretul pe care il platim si astazi cu totii prin subordonare si colonizare economica.
  • Vasile Badiu 13.06.2019 11:44 Dragi cititori, Din 1910, activitatea de cercetare-dezvoltare din sectorul explorare-exploatare în industria de petrol din România are un istoric complex. Cele mai importante companii petroliere care activau în România, au fost „Astra Română” (sucursală Shell) şi „Steaua Română”, având preocupări intense în domeniile investigării prin sonde, studiul rocilor rezervor şi determinarea proprietăţilor fluidelor în condiţii de zăcământ. Rolul principal în activitatea de cercetare, în această etapă, a revenit Institutului Geologic al României, înfiinţat în anul 1906 şi condus, o lungă perioadă, de L. Mrazec. În sectorul exploatare, activitatea de cercetare-dezvoltare a fost elaborată şi realizată în cea mai mare parte în Institutului de Cercetări şi Proiectări Tehnologice (ICPT) din Câmpina. Înfiinţat in 1950 pe structura organizatorică a Direcţiei Tehnice a fostei societăţi „Astra Română”, ICPT Câmpina, cu diferite denumiri în decursul timpului, a realizat numeroase studii în domeniile tehnologiilor de foraj, extracţie, exploatarea zăcămintelor şi fizico-chimia fluidelor produse, concentrând numeroşi specialişti în domeniile respective, a căror activitate a fost coordonată şi stimulată, timp de peste trei decenii, de Gh. Aldea şi N. Cristea. ......... Dintr-o analiză a formei curbei producţiei anuale de ţiţei este de observat că există o excelentă corelare între variaţia în timp a competenţelor activitaţii de cercetare-dezvoltare din sectorul explorare - exploatare şi variaţia producţiei de ţiţei din Romȃnia. Institutul Geologic al României a influenţat pozitiv producţia de ţiţei rperioada 1906 - 1950 iar perioada 1950 - 2004 a fost influenţată pozitiv de către ICPT Câmpina ........ Ceea ce mentioneaza domnul Petcu Ion este partial adevarat si pentru a intelege mai bine ce s-a intamplat in Romania este bine sa recitim Octavian Goga - Munții Noștri https://www.youtube.com/watch?v=AvF8WYR3U9E Lectura placuta, Vasile Badiu, SPE Century Club Member P.S. Pentru mai multe detalii, va rog sa ma contactati la vasile.badiu@gmail.com

Social

2599 vizualizari
14 iul. 2019 12:38

Cahul, municipiul din Moldova înfrățit cu Câmpina și de la care chiar am avea ce învăța

Înfrățit cu Câmpina din decembrie 2018, când a fost sărbătorit Centenarul Marii Uniri de la 1918, municipiul Cahul este capitala sudului Republicii Moldovei. Este centrul administrativ al raionului Cahul, se află la 4 km de Prut, la 175 km de Chișinău și la aproape 50 km de Galați și are aproximativ 40.000 locuitori. Cu ocazia Festivalului Internațional de Folclor ”Nufărul Alb”, acolo unde Ansamblul Folcloric al Casei Tineretului din Câmpina a avut o evoluție de excepție, impresionând publicul, am avut și noi ocazia să descoperim acest oraș. Prima impresie a fost aceea de... influență sovietică asupra Cahulului, principalele clădiri fiind construite în perioada respectivă, după un tipar foarte bine cunoscut și la noi. Printre aceste clădiri am remarcat, însă, foarte multă verdeață, multe străzi fiind flancate cu perdele de platani, iar la tot pasul vezi panouri publicitare cu reclame la tot felul de produse (în special telefoane mobile) care te aduc în secolul al XXI-lea.

4291 vizualizari
12 iul. 2019 19:30

Motociclist rănit grav pe DN1, zona Movila Vulpii. Va fi preluat de elicopterul Smurd

UPDATE 20.00 - Motociclistul a fost preluat de elicopterul Smurd.
UPDATE 19.50 - Potrivit IJP Prahova, din primele cercetări a reieșit că motociclistul nu a păstrat distanța regulamentară în trafic față de mașina care circula în fața sa și s-a izbit de aceasta. În urmă cu câteva momente a aterizat și elicopterul Smurd pentru preluarea motociclistului accidentat grav..
UPDATE 19.40 - Traficul pe DN1, spre Ploiești, va fi deviat de la Paralela 45 prin Băicoi, după cum anunță Poliția Județeană.


Un grav accident de circulație s-a produs vineri seară, în jurul orei 19.15, pe DN1, în zona Movila Vulpii, pe sensul de mers spre Ploiești. Au fost implicate un autoturism și o motocicletă, iar din primele informații prezentate de Inspectoratul Județean de Poliție Prahova și Serviciul Județean de Ambulanță reiese că motocliclistul este grav rănit. Deocamdată este asistat medical la locul accidentului, dar va fi preluat de un elicopter Smurd care urmează să aterizeze lângă DN1, în apropierea societății Forja Neptun.

Alte stiri recente

855 vizualizari
15 iul. 2019 22:20

Cum și-a întâmpinat Câmpina oaspeții la Cupa Seva la fotbal, competiție la care au participat 29 de echipe de copii din țară

Dacă am face parte din administrația locală câmpineană, am intra în pământ de rușine din cauza Bazei Sportive Petrol, despre a cărei reabilitare se vorbește de ani de zile, dar nu se face nimic. Clădire, incintă, alei, totul este jalnic. Dar cum noi nu facem parte din rândurile administrației locale, nu putem decât să folosim condeiul și să scriem încă o dată (a câta oară?!) despre dezastrul de la Petrol, despre imaginea deprimantă a acestei baze sportive. O imagine pe care au văzut-o recent și participanții la Cupa Seva la fotbal pentru copii. 29 de echipe, 400 de sportivi, la care se adaugă antrenorii, părinții, prietenii, adică toți cei care i-au însoțit pe copii la Câmpina.

1263 vizualizari
15 iul. 2019 21:24

Tronsoanele de drumuri județene din Prahova care vor fi reabilitate în 2019

La nivelul Consiliului Județean Prahova a fost finalizată procedura de achiziție publică pentru lucrările de întreținere periodică a drumurilor județene în acest an. Este vorba despre repararea a 98 km drumuri care au fost împărțite în patru loturi. Licitația pentru loturile 1 și 4 (din care fac parte și tronsoanele de drumuri județene din zona Câmpinei) a fost câștigată de societatea Pragosa România SRL, valoarea contractului fiind de 8.458.500 lei fără TVA, iar licitația pentru loturile 2 și 3 a fost câștigată de societatea Domeniile Gîrbea SRL Ploiești, valoarea contractului fiind 8.532.537 lei fără TVA, conform anunțului publicat pe SEAP.