Cei patru foști angajați ai Institutului din Câmpina, premiați cu "Medalia Centenarului", invitați să viziteze fostul lor loc de muncă

Social (Categoria articolului)

Conducerea Institutului de Cercetări și Proiectări Tehnologice Câmpina, din cadrul OMV Petrom, i-a invitat pe cei patru foști angajați, premiați de administrația locală cu ocazia Zilei Naționale a României cu "Medalia Centenarului", să viziteze instituția în care au lucrat mulți ani și pe care au reprezentat-o întotdeauna cu cinste.

Ing. Dumitru Rusu (89 ani), ing. Costel Șerban (86 ani), dr. ing. Vasile Truică (82 ani) și dr. chimist Ion Ana (76 ani) sunt oameni care au scris istorie în cadrul reputatei instituții câmpinene și pe care actuala conducere a Institutului i-a invitat pentru a-și revedea locul de muncă, pentru a depăna amintiri, pentru a-i felicita încă o dată pentru întreaga activitate. A fost o revedere plăcută și emoționantă, cu atât mai mult cu cât de la pensionarea celor patru specialiști au trecut mulți ani, perioadă în care Institutul de Cercetări și Proiectări Tehnologice s-a modernizat, s-a extins, s-a schimbat radical. Cei patru foști angajați au fost primiți de directorul Institutului, Ionuț Drăgoi, iar la eveniment a luat parte și un alt premiat cu "Medalia Centenarului", Vasile Badiu, matematician, fost senior-cercetător al Institutului câmpinean, în prezent pensionar. 
Un gest simplu, dar frumos, din partea Institutului, un gest încărcat de emoție și de bucurie, care poate va rămâne în inimile celor patru foști angajați chiar mai mult decât decernarea propriu-zisă a medaliei, la festivitatea de 1 Decembrie 2018.

3758 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Vasile Badiu 13.12.2018 16:59 Dragi cititori, Pentru informare, va prezint mai jos cateva lucrarii tehnico-stiintifice realizate la Institutul de Cercetări și Proiectări Tehnologic (ICPT) Campina in echipe multidisciplinarte si impreuna cu Seniorii Cercetători Stiinţifici medaliaţi: A. Trei din cele mai relevante teme de cercetare: 1. Dumitru Rusu, Ion Ilie, Vasile Badiu , s. a.“Optimizarea exploatării gazelor din RSR corelată cu necesităţile de consum” Teme ICPT Campina, 1974-1975 2. Vasile Truica, Vasile Badiu, s.a., “Studiul metodelor şi dispozitivelor de evacuare automată a lichidelor acumulate în sondele de gaze în timpul exploatării" , Teme ICPT Campina, 1973 – 1974 3. Costel Șerban, Vasile Badiu, s. a. “Instrucţiuni de lucru - Analiza curbei de restabilire a presiunii la cercetarea unei sonde de gaze prin închidere” Tema F.R. - 1/1977 Iunie 1977 B. Trei din cele mai relevante publicatii: 1. Ion Ilie, Vasile Badiu, “Optimizarea exploatării gazelor din R.S.R. corelată cu necesităţile de consum”, Sesiunea de comunicări a tinerilor specialişti din ICPPG-Câmpina - feb. 1977 2. Ion Ana, Vasile Badiu, Filip Popescu, “Evaluarea acţiunii sinergetice a aditivilor utilizaţi la prepararea şi condiţionarea fluidelor de foraj”, Revista "Mine, Petrol si Gaze" nr. 3, 1984, pg.132 3. Costel Serban, Vasile Badiu, s. a. “Evaluarea suprafeţei zăcămintelor de ţiţei prin teste de interferenţă la regim pseudo-stationar de curgere a sondelor de producţie”, Simpozion ICPPG-Câmpina-oct. 1988, Revista Românå de Petrol, nr. 6, dec. 1995 Daca aveti intrebari, va rog sa ma contactati. Cu stima, Vasile Badiu, Senior Cercetător Știintific, Voluntar cu SPE, ARA şi Springer
  • Mihai Ang 13.12.2018 19:01 Felicitări pentru această frumoasa inițiativă a tuturor celor ce s-au implicat. Sănătate multă acestor oameni de excepție, celor ce inca mai tin flacara aprinsa in aceasta Institutie și tuturor pensionar care mai suntem. La multi ani TUTUROR!
  • Petcu Ion 14.12.2018 15:24 Au trait vremuri bune ,nu exista raspundere ,doar pasiune si placerea de a se ocupa de anumite probleme specifice perioadei inapoiate.Pacat de resurele pierdute si de neinlocuit, eram departe de tehnologiile moderne,lucram cu tehnologie primitiva si se mintea mult conform sistemului comunist.Daca eram asa de buni de ce trebuia sa instrainam OMV-ului ,adica unui necunoscut in domeniu.Eram cu cel putin 40 de ani in urma si asta este pretul pe care il platim si astazi cu totii prin subordonare si colonizare economica.

Social

2034 vizualizari
22 ian. 2019 11:40

Triajul copiilor, curățenia și aerisirea claselor și dezinfecția băncilor - recomandările DSP Prahova către școli, pentru prevenirea îmbolnăvirilor de gripă

Încă trei decese cauzate de virusul gripal de tip A, subtip H1, au fost înregistrate ieri în România. Este vorba despre trei femei, de 43 de ani, de 51 de ani și de 72 de ani, din Prahova, Gorj și București. În județul Prahova, acesta este al patrulea deces cauzat de gripă. La nivel național, 23 de persoane și-au pierdut până acum viața din cauza gripei, după cum a transmis Institutul Național de Sănătate Publică. Ministrul Sănătății a anunțat că România este în pragul unei epidemii de gripă, săptămâna trecută înregistrându-se 1.155 cazuri de gripă clinică, la nivel național, dintr-un total de peste 90.000 de cazuri de viroze respiratorii. Având în vedere această situație, Direcția de Sănătate Publică Prahova a transmis Inspectoratului Școlar Județean, iar acesta, la rândul său, a transmis tuturor unităților de învățământ, o adresă privind instituirea măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor în școli.

1790 vizualizari
19 ian. 2019 09:50

18 persoane au murit din cauza gripei. Printre ultimele decese, un tânăr de 19 ani, din Prahova

18 persoane au decedat din cauza gripei de la începutul sezonului rece până în prezent. Ultimele șapte decese au fost confirmate vineri, 18 ianuarie și, potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, este vorba despre un tânăr de 19 ani, din Prahova, un bărbat de 40 de ani, din Ialomița, două femei de 69 de ani, respectiv 81 de ani, din Arad, un bărbat de 69 de ani din județul Timiș, un bărbat de 65 de ani, din Iași și un bărbat de 71 de ani, din București. Toate aceste persoane sufereau de diverse afecțiuni și nu erau vaccinate antigripal. 

Alte stiri recente

1201 vizualizari
22 ian. 2019 20:12

Vaccinul antigripal, cea mai eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirii

Institutul Național de Sănătate Publică a confirmat marți, 22 ianuarie, că numărul deceselor cauzate de gripă a ajuns la 28, iar în țară sunt confirmate alte peste 1.100 de cazuri de îmbolnăviri. Niciuna dintre persoanele decedate nu se vaccinase antigripal. Ministerul Sănătății, dar și medicii specialiști din spitale recomandă populației vaccinarea antigripală ca fiind cea mai sigură metodă de prevenire a bolii. Încă mai aveți timp să vă vaccinați. Corpul devine imun la trei săptămâni de la vaccin, adică exact atunci când este prognozat vârful sezonului de gripă: februarie - martie 2019.

2683 vizualizari
21 ian. 2019 18:55

Campanie gratuită de prevenție a diabetului și osteoporozei la Farmaline Câmpina, pe 22 și 28 ianuarie 2019

Rețeaua de farmacii Professional Farmaline derulează o campanie de prevenție a diabetului și a osteoporozei în Câmpina, în zilele de 22 și 28 ianuarie 2019. "Prevenția este cel mai bun tratament. Fii informat!” - este sloganul campaniei prin care rețeaua Professional Farmaline oferă lunar servicii gratuite de măsurare a glicemiei, a tensiunii arteriale, a pulsului și a greutății corporale, având deja o tradiție în domeniu. Această campanie este o reacție aparută în urma statisticilor îngrijorătoare înregistrate în ultimii ani în România, în cazul ambelor afecțiuni.