Aproape 100 de copii refugiați din Ucraina vor începe școala în Prahova

Social (Categoria articolului)

Pe 5 septembrie 2022 începe un nou an școlar, fiind primul an în care se pot înscrie pentru a urma cursurile școlare și copiii refugiați din Ucraina, care și-au părăsit țara din cauza invaziei ruse.

La nivelul Inspectoratului Școlar Județean Prahova, potrivit datelor furnizate de reprezentanții Prefecturii Prahova, până la acest moment s-au înscris aproape o sută de copii refugiați din Ucraina. Este vorba de 21 elevi, 13 preșcolari și 62 copii care s-au înscris pentru activități extrașcolare, această din urmă categorie fiind cei care vor urma cursurile după o programă școlară în centre pentru copii instituționalizați.
Copiii din Ucraina vor participa la cursuri în limba română, alături de copii români.
Și în Câmpina sunt mai multe familii de refugiați ucraineni ai căror copii vor începe școala pe 5 septembrie. Aceste familii sunt deja integrate în societate, au locuri de muncă și au învățat destul de bine limba română.

(Foto cu caracter ilustrativ)

2962 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • tudy 16.08.2022 19:15 pe cand ajutoare si pentru copii romani ce nu isi permit sa mearga la scoala?
  • Zidarul 17.08.2022 13:49 Saracii de ei, n-au suferit mult in tara lor? De ce-au venit aici sa se nenoroceasca, educatia noastra mai mult ii indobitoceste.

Social

1525 vizualizari
30 nov. 2023 07:44

La Școala Centrală Câmpina s-a auzit urarea ”La mulți ani, țara mea!”

La Școala Gimnazială Centrală a devenit tradiție organizarea întâlnirilor dintre foști și actuali elevi de la clasa profesoarei de învățământ primar Rodica Zăvoianu. 

1366 vizualizari
27 nov. 2023 18:57

Un altfel de antrenament pentru atleții de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina

3 comentarii

Zilele trecute, atleții de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina au avut parte de o surpriză din partea coordonatorului lor, antrenorul Mihaela Marin, care le-a propus... un altfel de antrenament.

Alte stiri recente

507 vizualizari
30 nov. 2023 21:40

Subiect serios, discuții comice în plenul CL Câmpina pe tema terenurilor de pe albia râului Doftana

Consiliul Local Câmpina a aprobat, la propunerea primarului Alin Moldoveanu, în ședința din 25 octombrie 2023, o hotărâre privind îndeplinirea procedurilor de radiere din Cartea Funciară a drepturilor de superficie, uz și servitute înscrise în favoarea societăților Electrocarbon și Elsid, pentru mai multe terenuri de pe râul Doftana, acolo unde cele două societăți au o serie de investiții în domeniul energetic și unde administrația locală intenționează să realizeze centura de est a orașului. După aprobarea hotărârii, Electrocarbon și Elsid au apelat la instanță.

820 vizualizari
30 nov. 2023 21:32

Ion Alexe, cel mai potrivit nume pentru recent inaugurata sală de sport din Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

În urmă cu puțin timp, în ziua ceremoniei de absolvire și depunere a jurământului de către poromoția noiembrie 2023 a Școlii de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina, în prezența secretarului de stat chestor general Bogdan Despescu și a inspectorului principal al Poliției Române chestor Benone Matei, a avut loc inaugurarea sălii de sport din incinta acestei instituții de învățământ.