De Ziua Națională a României, Klaus Iohannis a decorat-o pe Steluța Pralea, directorul Liceului Tehnologic ”Carol I” din Valea Doftanei

Eveniment (Categoria articolului)

Cu ocazia Zilei Naționale a României, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Palatul Cotroceni, președintele României, Klaus Iohannis, a decorat mai mulți directori ai unor instituții de învățământ din țara noastră.

Unul dintre dascălii decorați de președintele României este Steluța Pralea, directorul Liceului Tehnologic ”Carol I” din Valea Doftanei, care a primit Ordinul ”Meritul pentru Învățământ”, în grad de Cavaler.
După ceremonia de la Cotroceni, Steluța Pralea a declarat: ”Inițiativele și rezultatele mele profesionale au fost recunoscute la cel mai înalt nivel. Mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine în toate demersurile educaționale întreprinse - colegi, elevi, părinți, comunitatea locală, forurile superioare din educație și ONG-uri. Împreună am reușit să construim un învățământ de calitate la Valea Doftanei și împreună vom continua să oferim o educație aleasă”.
Vă reamintim că, în septembrie 2021, președintele Klaus Iohannis a ales să vină la Valea Doftanei, la Liceul Tehnologic ”Carol I”, pentru a participa la festivitatea de deschidere a anului școlar.

(Sursa video - Administrația Prezidențială)

2189 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Coco Channel 02.12.2023 08:52 Si cam cati doctori,ingineri,economisti,profesori de liceu,profesori universitari,ofiteri superiori, au iesit din acest liceu tehnologic?
  • Analfabetul 02.12.2023 13:31 Felicitari D-nei Directoare, poate ca 'demagogii' din Campina sa invete ceva de la ea. La noi copii aduna gunoaie si curatesc scoala, poate primim si noi decoratii pentru asta.....................„Un director de școală bun se adaptează la vremuri”, crede Steluța Pralea, profesoară de informatică și directoarea Liceului Tehnologic „Carol I” din comuna Valea Doftanei, Prahova, care în decembrie anul trecut a primit premiul Directorul Anului pentru Inovare la gala Asociației Valori pentru Educație. În urma unui curs la Agenția Spațială din România, Pralea a înființat un club de programare și robotică în liceul din sat, după ce reușise să digitalizeze de ani bun secretariatul și contabilitatea. Află din interviul cu Steluța Pralea cât de repede s-a adaptat la școala online anul trecut, cum a ajuns școala într-un proiect al Universității Cambridge, dar și de ce de ani buni elevii decid să rămână să învețe la liceul din sat......... Comuna Valea Doftanei din județul Prahova are 6300 de locuitori Liceul Tehnologic „Carol I” cuprinde 4 grădinițe, o școală gimnazială în satul Trăisteni și un liceu (inclusiv cu clase de primar și gimnaziu) în satul Teșila. În total, sunt 650 de elevi și preșcolari, dintre care aproape 400 în Teșila În 2020, Steluța Pralea a primit premiul „Directorul Anului 2020 pentru Inovare” în cadrul Galei organizate de Asociația pentru Valori în Educație (AVE); în prezentarea premiului Steluței Pralea se menționează că: „• A digitalizat întreaga școală, atât administrativ cât și procesul educațional • Școala implemneteaza programe de problem-based learning in STEAM • 90% dintre profesori au urmat module avansate de formare a competențelor digitale • A introdus 2 specializari noi pentru elevi • Abandonul școlar este 0%” La liceu există câte o clasă pe nivel și învățământ profesional dual în colaborare cu un operator economic din zonă pe specializarea mecanic forestier - a X-a și a XI-a, nu și a IX-a, tot din cauza numărului scăzut de absolvenți de clasa a opta. Steluța Pralea este directoare din 2013, iar în 2008-2013 a fost director adjunct. ............Un alt proiect a fost la clasele primare. „O colegă învățătoare a cumpărat doi ozoboți pentru a face diverse activități la clasă. Sunt niște roboței micuți, cât pumnul, care fac ce le spui - se deplasează, se rotesc. Îl programezi cu blocuri de cod, ca să fie accesibil pentru copiii mai mici,” povestește Pralea. La liceul din Valea Doftanei se face informatică încă de la clasele primare. Cei mici au curs opțional de informatică, iar cei de gimnaziu lucrează pe calculatoare în cadrul orei de tehnologie. În plus, tehnologia este acum folosită la toate orele. „Nu cred că există ore la care să nu se folosească tehnologia. Și la geografie, istorie, engleză, la clasa de turism, la chimie și biologie avem CD-uri cu experimente virtuale.”
  • Coco Channel 04.12.2023 08:00 Am invata ceva de la dansa daca ar fi in folosul copiilor!Voi nu vedeti ca degeaba cumparati copilului vostru tablete,smartfon,Mercedes daca el nu invata de la tabla inmultirii la legaturi covalente,de la Creanga la Blaga,de la Newton la Enstein.Prin studiu individual a ajuns Lincoln unde a ajuns sau Henry Coanda.

Eveniment

1670 vizualizari
23 feb. 2024 22:47

Proiect extrem de interesant, în parteneriat cu Formula 1, prezentat la deschiderea Academiei STEAM de la Câmpina

Evenimentul de deschidere a Academiei STEAM a Fundației Zamolxes, care a avut loc vineri, 23 februarie, la Centrul Cultural pentru Tineret Zamolxes - Câmpina, în prezența primarului Alin Moldoveanu, a cuprins și un moment care a stârnit maxim interes în rândul tinerilor prezenți.

2755 vizualizari
16 feb. 2024 21:09

Târgul Mierii Câmpina 2024 și-a deschis porțile vineri, 16 februarie. Târgul rămâne deschis până duminică, 18 februarie

Casa Tineretului din Câmpina a fost luată cu asalt de mulțimea de expozanți dornici să participe la Târgul Mierii, una dintre cele mai apreciate manifestări din lumea apiculturii românești. Vineri, 16 februarie, a avut loc deschiderea oficială, în prezența autorităților locale și a organizatorilor - Asociația Apicolă ”Valea Prahovei”.

Alte stiri recente

810 vizualizari
26 feb. 2024 19:58

Primim de la cititori. Cartierul Turnătoriei, din Câmpina, uitat de autorități?

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 câteva imagini surprinse în cartierul Turnătoriei, din Câmpina.

945 vizualizari
26 feb. 2024 18:41

Doi șoferi din Câmpina s-au ales cu dosare penale - unul pentru alcool, altul pentru că avea permisul anulat

În cursul zilei de duminică, 25 februarie, doi bărbați din Câmpina, aflați fiecare la volanul mașinii sale, s-au ales cu dosare penale după ce au fost opriți în trafic de polițiști, după cum a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova.