Din 15 martie, profesorul Florentina Dumitrașcu va fi directorul Școlii Centrale Câmpina
Actualitate (Categoria articolului)
La concursul pentru postul de director al Școlii Centrale Câmpina, organizat ieri de Inspectoratul Școlar Județean Prahova, s-au prezentat doi candidați: Gabriela Neagu - directorul demis de ISJ și Florentina Dumitrașcu - profesor de biologie în cadrul școlii menționate. A câștigat Florentina Dumitrașcu, cu 27,50 puncte din 30 posibile, în timp ce Gabriela Neagu a obținut 20,75 puncte.
Potrivit ISJ Prahova, concursul a constat în verificarea cunoștințelor de management educațional, prin prezentarea unui plan operațional pentru anul școlar în curs și verificarea cunoștințelor privind legislația în domeniul învățământului. Noul director își va lua postul în primire din 15 martie 2018.
Vă reamintim că Școala Centrală Câmpina este în mijlocul unui adevărat scandal după ce Inspectoratul a decis încetarea mandatului directorului Gabriela Neagu, cea care ocupa temporar postul, cu delegație, până în vara acestui an. Așa cum am scris și în articolele precedente, la Școala Centrală situația este destul de complicată, părinții și profesorii fiind împărțiți în două tabere - pro și contra Gabriela Neagu. Iar cei care nu o susțin pe directoarea demisă sunt de partea fostei conduceri a instituției, reprezentată de prof. Nicolae Necula. Nu revenim acum asupra întregii povești, vom urmări ce se întâmplă în continuare cu speranța că tensiunile vor fi depășite, iar lucrurile se vor liniști la această unitate de învățământ.
Comentarii
- 08.03.2018 00:16 Doresc sa multumesc tuturor pentru "sprijinul" acordat. Cadrelor didactice din aceasta scoala, le doresc sa fie curajosi nu ca pana acum, sa-si spuna parerile chiar daca unii le spun ca sunt "nesimtiti". Tot ce s-a intamplat aici, a fost din cauza tratamentului la care ati fost supusi 25 de ani. Nu uitati, uniti puteti invinge. Aveti va rog curajul sa vorbiti cu voce tare, numai asa veti fi auziti. Oportunitatile nu apar la tot pasul. O oportunitate de care nu beneficiezi, se va transforma intr-o amenintare. Sper ca in scurt timp sa se adevereasca tot ceea ce eu am spus, desii cei cu putere de decizie, s-au aflat intr-un film al surzilor. Dumneavoastra dragi parinti, sunteti o adevarata forta, dar care nu-si cunoaste drepturile. Va multumesc pentru tot ajutorul acordat, aveti grija de copiii dumneavoastra, aparand cu toata fiinta ceea ce am reusit impreuna; propuneti-va ca in pauze copiii sa iasa la aer. Incercarile mele au fost multiple. Atat am putut.
- 08.03.2018 08:58 "Desi" am pus in plus un "i", am vrut doar sa pun punctul pe "i".
- 08.03.2018 16:43 Nu este prima data când minoritatea învinge majoritatea. O mana de profesori, vreo 5 la număr, fiecare cu interesul lui: unul de a fi director, altul, pensionar fiind, de a mai lua ore și la anul, altul având o catedră întreagă la un liceu trage sa mai ia ore suplimentare și la anul etc. au reușit sa învingă 600 de copii care au ales sa se învețe numai dimineața. Nimic din ceea ce s-a intamplat în ultima perioadă la Scoala Centrala nu a fost în interesul copiilor ci numai în interesul unui grup mic de cadre didactice și personal auxiliar care nu poate accepta sa piardă conducerea scolii. Doamna Neagu, va stimez pentru efortul depus, faptul ca la Scoala Centrala se învata numai dimineața se datoreaza dvs. Iar pensionarii care nu se gândesc decât la persoana lor, ar face bine sa lase locul celor tineri. Domnule profesor de tumbe, Ghica, am aflat ca predați chiar și la clasele pregatitoare. La institutul pedagogic de 3 ani pe care îl aveți ați făcut cumva și cursuri de predare pentru copii de 6 ani? Nu cred ca aveți răbdarea și tactul de a-i încheia la șireturi asa cum are o învățătoare. Sau un profesor de sport tânăr cu facultate.
- 17.03.2018 12:50 Luni 19.03.2018 se pregătește revenirea la învățământul în doua schimburi. Se va organiza un consiliu profesoral la care sunt invitați și cei doi inspectori care au demis-o pe vechea directoare, probabil pentru intimidarea celor care doresc sa se invete dimineata. Se pare ca nu se tine cont de dorința celor 600 de părinți care au votat pentru învățământul într-un singur schimb. De asemenea consiliul este organizat intr-o zi (lunea) în care majoritatea profesorilor pro învățământ intr-un schimb, nu au ore în scoala. Deci se pare ca noua directoare, dna Dumitrașcu, este condusa din umbra de același cuplu Necula - Popa și apară interesele unor profesori pensionari sau netitulari care trag speranțe sa mai primească ore și la anul. Dna Dumitrașcu, dacă aveți coloana vertebrala și nu sunteți moluște, țineți cont de dorința părinților de a se învata intr-un singur schimb! Cred ca știți ce inseamna moluște, doar sunteți profa de biologie!
- 18.03.2018 21:57 De ce dna directoare nu ati permis afișarea notelor de la simulările clasei a 8 a? Credeți ca e normal? La toate școlile s-au afișat, numai la Scoala Centrala nu. Nu trebuie sa știm noi, ca părinți, notele copiilor noștri? Se pare ca prin acțiunile pe care le întreprindeți, va cam doare în cot de parerea părinților
Actualitate

Motivul incredibil pentru care o fată de 18 ani s-a ales cu dosar penal
În după-amiaza zilei de duminică, 26 martie, în jurul orei 17.00, polițiștii câmpineni acționau pe raza comunei Bănești, iar la un moment dat au observat un autoturism care circula pe un drum comunal spre DN1, dar la vederea echipajului de poliție a oprit brusc.

Inconștiență incredibilă. Un gălățean s-a rătăcit pe Valea Caraimanului, din Bucegi, în pantaloni scurți și fără echipament
După ce și-a petrecut o noapte în zăpadă fiind în pantaloni scurți, un bîărbat de 35 ani, din Galați, a fost salvat vineri dimineață de salvamontiști, din Valea Caraimanului, din Munții Bucegi.
Alte stiri recente

La Breaza are loc Gala Folk "Om bun", în memoria lui Victor Socaciu
Este cea de-a treia ediție a Galei Folk "Om bun" care are loc la Breaza, prima ediție, cea din 2021, fiind organizată chiar de Victor Socaciu. După dispariția artistului, în decembrie 2021, soția acestuia, Brândușa Simion Socaciu a făcut tot posibilul să ducă mai departe acest eveniment organizat, iată, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Breaza, în parteneriat cu Asociația Culturală "Tatiana Stepa".

Consilierul Cosmin Raț: ”Am făcut tot ce depindea de mine pentru ștrand și pentru parcul de pe Strada Oituz”
În urmă cu aproape șase luni, în cadrul unei emisiuni tot la CâmpinaTV.ro, consilierul local Cosmin Raț, din partea Partidului Oamenilor Liberi, atenționa că dacă nu sunt scoase la licitație în jumătate de an ștrandul de la Casa Tineretului, precum și parcul de pe Strada Oituz, fost Mițu-Chițu, va demisiona din Consiliul Local Câmpina.