Primăria Câmpina vrea să acceseze fonduri europene pentru reabilitarea termică a Spitalului Municipal și Colegiului "Constantin Istrati"

Actualitate (Categoria articolului)

Sunt două proiecte importante, pentru care au fost întocmite documentațiile de avizare a lucrărilor de intervenții și au fost aprobați, de către Consiliul Local, indicatorii tehnico-economici. Valoarea lucrărilor este mare în ambele cazuri și de aceea proiectele au fost depuse pentru obținerea de fonduri europene în cadrul POR 2014-2020, Axa 3 - Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Capitolul - Sprijinirea eficienței energetice la clădiri publice.

În cazul Spitalului Municipal, valoarea totală ar investiției s-ar ridica la 26,5 milioane lei cu tot cu TVA, fiind vorba despre o clădire veche (construită în 1979) și foarte mare (formată din cinci corpuri și mai multe etaje). În urma expertizării tehnice s-a concluzionat că toate cele cinci corpuri nu necesită intervenții de ordin structural, urmând să fie executate lucrările care țin de termoizolație și eficientizare energetică (facsimil). Durata lucrărilor este estimată la 30 de luni.
La Colegiul Tehnic "Constantin Istrati", valoarea investiției este de 8,4 milioane lei cu tot cu TVA, durata lucrărilor fiind estimată la 24 de luni. Clădirea este și mai veche (construită în anul 1927), dar din expertiza tehnică reiese că nu există probleme de tasări ori instabilitate a terenului, în schimb există infiltrații de apă și deficiențe în sistemul de colectare a apelor pluviale. Lucrările care se vor executa aici le aveți în facsimil.

4454 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Cioco 04.10.2017 11:24 Ok ca repara liceul Istrati dar trebuie avut in vedere si spatiile ruina din complexul Balcescu.Este o zona verde sper sa nu o sugrume cu borduri

Actualitate

2317 vizualizari
27 mar. 2023 17:30

Motivul incredibil pentru care o fată de 18 ani s-a ales cu dosar penal

1 comentarii

În după-amiaza zilei de duminică, 26 martie, în jurul orei 17.00, polițiștii câmpineni acționau pe raza comunei Bănești, iar la un moment dat au observat un autoturism care circula pe un drum comunal spre DN1, dar la vederea echipajului de poliție a oprit brusc.

1600 vizualizari
26 mar. 2023 18:19

Inconștiență incredibilă. Un gălățean s-a rătăcit pe Valea Caraimanului, din Bucegi, în pantaloni scurți și fără echipament

După ce și-a petrecut o noapte în zăpadă fiind în pantaloni scurți, un bîărbat de 35 ani, din Galați, a fost salvat vineri dimineață de salvamontiști, din Valea Caraimanului, din Munții Bucegi.

Alte stiri recente

143 vizualizari
28 mar. 2023 07:16

La Breaza are loc Gala Folk "Om bun", în memoria lui Victor Socaciu

Este cea de-a treia ediție a Galei Folk "Om bun" care are loc la Breaza, prima ediție, cea din 2021, fiind organizată chiar de Victor Socaciu. După dispariția artistului, în decembrie 2021, soția acestuia, Brândușa Simion Socaciu a făcut tot posibilul să ducă mai departe acest eveniment organizat, iată, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Breaza, în parteneriat cu Asociația Culturală "Tatiana Stepa".

1274 vizualizari
27 mar. 2023 20:41

Consilierul Cosmin Raț: ”Am făcut tot ce depindea de mine pentru ștrand și pentru parcul de pe Strada Oituz”

În urmă cu aproape șase luni, în cadrul unei emisiuni tot la CâmpinaTV.ro, consilierul local Cosmin Raț, din partea Partidului Oamenilor Liberi, atenționa că dacă nu sunt scoase la licitație în jumătate de an ștrandul de la Casa Tineretului, precum și parcul de pe Strada Oituz, fost Mițu-Chițu, va demisiona din Consiliul Local Câmpina.