Primăria Câmpina vrea să acceseze fonduri europene pentru reabilitarea termică a Spitalului Municipal și Colegiului "Constantin Istrati"

Actualitate (Categoria articolului)

Sunt două proiecte importante, pentru care au fost întocmite documentațiile de avizare a lucrărilor de intervenții și au fost aprobați, de către Consiliul Local, indicatorii tehnico-economici. Valoarea lucrărilor este mare în ambele cazuri și de aceea proiectele au fost depuse pentru obținerea de fonduri europene în cadrul POR 2014-2020, Axa 3 - Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Capitolul - Sprijinirea eficienței energetice la clădiri publice.

În cazul Spitalului Municipal, valoarea totală ar investiției s-ar ridica la 26,5 milioane lei cu tot cu TVA, fiind vorba despre o clădire veche (construită în 1979) și foarte mare (formată din cinci corpuri și mai multe etaje). În urma expertizării tehnice s-a concluzionat că toate cele cinci corpuri nu necesită intervenții de ordin structural, urmând să fie executate lucrările care țin de termoizolație și eficientizare energetică (facsimil). Durata lucrărilor este estimată la 30 de luni.
La Colegiul Tehnic "Constantin Istrati", valoarea investiției este de 8,4 milioane lei cu tot cu TVA, durata lucrărilor fiind estimată la 24 de luni. Clădirea este și mai veche (construită în anul 1927), dar din expertiza tehnică reiese că nu există probleme de tasări ori instabilitate a terenului, în schimb există infiltrații de apă și deficiențe în sistemul de colectare a apelor pluviale. Lucrările care se vor executa aici le aveți în facsimil.

4512 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Cioco 04.10.2017 11:24 Ok ca repara liceul Istrati dar trebuie avut in vedere si spatiile ruina din complexul Balcescu.Este o zona verde sper sa nu o sugrume cu borduri

Actualitate

325 vizualizari
09 dec. 2023 11:47

Scandal cu iz politic în Consiliul Local Câmpina pe tema prelungirii finalizării mai multor proiecte cu fonduri europene

1 comentarii

La începutul acestei săptămâni, luni, 4 decembrie, a avut loc o ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Câmpina, una foarte importantă având în vedere subiectul - prelungirea finalizării mai multor proiecte cu fonduri europene.

2272 vizualizari
08 dec. 2023 19:51

La Tribunalul Prahova începe procesul în care autoarea accidentului din aprilie 2022, de la trecerea de pietoni de la Salcie, este acuzată de omor

1 comentarii

În aprilie 2022, Câmpina era zguduită de un accident teribil - o tânără spulbera pe trecerea de pietoni de la Salcie un adolescent de 17 ani, Paul Alexandru Dragomir, elev al Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”, care și-a pierdut viața pe loc.

Alte stiri recente

160 vizualizari
09 dec. 2023 13:08

Handbal feminin, juniori III. CS Câmpina - CSO Mizil 35-22 (12-8)

La ultimul meci oficial pe teren propriu în anul 2023, fetele de la CS Câmpina, pregătite de Daniel Vasile, au obținut o nouă victorie categorică, impunându-se în fața formației CSO Mizil la o diferență de 13 goluri.

194 vizualizari
09 dec. 2023 12:28

La Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina s-a sărbătorit Ziua Internațională a Felicitărilor de Crăciun

Pe 9 decembrie este Ziua Internațională a Felicitărilor de Crăciun. Momentul a fost sărbătorit în avans, vineri, 8 decembrie, la Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina, sub îndrumarea colectivului didactic de la această instituție.