Percheziții în Câmpina la persoane bănuite de operațiuni ilegale cu obiecte pirotehnice

Actualitate (Categoria articolului)

UPDATE - Din locațiile percheziționate, polițiștii au ridicat aproximativ o tonă de materiale pirotehnice (peste 76.000 pachete petarde și 86 baterii pirotehnice) în valoare totală de 60.000 lei.

În această dimineață, polițiști din cadrul IJP Prahova, specializați în arme, explozibil și substanțe periculoase, efectuează opt percheziții domiciliare în municipiul Câmpina, toate pe Strada Maramureș. Aceste percheziții vizează persoane bănuite de efectuarea de operațiuni cu articole pirotehnice, fără a avea acest drept.

Potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul Județean de Poliție Prahova, din cercetări a reieşit că, începând cu 1 noiembrie 2017, cei în cauză ar fi achiziționat ilegal articole pirotehnice din categoria celor interzise a fi deținute în scopul recomercializării. Polițiștii vor pune în aplicare 12 mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie conduse la audieri.
"În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept și comercializarea articolelor pirotehnice din categoria 1 și P1 (altele decât cele de divertisment și de scenă) către persoane care nu au împlinit vârsta de 18 ani", se precizează în comunicatul IJP Prahova. La percheziții participă şi jandarmi.

(Foto cu caracter ilustrativ)

4265 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

127 vizualizari
12 apr. 2024 15:14

Sancțiuni de peste 40.000 lei au fost aplicate de polițiștii prahoveni într-o singură zi, inclusiv la Câmpina

Polițiștii prahoveni au desfășurat activități cu caracter preventiv în mai multe localități ale județului, inclusiv la Câmpina, iar în cursul unei singure zile, 11 aprilie 2024, valoarea acestora a fost de peste 40.000 lei.

236 vizualizari
12 apr. 2024 13:32

Gabriela Adelina Codreș, judecător la Secția Penală a Judecătoriei Ploiești, a fost desemnată președintele Biroului Electoral Câmpina

Zilele trecute a avut loc desemnarea președinților și locțiitorilor Biroului Electoral din fiecare localitate, inclusiv la nivelul județului Prahova.

Alte stiri recente

432 vizualizari
12 apr. 2024 07:29

”Alternativa” Cosmin Raț: ”Dacă totul este legal și corect, de ce să nu facă și administrația microhidrocentrale pe rețeaua de apă?!”

Cosmin Raț, consilier local și candidatul Partidului Oamenilor Liberi la funcția de primar al municipiului Câmpina la alegerile locale din 9 iunie 2024, a fost invitatul unei emisiuni CâmpinaTV.ro.

684 vizualizari
11 apr. 2024 17:16

Liga A Prahova, etapa a 24-a. Programul și delegările

Jocurile etapei a 24-a din Liga A Prahova vor avea loc la finalul acestei săptămâni. Iată programul și delegările: