Percheziții în Câmpina la persoane bănuite de operațiuni ilegale cu obiecte pirotehnice

Actualitate (Categoria articolului)

UPDATE - Din locațiile percheziționate, polițiștii au ridicat aproximativ o tonă de materiale pirotehnice (peste 76.000 pachete petarde și 86 baterii pirotehnice) în valoare totală de 60.000 lei.

În această dimineață, polițiști din cadrul IJP Prahova, specializați în arme, explozibil și substanțe periculoase, efectuează opt percheziții domiciliare în municipiul Câmpina, toate pe Strada Maramureș. Aceste percheziții vizează persoane bănuite de efectuarea de operațiuni cu articole pirotehnice, fără a avea acest drept.

Potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul Județean de Poliție Prahova, din cercetări a reieşit că, începând cu 1 noiembrie 2017, cei în cauză ar fi achiziționat ilegal articole pirotehnice din categoria celor interzise a fi deținute în scopul recomercializării. Polițiștii vor pune în aplicare 12 mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie conduse la audieri.
"În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept și comercializarea articolelor pirotehnice din categoria 1 și P1 (altele decât cele de divertisment și de scenă) către persoane care nu au împlinit vârsta de 18 ani", se precizează în comunicatul IJP Prahova. La percheziții participă şi jandarmi.

(Foto cu caracter ilustrativ)

4148 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

138 vizualizari
20 mar. 2023 08:22

Începe reabilitarea termică a Blocului 7ABC din centrul Câmpinei

Creșterea eficienței energetice în Blocul 7ABC de pe Bulevardul Carol I din municipiul Câmpina este o investiție cu fonduri europene, finanțată în cea mai mare parte prin POR 2014-2020, Axa Prioritară 3 - Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon.

1318 vizualizari
19 mar. 2023 17:40

O tânără din Galați, la un pas să-și piardă viața în Bucegi, după ce a căzut într-o prăpastie

Salvamontiștii au fost solicitați să intervină sâmbătă, în Bucegi, pe Valea Rea, spre Cabana Mălăiești, după ce o tânără din Galați, în vârstă de 25 ani, a căzut într-o prăpastie, mai bine de 100 metri.

Alte stiri recente

1347 vizualizari
19 mar. 2023 21:23

Scurt și la... subiect, cu Nicolae Geantă, profesor la Liceul Tehnologic ”Constantin Istrati” Câmpina

În această serie de interviuri vă vom oferi ocazia să aflați și alte lucruri din viețile unor oameni cunoscuți din Câmpina. Emisiunea se desfășoară în format flash-interviu, cu întrebări punctuale și răspunsuri scurte și... la subiect. Vor fi întrebări legate atât de cariera profesională a invitaților noștri, cât și de viața lor particulară.

1136 vizualizari
19 mar. 2023 20:23

Superliga B Prahova. Sportul Câmpina - Unirea Teleajen 1-0

Arena ”Rafinăriei” arăta excelent, oferind condiții ideale pentru o partidă de fotbal, la primul joc oficial pe teren propriu din anul 2023 pentru echipa Sportul Câmpina.